“Το Γέτι η δύναμη του ακόμη” ένα σύγχρονο βιβλίο ιδανικό για παιδιά 4-6 ετών

“Το Γέτι η δύναμη του ακόμη” της Μαρίνας Γιώτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

“Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.”

Συνήθως όταν παρουσιάζω βιβλία ξεκινάω από την υπόθεση του βιβλίου, παρουσιάζοντας όμως το Γέτι δεν μπορώ παρά να μην ξεκινήσω από την εικονογράφηση την οποία και έχω αγαπήσει. Οι εικόνες του είναι τόσο λιτές και παράλληλα τόσο πλήρεις. Αγαπώ τις εικόνες όπου η λέξη «ακόμη» είναι τεράστια και γύρω της διαβάζεις φράσεις και σκέψεις που πρέπει να κάνει ένα παιδί που δεν το βάζει κάτω. Η Μαρίνα Γιώτη έχει πλάσει το Γέτι τόσο ζωντανό που με κάνει να το βλέπω μπροστά μου να περπατάει με αργό βήμα, να μιλάει με μπάσα φωνή νομίζοντας ότι παρακολουθώ ταινία μικρού μήκους!

Όσο για την υπόθεση, πρωταγωνιστής θα λέγαμε ότι είναι η λέξη ακόμη με μοναδικό στόχο να προκαλέσει τους μικρούς αναγνώστες να την προσθέσουν στο τέλος της φράσης τους κάθε φορά που πιστεύουν ότι δεν τα καταφέρνουν.

«Ουφ! Δεν μπορώ να λύσω αυτή την άσκηση»
«Ακόμη!» λέει το Γέτι.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Carol Dweck και τη νοοτροπία της ανάπτυξης (growth mindset) στην οποία στηρίχτηκε η συγγραφέας, όταν τα παιδιά δεν καταφέρνουν κάτι, δε σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά έξυπνα ή ικανά, αλλά ότι απλώς χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Κάθε αποτυχία είναι μια πρόκληση που θα πρέπει να τα ενεργοποιεί και όχι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπονται. Τι πιο ανακουφιστικό για παιδιά 4, 5 ,6 ετών που σιγά σιγά πειραματίζονται με νέα πράγματα και ανοίγουν νέα πεδία στη ζωή τους!

Είναι ένα ιδανικό βιβλίο για παιδιά σε αυτές τις ηλικίες ώστε να νιώσουν αυτοπεποίθηση, να νιώσουν δυνατοί αλλά για  τους γονείς τους, γιατί μας μαθαίνει ή μα υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να επαινούμε τα παιδιά μας για τη σκληρή δουλειά και για την προσπάθεια.

Ένα βιβλίο τόσο σύγχρονο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σημερινής πραγματικότητας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τυπώνεται η 11η χιλιάδα μέσα σε 5 μήνες από την κυκλοφορία του.

«Με προσπάθεια μπορώ να μάθω τα πάντα!»

Στην ιστοσελίδα της Μαρίνας Γιώτη θα βρείτε αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό για γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς φτιαγμένο από εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνει δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να νιώσουν αυτοπεποίθηση αλλά και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Διαβάστε επίσης:

10 ερωτήσεις στη συγγραφέα και εικονογράφο Μαρίνα Γιώτη

“Μελισσάκια στα θρανία” εκπαιδευτικό υλικό με αφορμή τα βιβλία της Μαρίνας Γιώτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ