Ποια οφέλη αποκομίζουν τα παιδιά από την ανάγνωση βιβλίων;

Τα παιδιά εκτός από τον ύπνο, το φαγητό, το νερό, τα ρούχα και τα παιχνίδια, χρειάζονται απαραίτητα και τα βιβλία. Τα βιβλία μεταβάλλουν τα παιδιά σε ενήλικες που σκέπτονται!

Η αφήγηση των παραμυθιών και η επίδρασή της στα οχτώ είδη νοημοσύνης του παιδιού

Έχει από καιρό ξεπεραστεί η αντίληψη πως ο έξυπνος και προικισμένος άνθρωπος, είναι αυτός που διαθέτει υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Τώρα πια, όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο με αναπτυγμένη ευφυϊα, καλούμαστε να γνωρίζουμε για ποια από τα είδη νοημοσύνης μιλάμε, σε ποια από τις ευφυϊες του αναφερόμαστε.

Eίναι το παιδί μου χαρισματικό;

Η νοημοσύνη σύμφωνα με τον D. Wechsler «είναι μια γενική και σύνθετη ικανότητα του ατόμου να ενεργεί με βάση τους σκοπούς που θέτει, να σκέπτεται με λογικό τρόπο και να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε απαιτήσεις του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος που το περιστοιχίζει».

«Ανοιχτά παράθυρα» και μουσικές «Ημέρες καραντίνας» από το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου- Κορδελιού

«Ανοιχτά Παράθυρα/εν καιρώ καραντίνας...» είναι ο τίτλος του «αφιερωμένου σε όλους τους ανθρώπους» βίντεο που ετοίμασαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου εν μέσω καραντίνας, επικοινωνώντας με εικόνες και κείμενα, τις σκέψεις τους.

Παιχνίδια Λόγου και Σκέψης

Μπορεί να είμαστε στη φάση της χαλάρωσης των μέτρων αλλά τα παιδιά του Δημοτικού και τα μικρότερα - μαζί με τους περισσότερους γονείς - θα συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι μιας και τα σχολεία συνεχίζουν να είναι κλειστά. Γι΄αυτό σας προτείνουμε κάποια παιχνίδια λόγου και σκέψης για να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας.

DIY παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων “Οστομάχιον του Αρχιμήδη”

Ανακαλύπτω > Φτιάχνω > Παίζω > Αξιοποιώ Δημιουργικά τον Ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι!  – Οδηγός μας: Τα παιχνίδια...

Δημιουργούμε ταινίες μέσα από τις τεχνικές κινούμενης εικόνας

Η Χριστίνα Ντεπιάν, εικαστικός και εκπαιδευτικός καθοδηγεί τα παιδιά παρέχοντας πλούσιο υλικό και πληροφορίες για να πειραματιστούν τα παιδιά - και οι μεγάλοι γιατί όχι - με διάφορα υλικά και τεχνικές κινούμενης εικόνας.

Βραβείο για το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας στον 10ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

Η δημιουργική διάθεση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Καβάλας επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού κατάφεραν να αποσπάσουν το 2ο βραβείο στην κατηγορία «μυθοπλασία» του 10ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους για την ταινία τους, με τίτλο «Ζητείται ελπίδα».

Ανάγνωση από κοινού στην τάξη: οφέλη και προτάσεις εφαρμογής

Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναφερθούμε στα οφέλη της ανάγνωσης από κοινού στην τάξη καθώς και να προτείνουμε κάποιες ιδέες εφαρμογής.

6 Μαρτίου ...

Η 6η Μαρτίου είναι η μέρα που έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.