Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας για παιδιά και νέους από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η στενή σχέση του Μπετόβεν με τη φύση και η «Ποιμενική» συμφωνία του είναι η αφορμή για τη δημιουργία του Beethoven Pastoral Project, που εκπόνησαν από κοινού η Οργανωτική Επιτροπή του Έτους Μπετόβεν, η Γραμματεία του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το περιβαλλοντικό δίκτυο Earth Day, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση.

Υπαίθρια μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα από το Δήμο Αθηναίων

Στις όμορφες αυλές και τους πράσινους κήπους των Μουσείων και Πολιτιστικών Κέντρων του, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) εγκαινιάζει μια νέα σειρά υπαίθριων μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων με παιχνίδια με την ιστορία, την τέχνη και το περιβάλλον, για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών.

“Online Family Camp” ένα πρωτότυπο summercamp για παιδιά Δημοτικού

Ένα πρωτότυπο summercamp και μάλιστα online για παιδιά Δημοτικού οργανώνει η Ιωάννα Σεραφειμίδου και οι Πυγολαμπίδες με σκοπό τη δημιουργική και ποιοτική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!

«Η παιδική φαντασία, αντίδοτο στην απομόνωση» έκθεση με ζωγραφιές παιδιών από την καραντίνα

Στην Αθήνα, στο πρώτο υπόγειο του Μουσείου Γουλανδρή, στο Παγκράτι, τη σκυτάλη των εκθέσεων παίρνουν οι ζωγραφιές παιδιών από το διάστημα της καραντίνας. Τι καλύτερο από την «Παιδική φαντασία, αντίδοτο στην απομόνωση» που ζωγράφισαν παιδιά και έφηβοι έως 15 χρόνων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ελεύθερα και με μπόλικη φαντασία.

4 πρωτότυπα και δημιουργικά summercamp στην πόλη για το φετινό καλοκαίρι

Δείτε 4 πρωτότυπα summercamp, στα οποία τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν, θα μάθουν και θα έρθουν σε επαφή με τη φύση!

Καραγκιόζης summertime στο Σινέ Γαλάτσι από το θίασο του Ηλία Καρελλά

Ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, μετά τις sold out παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Κάππα, αντλώντας έμπνευση από τις κλασσικές παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών και φυσικά την επικαιρότητα, δημιουργεί μια ολοκαίνουργια καλοκαιρινή μουσική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Η Γιορτή της Μουσικής από τον Κήπο του Μεγάρου

Κυριακή 21 Ιουνίου! Φέτος, για πρώτη φορά, οι συναυλίες της Γιορτής της Μουσικής, που φιλοξενούνται στο Αίθριο των Μουσών και στον Κήπο...

Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλους και παιδιά στο ελατόδασος της Πάρνηθας, το Σάββατο 20 Ιουνίου...

Μια διαφορετική αφήγηση παραμυθιών στη φύση και μάλιστα μετά μουσικής μάς προτείνει το Ορεινό Καταφύγιο Πάρνηθας "Φλαμπούρι" και τα "Παραμυθοκαμώματα"!

Ο Α. Κρύσιλας μιλάει στη ραδιοφωνική εκπομπή “Αραμπέ & Βουζαβέ” αυτό το Σάββατο

Η παιδική ραδιοφωνική εκπομπή “Αραμπέ & Βουζαβέ” πετάει κάθε Σάββατο 13:00- 15:00…από τους 99.8Fm στο Ράδιο Ακρόαμα του Βόλου κι από το δίκτυο www.akroama.gr σε όλη την Ελλάδα.

Τα μουσεία ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν ξανά, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου

«Τρεις μήνες με τα μουσεία κλειστά, είναι πολύς χρόνος. Ανοίγουν τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου και μας περιμένουν όλους». Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μας υπενθυμίζει την «επανέναρξη» των μουσείων, που είχαν κλείσει λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό.