Αριστουργήματα κλασικής λογοτεχνίας για παιδιά από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Οι Εκδόσεις Διάπλαση δεν θα μπορούσαν να ονομάσουν πιο σωστά τη σειρά με τα κλασικά βιβλία “Πολύτιμοι Λίθοι”. Η σειρά περιλαμβάνει βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας για παιδιά προεφηβικής ηλικίας, μικρούς θησαυρούς του  Αλέξανδρου Δουμά, του Μαρκ Τουέιν, του Κάρολου Ντίκενς και πολλών άλλων σπουδαίων συγγραφέων, με τους οποίους ένα παιδί που αγαπάει το διάβασμα πρέπει να έρθει σε επαφή και να τους γνωρίσει. Η Μαρία Σούμπερτ έχει βοηθήσει στο να μετατρέψει αυτά τα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί σε συνέχειες σε απολύτως κατανοητά κείμενα που ρέουν ευχάριστα, έχοντας κρατήσει όσα χρειάζεται η ιστορία για να σε έχει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης! Το λεξιλόγιο είναι τόσο πλούσιο όσο χρειάζεται, ώστε να μην γίνεται δύσκολο αλλά παράλληλα να εμπλουτίζει τις γνώσεις των παιδιών.

Μέσα από αυτά τα κλασικά βιβλία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το παρελθόν, γνωρίζουν τις συνθήκες ζωής παλιών εποχών και φυσικά παίρνουν μαθήματα ζωής!

Βιβλία που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε βιβλιοθήκη παιδιού προεφηβικής ηλικίας!

Όλιβερ Τουίστ – Τσαρλς Ντίκενς

Ο Όλιβερ έρχεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα της ζωής από την ημέρα που γεννιέται, αφού μένει ορφανός και καταλήγει σε ένα ορφανοτροφείο. Η ζωή του μέσα εκεί δεν ήταν καλή αλλά ήταν σίγουρα καλύτερη από αυτή που συνάντησε όταν έφυγε από εκεί!

Η καταγωγή του ήταν αυτή που του έφερε απίστευτα και απανωτά προβλήματα, περιπέτειες από τις οποίες βγήκε ζωντανός από τύχη, αλλά ήταν και αυτή που στο τέλος θα τον έσωζε από τη δυστυχία.

Η απόλυτη δυστυχία και η αισιοδοξία συνυπάρχουν σε αυτό το βιβλίο. Αυτό το μικρό βασανισμένο παιδί δεν το βάζει κάτω και στο τέλος η ζωή το ανταμείβει. Η ευγένειά του, το ότι δεν έπεσε στις παγίδες που του έστησαν, δεν υπέκυψε στις εντολές των “κακών” και το ότι έπραττε με ηθική του έδωσαν μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ – Μαρκ Τουέιν

Στο πρόσωπο του Τομ όλοι βλέπουν τον τρόμο, μεγάλοι και μικροί, συγγενείς και μη. Είναι όμως και ο ήρωας που σώζει το χωριό από τον Ινδιάνο Τζο και Βγάζει την Μπέκι σώα από το σπήλαιο Μακ Ντούγκαλ. Ένα παιδί ατίθασο, ζωηρό και παράλληλα συναισθηματικό και ευαίσθητο με το οποίο πολλοί από τους αναγνώστες μπορεί και να ταυτιστούν ή να δουν σε αυτόν κάποιον φίλο τους!

Ένα βιβλίο για την ξεγνοιασιά της παιδικής ηλικίας, τους έρωτες αλλά και τις περιπέτειες, τους κινδύνους και τις φάρσες των παιδιών!

Ο κόμης Μοντεκρίστο – Αλέξανδρος Δουμάς

Ο δεκαεννιάχρονος μόλις Έντμοντ Νταντές βρέθηκε να διευθύνει το πλοίο «Φαραώ» και αυτή θα ήταν η αιτία που κάποιοι «φίλοι» του τού στήνουν μια φοβερή παγίδα, με αποτέλεσμα να μείνει στη φυλακή για χρόνια ολόκληρα. Στα χρόνια αυτά τον βλέπουμε άλλοτε να παραιτείται από τη ζωή, άλλοτε να τα χάνει και άλλοτε να προσπαθεί να δικαιωθεί. Με κάποιον περίεργο τρόπο συναντάει τον κρατούμενο του διπλανού κελιού, ο οποίος θα είναι όχι μόνο η σωτηρία του αλλά και η ευκαιρία του να γίνει πάμπλουτος και να καταφέρει να εκδικηθεί έξυπνα όλους όσοι του έκαναν κακό.

Ο σκοτεινός τύπος με τα μαύρα μάτια και τη βαθιά ζάρα στο μέτωπο μοιάζει για έναν μυστήριο λόγο να τα ξέρει όλα!

Ένα βιβλίο για τη δύναμη της επιβίωσης που μαθαίνει στα παιδιά να μην παραιτούνται από τη ζωή!

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διάπλαση σε πολύ προσιτή τιμή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ