Ασφαλής δανεισμός και επιστροφές βιβλίων στις βιβλιοθήκες

Αυξημένη είναι η κίνηση στις δανειστικές βιβλιοθήκες, με την εικόνα όμως της πολύωρης αναμονής και του «ξεψαχνίσματος» για την επιλογή βιβλίου να...

Οι Εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό για όλα τα παιδιά μέσα από την...

Δέκα αντίτυπα από κάθε e-book είναι ήδη διαθέσιμα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 για να τα δανείζονται δωρεάν οι εγγεγραμμένοι χρήστες μέσα από το πρότυπο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ.

“Γράφω ένα παραμύθι…” Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης καλεί μικρούς και μεγάλους να γράψουν ένα...

«Γράφω ένα παραμύθι…!» λέγεται η δράση που ανακοινώνει, μέσω της σελίδας της στο facebook, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης καλώντας μικρούς και μεγάλους να μείνουν σπίτι, προστατεύοντας όσους αγαπούν, αλλά και να πιάσουν χαρτί, μπογιές και μολύβια για να φτιάξουν μια ιστορία, που θα αρχίζει με την παραπάνω εισαγωγή.

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Μπορεί ο κορονοϊός να κρατά κλειστή τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, οι υπάλληλοί της, ωστόσο, συνεχίζουν να «γεννούν» ιδέες ώστε να γίνουν πιο...

«ΑλλάΖΩ Σελίδα» για τον πλανήτη με την Εθνική Βιβλιοθήκη

Ένα καινούργιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, το «ΑλλάΖΩ Σελίδα», ξεκινά αυτές τις μέρες με εργαστήρια στις βιβλιοθήκες όλης της χώρας με...

Διάβασμα με θέα από το Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Καθημερινά, από τις 09.00 έως τις 22.00, οι επισκέπτες του Φάρου μπορούν να επιλέξουν βιβλία για να διαβάσουν, ενώ χαλαρώνουν σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της πόλης.

Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη – Μία βιβλιοθήκη αφιερωμένη στο περιβάλλον

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο, στην οδό Αγίων Ασωμάτων 9, στο Θησείο, στεγάζεται μία βιβλιοθήκη διαφορετική από τις άλλες που μετρά ήδη 26 χρόνια λειτουργίας. Πρόκειται για την «Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη» η οποία αποτελεί ίσως και τη μοναδική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο βιβλιογραφικό υλικό που σχετίζεται με το περιβάλλον και την οικολογία. Οι μυημένοι την γνωρίζουν εδώ και χρόνια ωστόσο κάποιος που περνά μπροστά από το κτίριο δύσκολα θα προσέξει την ξύλινη επιγραφή που αναγράφει «Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη».

Μια νύχτα στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας γεμάτη παραμύθια, μουσική και …όνειρα

Ένα παραμύθι ταξιδεύει συνήθως τη φαντασία των παιδιών λίγο πριν πέσουν για ύπνο κάθε βράδυ. Τι γίνεται, όμως, όταν τα παιδιά αποφασίζουν να …κοιμηθούν ανάμεσα σε δεκάδες παραμύθια, ιστορίες, όμορφες εικόνες και εκατοντάδες βιβλία; Αυτή τη μοναδική εμπειρία προσέφερε σε παιδιά και γονείς η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», σε μια νυχτερινή εκδήλωση που εξελίχθηκε σε πραγματική πρόκληση για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Ξενάγηση στη βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Έναν χρόνο ζωής κλείνει αυτόν τον μήνα η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όπου και καταλαμβάνει ένα κτίριο 7.500 τετραγωνικών μέτρων με επτά επίπεδα.

Ξενάγηση στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ

Αποτελεί τον ομφαλό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ως πηγή γνώσης, έρευνας, τεκμηρίωσης. Το πλήθος των αρχείων και σπάνιων συλλογών της την...