Υπαίθρια μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα από το Δήμο Αθηναίων

Στις όμορφες αυλές και τους πράσινους κήπους των Μουσείων και Πολιτιστικών Κέντρων του, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) εγκαινιάζει μια νέα σειρά υπαίθριων μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων με παιχνίδια με την ιστορία, την τέχνη και το περιβάλλον, για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών.

Ποια οφέλη αποκομίζουν τα παιδιά από την ανάγνωση βιβλίων;

Τα παιδιά εκτός από τον ύπνο, το φαγητό, το νερό, τα ρούχα και τα παιχνίδια, χρειάζονται απαραίτητα και τα βιβλία. Τα βιβλία μεταβάλλουν τα παιδιά σε ενήλικες που σκέπτονται!

Το παιδί μου θυμώνει: Πώς να το χειριστώ;

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, το οποίο όπως όλα τα συναισθήματα παρουσιάζεται και στα παιδιά. Πολλοί γονείς, όταν βλέπουν το νήπιο να εκδηλώνει εκρήξεις θυμού, πανικοβάλλονται και θεωρούν υπεύθυνο τον εαυτό τους, καθώς δεν θέλουν να στενοχωρούν το μικρό τους αγγελούδι.

Η αφήγηση των παραμυθιών και η επίδρασή της στα οχτώ είδη νοημοσύνης του παιδιού

Έχει από καιρό ξεπεραστεί η αντίληψη πως ο έξυπνος και προικισμένος άνθρωπος, είναι αυτός που διαθέτει υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Τώρα πια, όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο με αναπτυγμένη ευφυϊα, καλούμαστε να γνωρίζουμε για ποια από τα είδη νοημοσύνης μιλάμε, σε ποια από τις ευφυϊες του αναφερόμαστε.

Eίναι το παιδί μου χαρισματικό;

Η νοημοσύνη σύμφωνα με τον D. Wechsler «είναι μια γενική και σύνθετη ικανότητα του ατόμου να ενεργεί με βάση τους σκοπούς που θέτει, να σκέπτεται με λογικό τρόπο και να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε απαιτήσεις του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος που το περιστοιχίζει».

“Online Family Camp” ένα πρωτότυπο summercamp για παιδιά Δημοτικού

Ένα πρωτότυπο summercamp και μάλιστα online για παιδιά Δημοτικού οργανώνει η Ιωάννα Σεραφειμίδου και οι Πυγολαμπίδες με σκοπό τη δημιουργική και ποιοτική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!

«Η παιδική φαντασία, αντίδοτο στην απομόνωση» έκθεση με ζωγραφιές παιδιών από την καραντίνα

Στην Αθήνα, στο πρώτο υπόγειο του Μουσείου Γουλανδρή, στο Παγκράτι, τη σκυτάλη των εκθέσεων παίρνουν οι ζωγραφιές παιδιών από το διάστημα της καραντίνας. Τι καλύτερο από την «Παιδική φαντασία, αντίδοτο στην απομόνωση» που ζωγράφισαν παιδιά και έφηβοι έως 15 χρόνων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ελεύθερα και με μπόλικη φαντασία.

4 πρωτότυπα και δημιουργικά summercamp στην πόλη για το φετινό καλοκαίρι

Δείτε 4 πρωτότυπα summercamp, στα οποία τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν, θα μάθουν και θα έρθουν σε επαφή με τη φύση!

Το φεστιβάλ «Big Bang» καλεί όλα τα παιδιά από 6 ετών να ηχογραφήσουν το...

Ποιος είναι ο ήχος της αγάπης; Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το αγαπημένο μουσικό φεστιβάλ μικρών και μεγάλων, «Big Bang», καλούν όλα τα παιδιά από 6 ετών και άνω να ηχογραφήσουν το δικό τους τραγούδι αγάπης στο σπίτι και να γίνουν μέρος της εικονικής εγκατάστασης «Love Song».

Δράση ζωγραφικής: «Μια διαδρομή με το ποδήλατο μου!» – Έως 2 Ιουνίου η αποστολή...

Δράση ζωγραφικής με θέμα «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!», διοργανώνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου (3 Ιουνίου 2020)