Αρχική Θέατρο

Θέατρο

Ειδήσεις από τις κρατικές και ανεξάρτητες σκηνές, συνεντέυξεις καλλιτεχνών, Ελληνικό Φεστιβάλ, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ιδρύματα.

Για πρώτη φορά παράσταση αρχαίου δράματος από την Επίδαυρο σε live streaming για το...

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για πρώτη φορά -και μάλιστα στην εποχή της πανδημίας- μια σημαντική παραγωγή αρχαιοελληνικού δράματος, οι «Πέρσες» του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο θα μεταδοθεί ζωντανά.

Καραγκιόζης summertime στο Σινέ Γαλάτσι από το θίασο του Ηλία Καρελλά

Ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, μετά τις sold out παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Κάππα, αντλώντας έμπνευση από τις κλασσικές παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών και φυσικά την επικαιρότητα, δημιουργεί μια ολοκαίνουργια καλοκαιρινή μουσική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Οι προβολές του Εθνικού Θεάτρου για το ερχόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο

Το Εθνικό Θέατρο και αυτή την εβδομάδα προσκαλεί το κοινό να συντονιστεί στην «ψηφιακή» του σκηνή για να παρακολουθήσει τρία διαχρονικά έργα, τρεις εμβληματικές παραστάσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό.

Μένουμε σπίτι και παρακολουθούμε παραστάσεις

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, κάνοντας τις μέρες μας πιο ευχάριστες και δημιουργικές, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τους συνανθρώπους μας.

Είδαμε την παράσταση “Η καρέκλα που φανταζόταν”

Η Ονειρένια είναι ένα παιδί που με τη φαντασία της βουτάει στην Ιστορία, εξερευνά παραδεισένια μέρη στο...

Kids SunDay: εκδήλωση για το παιδί από τη Μέριμνα και το Bobos Arts Festival

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου το Bobos Arts Festival σε συνεργασία με την Μέριμνα, διοργανώνουν στο The HUB Events μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα παιδιά.

Δύο παραστάσεις για παιδιά στο εντυπωσιακό θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ”

Το Θεατρικό Βαγόνι είναι μία ανακατασκευασμένη ιταλική επιβατάμαξα του 1950 διαμορφωμένη σε μία κομψή, πλήρως εξοπλισμένη, θεατρική σκηνή, όπου παρουσιάζονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις κ.α. Είναι βέβαιο πως οι μικροί θεατές θα εντυπωσιαστούν από το χώρο και η βόλτα αυτή θα μείνει ως ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς αλλά και μεγάλους!

Είδαμε την παράσταση “Δίπλα δίπλα”

Δύο ζευγάρια, λοιπόν, μένουν δίπλα δίπλα και φυσικά διαφωνούν, νευριάζουν, τσακώνονται μέχρι που μία καταιγίδα τούς κάνει να ενωθούν και να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Συναντούν διάφορα εμπόδια στο δρόμο τους και έχουν πολλές διαφωνίες αλλά καταλαβαίνουν ότι ο καθένας έχει κάτι να προσφέρει στην ομάδα και για να τα καταφέρεις τελικά χρειάζεται κόπος και επιμονή.

Δίπλα δίπλα από το Μικρό Εθνικό

Μια ιστορία, ένα σπίτι και μια σχέση που χτίζονται, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, μπροστά στα μάτια των παιδιών και με τη δική τους βοήθεια. Οι βραβευμένοι συγγραφείς θεάτρου για παιδιά Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, συνεργάζονται για πρώτη φορά με την παιδική μας σκηνή, σε μία παράσταση με λίγα λόγια που έχει να πει πολλά.

Είδαμε την παράσταση «Ως την άκρη του κόσμου»

Πρωταγωνιστές της παράστασης δύο παιδιά ,τα οποία μετά από το μεγάλο «μπουμ» που έγινε στη χώρα τους, έχουν βρεθεί μόνα, έχοντας μόνο ο ένας τον άλλον, και προσπαθούν να βρουν το σημείο «Χ», για να ξαναδούν τους δικούς τους.