“Η Ατμομηχανή του χρόνου” το νέο βιβλίο του Πέτρου Χριστούλια

Διαβάσαμε το νέο βιβλίο του Πέτρου Χριστούλια “Η Ατμομηχανή του χρόνου” που μόλις κυκλοφόρησε και ταξιδέψαμε στη Χαλκίδα του 1958.

Ο Πέτρος Χριστούλιας, βραβευμένος εικονογράφος, αυτή τη φορά γράφει ο ίδιος μια περιπέτεια με πρωταγωνιστές δύο αδέρφια, τον Άλκη και τη Φωτεινή, που διαδραματίζεται στην πόλη όπου μεγάλωσε, τη Χαλκίδα. Από την πλούσια περιγραφή του καταλαβαίνει κανείς γρήγορα ότι έχει παίξει σε αυτές τις γειτονιές, έχει ζήσει ο ίδιος τις δικές του περιπέτειες ως παιδί και είναι ολοφάνερη η αγάπη του για την πόλη του!

Τα δύο αδέρφια, λοιπόν, γεμάτα παιδική περιέργεια παρατηρούν ότι κάποιος παράξενος κύριος επισκέπτεται συχνά τη γειτόνισσά τους και μπαίνουν στον πειρασμό να τον ακολουθήσουν για να εξιχνιάσουν αυτό το μυστήριο. Έτσι, θα ταξιδέψουν στο χρόνο, στο παρελθόν απ’ όπου έρχεται ο κύριος με τα περίεργα ρούχα, μπαίνοντας στο τρένο των 8.47 ακριβώς!

Μαζί με τους πρωταγωνιστές ταξιδεύουν και οι μικροί αναγνώστες στην παλιά πόλη γνωρίζοντας πολλά για την αρχιτεκτονική, τα ρούχα, τη νοοτροπία εκείνης της εποχής, “του παλιού καιρού”. Στο ταξίδι τους θα βρουν αρκετά εμπόδια αλλά με επιμονή και βάζοντας το φόβο τους στην άκρη, τολμούν και με θάρρος αντιμετωπίζουν τα “περίεργα” που συμβαίνουν!

Η γραφή του Πέτρου Χριστούλια όχι μόνο δεν κουράζει αλλά ρέει με ευκολία και κρατάει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών ζωντανό μέχρι το τέλος! Όσο για την εικονογράφηση, βλέπει κανείς τις χαρακτηριστικές μορφές του Πέτρου Χριστούλια, ασπρόμαυρες αυτή τη φορά, φτιαγμένες με χιούμορ και θυμίζοντας λίγο από κόμικς!

Τι κρύβουν τα νερά της Χαλκίδας; Τι δουλειά έχει ένα ζόμπι στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό; Ποια είναι η μικρή Ελενίτσα;
…και πολλά άλλα μυστηριώδη ερωτήματα λύνονται σε αυτήν την φανταστική περιπέτεια!

Από το οπισθόφυλλο:

“Ο Άλκης και τη Φωτεινή, δύο αδέρφια που ζουν σε μια μικρή παραλιακή πόλη, αποφασίζουν να παρακολουθήσουν έναν μυστηριώδη κύριο μέχρι τον παλιό σταθμό. Εκεί θα ξεκινήσει η φανταστική τους περιπέτεια, που θα τα οδηγήσει πίσω στον χρόνο. Χαμένα σε μια προηγούμενη εποχή της ίδιας τους της πόλης, ανακαλύπτουν τη μαγεία του παράξενου μέρους όπου ζουν αλλά και αποκτούν κάποιους απρόσμενους φίλους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος και είναι κατάλληλο για παιδιά από 9 ετών.

Διαβάστε ακόμη:

10 ερωτήσεις στον εικονογράφο Πέτρο Χριστούλια

Η Πρώτη Πόλη στη γη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ