Αγαπημένα Βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές

Το weread.gr επέλεξε κάποια από τα βιβλία της αγοράς που μπορούν να συντροφεύσουν όμορφα τις καλοκαιρινές σας διακοπές! Τα βιβλία που προτείνουμε είναι για όλες τις ηλικίες και είναι κάποια από όσα άρεσαν σε εμάς κατά τη διάρκεια της χρονιάς ή και νέες κυκλοφορίες! Στα περισσότερα από αυτά θα βρείτε link με αναλυτική παρουσίαση!

Από 0-3 ετών

Η νέα τρυφερή ιστορία των Τικ και Τέλα θα δώσει λύση στις διαφορές ανάμεσα σε φίλους.

Όταν τα φασαριόζικα παιχνίδια της Τέλα τρόμαξαν το σαλιγκάρι του Τικ, αυτός θύμωσε μαζί της. Μετά, όμως, ένα λαίμαργο πουλί προσπάθησε να κλέψει το σαλιγκάρι και σύντομα οι δύο φίλοι κατάλαβαν πως μερικές φορές είναι καλό να κάνεις φασαρία!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί ποικιλία βιβλίων από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Αγαπημένη σειρά για παιδιά από 0 ως και 3-4 ετών!

«Πίκο και Λόλα»: Αγαπημένη σειρά της Λίνας Σωτηροπούλου σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Ένα γυναικείο δίδυμο που με τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλα μάς έχει κρατήσει συντροφιά πολλά μεσημέρια πριν τον ύπνο μας! Πρωταγωνιστές ο Πίκο και η Λόλα, αγαπημένοι φίλοι, αχώριστοι που μας μιλούν για αξίες όπως η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια και η βαθιά αγάπη μεταξύ φίλων. Απλά στιχάκια με ομοιοκαταληξία και ρυθμό διασκεδάζουν τα μικρά παιδιά αλλά και τα εξοικειώνουν με την ομοιοκαταληξία, καλλιεργώντας τους έτσι από πολύ μικρή ηλικία τη φωνολογική επίγνωση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βιβλία με παραθυράκια είναι κατάλληλα για αυτήν την ηλικία καθώς διεγείρουν τις αισθήσεις των μικρών αλλά και καλλιεργούν το λόγο.

Από 3-6 ετών

Ο Tom Percival, μέσω της ιστορίας της μικρής Ιζαμπέλ, ρίχνει φως σε εκείνους που συνυπάρχουν ανάμεσά μας και αισθάνονται «αόρατοι», αναδεικνύοντας με τρυφερότητα τη σημασία του να αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια γύρω μας.

Όταν η Ίζαμπελ αναγκάζεται να αφήσει το γεμάτο από χαρούμενες αναμνήσεις σπίτι της και να μετακομίσει με την οικογένειά της στην άκρη της πόλης, αρχίζει να νιώθει «αόρατη». Έτσι, αποφασίζει να βοηθήσει τους ανθρώπους που την περιβάλλουν για να καταφέρει ίσως το πιο δύσκολο πράγμα… να γίνει η διαφορά που θα αλλάξει τα πάντα.

Ένα βιβλίο για ανθρώπους που ζουν διαφορετικά!

Μια διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια θαλάσσιων πλασμάτων με συναρπαστική εικονογράφηση που μαγνητίζει κάθε μικρό αναγνώστη.

Γιατί προχωράει πλαγιαστά ο κάβουρας;
Είναι φτιαγμένες από ζελέ οι μέδουσες;
Γιατί δεν ξεπαγιάζουν οι πιγκουίνοι;
Μάθε τις απαντήσεις σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις για τα ψάρια.
Παίξε, ψάξε και βρες μέσα στις εικόνες.
Μπορείς να βρεις το ψάρι;

Γνώρισε όλα τα γλιστερά, λαμπερά, δυνατά και εκπληκτικά θαλάσσια πλάσματα του κόσμου σε αυτό το φανταστικό παιδικό βιβλίο για τους ωκεανούς. Μάθε πώς τρώνε, πώς κυνηγούν και πώς επιβιώνουν τα διάφορα θαλάσσια ζώα.

Στο βιβλίο με τα αυτοκόλλητα υπάρχουν περισσότερα αυτοκόλλητα από όσα μπορεί να πιάσει ένα χταπόδι με τα πλοκάμια του!

Ένα βιβλίο που θα διαβάσετε πολλές φορές!

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών και το σίγουρο είναι πως, αν ψάχνετε ένα βιβλίο για να αγαπήσουν το διάβασμα τα πολύ μικρά παιδάκια, τα βιβλία αυτής της σειράς είναι ιδανικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ένα ιδανικό βιβλίο για παιδιά σε αυτές τις ηλικίες ώστε να νιώσουν αυτοπεποίθηση, να νιώσουν δυνατοί αλλά και για  τους γονείς τους, γιατί μας μαθαίνει ή μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να επαινούμε τα παιδιά μας για τη σκληρή δουλειά και για την προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μέσα από αυτήν την πολύ απλή αλλά ιδιαίτερα ευφάνταστη ιστορία, τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας καταλαβαίνουν ότι δεν βλέπουν όλοι τον κόσμο με τα ίδια μάτια. Η οπτική γωνία του καθενός διαφέρει και είναι πολύ ενδιαφέρον να μπαίνουμε στη θέση των άλλων για να βλέπουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Από 6-8 ετών

Στην άκρως χιουμοριστική σειρά βιβλίων, ο Κούνελος και η Αρκούδα, οι δύο μοναδικοί και αχώριστοι ήρωες, μέσω των περιπετειών τους προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες τα πιο πρωτότυπα μαθήματα για τη φιλία και την αποδοχή.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος:
Οι κακές συνήθειες του Κούνελου
Φασαρίες στο δάσος

Επιτέλους διακοπές! Ο μικρός δράκος Καρύδας και η φίλη του Ματίλντα ξεκινούν με τη σχεδία τους για το Νησί της Χελώνας. Ξαφνικά, όμως, συναντούν ένα πειρατικό καράβι…

Σειρά βιβλίων με τις διασκεδαστικές περιπέτειες του μικρού δράκου και της παρέας του.

Η σειρά Ξεκαρδιστικές Ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον είναι μοναδική! Είναι η σειρά που απολαμβάνουν τα παιδιά γιατί έχει χιούμορ, δράση, και πολλές ανατροπές. Είναι η σειρά που εμπιστεύονται γονείς και εκπαιδευτικοί γιατί μεταδίδει διαχρονικές ηθικές αξίες. Ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον Τζερόνιμο, που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής με χιούμορ και αισιοδοξία.

Από 8 ετών και πάνω

Η μικρή Ούμμα μέσα από ένα τυχαίο γεγονός ανακαλύπτει ότι μπορεί να αποτυπώσει τη φαντασία της ζωγραφίζοντας στη σπηλιά! Πώς αντιδρούν όμως τα υπόλοιπα μέλη της φυλής σε αυτή τη μαγική ικανότητα;
Μέσα από τις τοιχογραφίες ανακαλύπτουν όλοι σιγά σιγά την αξία της ζωγραφικής, της γραφής και της αποτύπωσης της φαντασίας αλλά και των πραγματικών γεγονότων.
«Αυτές οι ζωγραφιές της Ούμμα και των παλιών ανθρώπων, είναι τα πρώτα βιβλία που γράφτηκαν, σε εποχές που δεν υπήρχε ακόμη γραπτή γλώσσα.»

Εκπαιδευτικά βιβλία για τη δύναμη της συνεργασίας και την αξία του κοινού αγαθού.

Στη διαδρομή του χρόνου, από «Το Πρώτο Χωριό στη Γη», με κόπο και συνεννόηση, οι άνθρωποι κατάφεραν να φτιάξουν την Πρώτη Πόλη στη Γη! Η πόλη αυτή, «που χρησίμευσε ως υπόδειγμα», κατά τον μεγάλο αρχαίο ιστορικό και περιηγητή Παυσανία, ήταν στην Αρκαδία. Οι κάτοικοι της Πρώτης Πόλης στη Γη, που είχαν τη δημιουργία οδηγό τους, αισθάνθηκαν την ανάγκη να έχουν μόνιμο σχολείο, για να μαθαίνουν μικροί και μεγάλοι! Για να λειτουργήσει το σχολείο αλλά και η πόλη τους, για να γίνουν τα αναγκαία κοινά αγαθά, αποφάσισαν όλοι μαζί να δίνουν ένα μέρος από τη σοδειά τους!

Λατρεμένη σειρά από τους μικρούς αναγνώστες! Κυκλοφορεί με νέες περιπέτειες που διαδραματίζονται στην Ελλάδα!

Η σειρά περιλαμβάνει βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας για παιδιά προεφηβικής ηλικίας, μικρούς θησαυρούς του  Αλέξανδρου Δουμά, του Μαρκ Τουέιν, του Κάρολου Ντίκενς και πολλών άλλων σπουδαίων συγγραφέων, με τους οποίους ένα παιδί που αγαπάει το διάβασμα πρέπει να έρθει σε επαφή και να τους γνωρίσει. Η Μαρία Σούμπερτ έχει βοηθήσει στο να μετατρέψει αυτά τα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί σε συνέχειες σε απολύτως κατανοητά κείμενα που ρέουν ευχάριστα, έχοντας κρατήσει όσα χρειάζεται η ιστορία για να σε έχει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δύο αδέρφια γεμάτα παιδική περιέργεια παρατηρούν ότι κάποιος παράξενος κύριος επισκέπτεται συχνά τη γειτόνισσά τους και μπαίνουν στον πειρασμό να τον ακολουθήσουν για να εξιχνιάσουν αυτό το μυστήριο. Έτσι, θα ταξιδέψουν στο χρόνο, στο παρελθόν απ’ όπου έρχεται ο κύριος με τα περίεργα ρούχα, μπαίνοντας στο τρένο των 8.47 ακριβώς!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μέσα από τους πρωταγωνιστές ο μικρός αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι η κάθε συμπεριφορά κρύβει μια αιτία, που μπορεί να μην αφήνει τον άνθρωπο να ζήσει όπως θα ήθελε και να απολαύσει τις μικρές χαρές της ζωής. Ο μικρός Μαυροπόδης δεν το βάζει κάτω και μάς διδάσκει να έχουμε ενσυναίσθηση αλλά και να αντιδράμε όταν κάτι μας αδικεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Και Καλό Καλοκαίρι!

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα επιλέξετε βιβλία για τους μικρούς αναγνώστες

Οργανώνουμε Λέσχη Ανάγνωσης στο σπίτι

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να διαβάζει εξωσχολικά βιβλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ