“Δημιουργικά” summer camp στην Αθήνα για παιδιά από 5-12 ετών

Η σχολική χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της και πολλοί από εσάς αναζητάτε δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης των παιδιών έστω και για λίγες μέρες μέσα στο καλοκαίρι. Το weread.gr συγκέντρωσε κάποια summer camp που διοργανώνονται από μουσεία και έχουν στόχο πέρα από τη δημιουργική απασχόληση, τη διασκέδαση, την κοινωνικοποίηση των παιδιών αλλά και την επαφή με την Τέχνη και την Επιστήμη.

Καλοκαίρι στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ), διοργανώνει και φέτος ένα μοναδικό ολοήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών ώστε να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας.

Η θεματική είναι «Πολίτες της πόλης μας όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί», απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων και πραγματοποιείται σε εννέα (9) εβδομαδιαίους κύκλους καθημερινές 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ. τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ως εξής:

1ος κύκλος: Δευτέρα 20 Ιουνίου – Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022
2ος κύκλος: Δευτέρα 27 Ιουνίου – Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
3ος κύκλος: Δευτέρα 4 Ιουλίου – Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022
4ος κύκλος: Δευτέρα 11 Ιουλίου – Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022
5ος κύκλος: Δευτέρα 18 Ιουλίου – Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022
6ος κύκλος: Δευτέρα 25 Ιουλίου – Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
7ος κύκλος: Δευτέρα 1 Αυγούστου – Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
8ος κύκλος: Δευτέρα 29 Αυγούστου – Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022
9ος κύκλος: Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου – Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Στο πλαίσιο του προγράμματος τα παιδιά
• εξοικειώνονται με το ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ και παίζουν ρόλους στα μοναδικά του εκθέματα,
• εξερευνούν τη γειτονιά του μουσείου (Εθνικό Κήπο, Λύκειο του Αριστοτέλη κ.λπ.),
• πειραματίζονται με απλά καθημερινά υλικά και δημιουργούν κατασκευές
• ανακαλύπτουν πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια στον δρόμο
• συλλέγουν υλικά της φύσης (φύλλα, κλαδιά κ.λπ.) και δημιουργούν έργα τέχνης
• ευαισθητοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από οικολογικούς τρόπους συμπεριφοράς ως προς τα απορρίμματα και τη σπατάλη τροφίμων
• ανακαλύπτουν τους πλανήτες & το διάστημα μέσα από βιβλία και συλλογές του Μουσείου
• ταξιδεύουν σε διαφορετικές χώρες της γης μέσα από ιστορίες, εικόνες, βίντεο
• πειραματίζονται και γνωρίζουν φυσικά φαινόμενα (μαγνητισμός, βαρύτητα κ.λπ.)
• εκφράζουν και διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη
Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα θα ζήσουν τα παιδιά τις ημέρες αυτές και θα μετατρέψουν τις διακοπές τους στην πόλη σε μια απολαυστική περιπέτεια!

Το ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής μελέτης του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και υλοποιείται από ερμηνευτές- ειδικά καταρτισμένους στη μουσειακή εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.hcm.gr/

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για παιδιά 5-10 ετών

Το Summer Camp με τίτλο «Στο εργαστήρι του καλλιτέχνη», που διοργανώνει φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θα κάνει το καλοκαίρι συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους!

Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί έξι πενθήμερα, από 20 Ιουνίου μέχρι 29 Ιουλίου, προσφέροντας πέντε μέρες μέσα στο Μουσείο γεμάτες διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια!

Στο εργαστήρι του καλλιτέχνη
Στο φετινό summer camp τα παιδιά θα τρυπώσουν στο εργαστήρι διαφόρων καλλιτεχνών, από την αρχαιότητα ως σήμερα, όπου θα ζωντανέψουν τέχνες ξεχασμένες, αλλά και τωρινές. Από τα εργαστήρια των αγγειογράφων ως το στούντιο του Brice Marden, από τον πάγκο των χρυσοχόων μέχρι τα χειρόγραφα των Κινέζων καλλιγράφων, από τις Προϊστορικές Κυκλάδες και τα ειδώλια μέχρι τα εικαστικά κοσμήματα του σήμερα. Αλλά το ταξίδι μας δε θα περιοριστεί εκεί. Μαζί με τα εικαστικά εργαστήρια θα ζωντανέψουν κι άλλοι χώροι καλλιτεχνών, όπως χορευτών της αρχαιότητας και του σήμερα, ηθοποιών από την Αρχαία Ελλάδα ως την Ιαπωνία και μουσικών του τότε και του τώρα. Οι αρχαίοι χοροί μπλέκονται με το χιπ χοπ, η μουσική με αυλό και λύρα ανακατεύεται με τον ρυθμό από τενεκέδες και σκουπόξυλα και οι αρχαίες μάσκες με τα κεφάλια του Μινώταυρου, του Pablo Picasso.

Στόχος του φετινού summer camp είναι τα παιδιά να πειραματιστούν με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα και να συμμετέχουν στην παραγωγή ενός ομαδικού. Το παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός και η συνεργασία θα είναι αναπόσπαστα συστατικά όλων των δράσεων. Έμπνευσή μας οι μόνιμες συλλογές του Μουσείου και η περιοδική έκθεση του Brice Marden, τις οποίες θα επισκεπτόμαστε κάθε μέρα. Τα έργα των παιδιών θα γίνονται κομμάτι μιας έκθεσης που θα στήνεται μέρα με τη μέρα, για να παρουσιαστεί από τα ίδια τα παιδιά στους γονείς τους την τελευταία ημέρα του κάθε κύκλου.

6 κύκλοι Συναντήσεων: 20-24/6, 27/6-1/7, 4-8/7, 11-15/7, 18-22/7, 25-29/7

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-15.00

Τα παιδιά το μόνο που χρειάζεται να φέρουν μαζί τους είναι κέφι και διάθεση για παιχνίδι!

Για περισσότερες πληροφορίες: https://cycladic.gr/summer-camp

Summer Camp 2022 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης για παιδιά 5-10 ετών

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αξέχαστο «Ταξίδι στη Πόλη», να συναντήσουμε ξανά τους φίλους μας και να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο μας! Αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα παιδιών θα κάνει αξέχαστες διακοπές στο κέντρο της Αθήνας παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις, πάντα με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, stem, τεχνολογία, μαγειρική και πολλά άλλα θα κάνουμε μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας.

Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές και περιηγήσεις, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Στο Μουσείο τα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, steam, δημιουργική κίνηση, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Φέτος μαζί μας θα είναι και ο Ντετέκτιβ Δαιμόνιος που θα μας συντροφεύσει σε παιχνίδια μυστηρίου και escape streets δίνοντάς μας τη δυνατότητα να περάσουμε δημιουργικό χρόνο στις γειτονιές της Πλάκας, εξερευνώντας τα δρομάκια της, ανακαλύπτοντας την ιστορία της και βέβαια διασκεδάζοντας!


Περίοδοι διεξαγωγής: 20/6-24/6, 27/6-1/7, 4/7-8/7, 11/7-15/7, 18/7-22/7, 25/7-29/7, 1/8-5/8, 22/8-26/8, 29/8-2/9, 5/9-9/9

Για περισσότερες πληροφορίες: https://ekedisy.gr/summer-camp-2022-sto-moyseio-scholikis-zois-kai-ekpaideysis-taxidi-sto-kentro-tis-polis/

Το καλοκαίρι στο Μουσείο Πειραμάτων ξεκινά… στις 16 Ιουνίου! Για παιδιά 6-10 ετών

Το 2022, οι καλοκαιρινές διακοπές μας γεμίζουν με STE-A-M δραστηριότητες! Έτσι, όταν τα σχολεία είναι κλειστά, εμείς περνάμε δημιουργικά τον ελεύθερό μας χρόνο, στο STEAM SUMMER CAMP του Μουσείου Πειραμάτων. Σε ένα χώρο σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει, καλοκαιρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα τις ώρες, που οι γονείς βρίσκονται στη δουλειά.

Σε περιμένουμε, για να προγραμματίσουμε τα ρομπότ μας, να κάνουμε πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, να παίξουμε με τάγκραμ μαθηματικών, να κατασκευάσουμε μηχανισμούς και πολλές ακόμα νέες δραστηριότητες STEΜ. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και οι καλοκαιρινές βουτιές σε πισίνα ή κολυμβητήριο!

Το πρόγραμμα ακολουθεί τη μεθοδολογία STEM και απευθύνεται σε μικρούς επιστήμονες 6-10 ετών. Στα πλαίσια ενός ωρολογίου προγράμματος από τις από τις 08:00 έως τις 16:00, το οποίο έχει διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε ημέρα του camp, πειραματιζόμαστε, παίζουμε, μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε!


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ STE-A-M SUMMER CAMP 2022*

Πειράματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας
Κατασκευές Μηχανικής
Ρομποτική
Κινητικά παιχνίδια, για να εκτονωθούμε και να χαλαρώσουμε
Μαθήματα κολύμβησης σε κολυμβητήριο
Καλοκαιρινές βουτιές και παιχνίδια σε πισίνα
Περιπέτειες στο βουνό
Καλλιτεχνικές δημιουργίες
Ομαδικά παιχνίδια
*Οι επιμέρους δραστηριότητες (πειράματα, παιχνίδια και κατασκευές) είναι διαφορετικές ανά ημέρα του camp.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.mouseiopeiramaton.gr/summer-camp-2022/

Summer Camp στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας για παιδιά 6-12 ετών

Από 16 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου, παιδιά 6-12 ετών εξερευνούν, μαθαίνουν, αθλούνται, παίζουν και δημιουργούν μέσα από διαδραστικές περιηγήσεις, αθλητικές δραστηριότητες, βιωματικά παιχνίδια και πρωτότυπες κατασκευές.

Το πρόγραμμα του Summer Camp στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Αξίες του Ολυμπισμού, τους συστήνει τα επιτεύγματα Ολυμπιονικών και σημαντικών αθλητών, ορισμένους από τους οποίους θα έχουν την χαρά να γνωρίσουν και από κοντά και τα παρακινεί να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια του Summer Camp τα παιδιά διασκεδάζουν με θεατρικά παιχνίδια, μαθαίνουν πολεμικές τέχνες και συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, δημιουργώντας μοναδικά αναμνηστικά με ανακυκλώσιμα υλικά ή πηλό, εμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου και να ανακαλύψουν τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως το σήμερα. Στο καθημερινό πρόγραμμα του Summer Camp, συμπεριλαμβάνονται αθλήματα όπως όπως στίβος, beach volley, κολύμβηση, αναρρίχηση, τένις αλλά και παιχνίδια κινητικού συντονισμού, ισορροπίας, ρυθμού, αντίληψης και συνεργασίας.

Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, στις 23 Ιουνίου, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης θα επισκεφτεί το Μουσείο για να μοιραστεί με τα παιδιά την πολύτιμη εμπειρία του και να τους μεταδώσει την αξία του αθλητισμού.

Η διαδικασία των εγγραφών γίνεται μέσω της εταιρείας The Project Company που είναι και ο διοργανωτής του Summer Camp.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://athensolympicmuseum.org/el/articles/summer-camp/


Μια πολιτιστική κατασκήνωση στην καρδιά της Αθήνας στο Μουσείο Κοτσανά για παιδιά 6-12 ετών

Το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μάς προσκαλεί να επιβιβαστούμε σε μια αλλιώτικη χρονοκάψουλα! Το ταξίδι των εξερευνητών μας θα ξεκινήσει από τον 15ο αιώνα π.Χ. και θα φτάσει μέχρι και τον 13ο αιώνα μ.Χ. Συνταξιδιώτες μας θα είναι σπουδαίοι εφευρέτες της Αρχαίας Ελλάδας, επιστήμονες και ιστορικοί, αλλά και σημαντικοί τεχνίτες θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους! Προορισμοί μας οι συλλογές του Μουσείου και οι «θησαυροί» της γειτονιάς μας!

Από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον πρώτο υπολογιστή της ιστορίας, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, αλλά και τις πανοπλίες της μυκηναϊκής εποχής μέχρι την τέχνη του αρματοποιού κατά τη βυζαντινή περίοδο, εφευρέσεις και τεχνολογικά θαύματα έρχονται σε πρώτο πλάνο και μας προσφέρουν έμπνευση για πειράματα και δημιουργία!

3 δεκαήμερα και 2 διαφορετικές θεματικές θα μας χαρίσουν μια συναρπαστική εμπειρία μέσα από τη μόνιμη συλλογή, Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών, και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κοτσανά – Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα & Παιχνίδια και Πανοπλίες – Η Τέχνη του Οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα.

Οι μικροί εφευρέτες θα επισκεφτούν και φέτος τον Εθνικό Κήπο, το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Ζάππειο και την πλατεία Δεξαμενής.

Α’ Θεματική Εβδομάδα:

Ημέρα 1η: «Μικροί ήρωες και πειράματα»

Μια κούπα διαφορετική από τις άλλες! Ένα σιντριβάνι που δε μοιάζει με κανένα άλλο! Μια κανάτα που κρύβει δύο μυστικά Άραγε θα χρειαστούμε εγχειρίδιο χρήσης για όλα αυτά; Μάλλον όχι! Τα στοιχεία της φύσης θα μας χαρίσουν πολύτιμες πληροφορίες για να φτιάξουμε τις δικές μας ευφυείς μικροσυσκευές!

Ημέρα 2η: «12 θεοί πάνε μουσικές διακοπές»

Μ-Ο-Υ-Σ-Ι-Κ-Η! Το Α και το Ω στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων; Μια μελωδική δοκιμή θα μας πείσει! Η ορχήστρα μας κουρδίζει τα όργανά της, ξεσκονίζει τα αναλόγια, οι Μούσες πανέτοιμες και οι θεοί πρόθυμοι να σύρουν τον χορό στον ρυθμό της μουσικής μας! Έγχορδα, πνευστά και κρουστά δικής μας κατασκευής δίνουν τον παλμό σε μια γιορτή γεμάτη δημιουργία και εκπλήξεις!

Ημέρα 3η: «Παίζω παρέα με τον Αρχιμήδη»

Στρατηγικός τρόπος σκέψης, ομαδικό παιχνίδι και ικανοί στρατηλάτες στη ζωή! Ο Πλάτωνας μάς αποκαλύπτει τις αξίες του παιχνιδιού ενώ τον πρώτο λόγο παίρνουν η φαντασία, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη. Άραγε ποια ήταν τα παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα; Ήταν λίγα ή πολλά; Από τι υλικά ήταν φτιαγμένα; Πηλός, ξύλο και λιωμένο κερί μας καλούν σε ένα παιχνίδι δίχως τέλος!

Ημέρα 4η: «Ένα αρχαίο GPS μας δείχνει τον δρόμο»

Θα γίνουμε ναυτικοί και θα ταξιδέψουμε στις θάλασσες του κόσμου! Κι όμως δε χαθούμε ούτε στιγμή! Θα γίνουμε γεωργοί και θα σπείρουμε χωράφια αμέτρητα! Κι όμως δε θα χάσουμε ούτε ένα καρπό! Μα γίνεται; Κι όμως, ναι! Ο αστρολάβος του Πτολεμαίου και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων θα μας δείξουν τον τρόπο! Έτοιμοι για μια πρόβα μέχρι τον Εθνικό Κήπο;

Ημέρα 5η: «Μάσκα μου θεατρική»

Θεατρικές μάσκες και ψιμύθια είναι πανέτοιμα για να μας μεταμορφώσουν σε σταρ της θεατρικής σκηνής! Κωμωδία ή σατυρικό δράμα ή μήπως τραγωδία; Θεοί, νύμφες και ήρωες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας παίρνουν θέση στην κερκίδα του κινητού μας θεάτρου. Πιστοί σύμβουλοί μας, ο Αριστοφάνης και ο Σοφοκλής, παρέα φυσικά με τον Ήρωνα και τα τεχνολογικά του επινοήματα. Η μυθική μας παράσταση σηκώνει αυλαία! Χειροκρότημα παρακαλώ!

Β’ Θεματική Εβδομάδα

Ημέρα 1η: «Χιτώνα, χιτωνάκι μου!»

Η ώρα της στρατηγικής μάς χτυπά την πόρτα! Το πλάνο μας είναι φιλόδοξο! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα καταφέρουμε με ομαδική δουλειά. Θα ταξιδέψουμε στην Σπάρτη και στα Μέγαρα και θα αναζητήσουμε λινό και μάλλινο ύφασμα. Θα ανακαλύψουμε αργαλειούς και θα βάλουμε μπροστά τα «σχέδια» μας. Άραγε θα είναι χρωματιστά ή όχι; Δίχως αμφιβολία το δικό μας ένδυμα θα ξεχωρίζει!

Ημέρα 2η: «Μαγική ασπίδα»

Η αποστολή μας συνεχίζεται. Διάσημοι στρατηλάτες της αρχαιότητας έχουν ραντεβού μαζί μας! Ευκαιρία να τους γνωρίσουμε, να μάθουμε για τις συνήθειες τους και να φυλάξουμε καλά τα μυστικά τους! Κάθε στοιχείο είναι πολύτιμο. Ένα ένα και όλα μαζί θα μας οδηγήσουν στην κατασκευή της μαγικής ασπίδας. Τα καταφέραμε! Είμαστε προστατευμένοι!

Ημέρα 3η: «Αρματοποιός κεραμίστας»

Είμαστε στα μισά της διαδρομής και τα έχουμε πάει περίφημα! Ήρθε η ώρα να αφήσουμε την τέχνη του αρματοποιού να μας δείξει τι μπορεί να κάνει. Βέβαια, ο βαθμός δυσκολίας έχει ανέβει για τα καλά! Θα χρειαστούμε κωδικό …και είναι γραμμένος σε πηλό! Ξεκινάμε γρήγορα για το εργαστήρι κεραμικής της γειτονιάς μας! Η δική μας πανοπλία θα πάρει σχήμα και χρώμα μόλις πιάσουμε τα ειδικά εργαλεία στα χέρια μας!

Ημέρα 4η: «Ταξίδι με την Αργώ»

Έχουμε εξοπλισμό, έχουμε γνώσεις και κρατάμε το όπλο της ειρήνης! Είμαστε πανέτοιμοι για επιβίβαση! Αυτήν τη φορά μάς περιμένουν οι αργοναύτες στο πλοίο τους. Άραγε τι έχουν να μας πουν; Ποια η θαλάσσια διαδρομή τους και ποιος ο σκοπός τους; Τα πολύτιμα μέταλλα μάς αφηγούνται την ιστορία τους …και μας βάζουν ιδέες!

Ημέρα 5η: «Αναζητώντας τον αρχαίο στατήρα»

«6ος αιώνας π.Χ.» Εδώ κατεβαίνουμε! Φτάσαμε κιόλας; Ναι! Ο Ηρόδοτος μας περιμένει στην αποβάθρα και έχει κάτι να μας πει: «Αίγινα». Το νησί; Μα τι να εννοεί; Κάτι μάς λέει ξανά: «Χελώνα». Βλέπετε καμιά; Άραγε τι να θέλει να μας πει; Το κυνήγι θησαυρού μόλις ξεκίνησε! Όλα όσα ζήσαμε μέχρι στιγμής θα μας βοηθήσουν να ξετυλίξουμε το κουβάρι και να βρούμε τον θησαυρό που έχουμε στις καρδιές μας!

Για περισσότερες πληροφορίες: https://kotsanasmuseum.com/Selides/summer-camp-2022-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%ac/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ