Summer camp σε 7 +1 Μουσεία της Αθήνας

H σχολική χρονιά τελειώνει και οι περισσότεροι γονείς αναζητούν μέρη στα οποία τα παιδιά τους όχι μόνο απλώς θα περνούν μερικές ώρες την ημέρα αλλά θα απασχολούνται δημιουργικά και θα περάσουν αληθινά όμορφα.Το weread.gr συγκέντρωσε 8 Summer camp σε Μουσεία της Αθήνας, εκ των οποίων τα 7 στο κέντρο της Αθήνας και ένα στην Κηφισιά, για να ζήσουν τα παιδιά αξέχαστες εμπειρίες, να εξερευνήσουν, να δημιουργήσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν!

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
09:00-15:00 ( Τα παιδιά θα έχουν μαζί τους ελαφρύ γεύμα από το σπίτι)
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

Με αφορμή την έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα» που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 30 Μαϊου έως τις 4 Νοεμβρίου 2024, το φετινό summer camp με τίτλο «Πορτρέτα του εαυτού μας» είναι αφιερωμένο στη μεγάλη Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα.

Στο φετινό Summer Camp, τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

Ποιος είμαι; Πώς μπορώ να αναπαραστήσω τον εαυτό μου με χρώματα και μπογιές; Τι σχήματα και τι γραμμές έχουν τα συναισθήματά μου; Πώς γνωστοί καλλιτέχνες του 20ου αιώνα έχουν αναπαραστήσει τον εαυτό τους; Αν ήμουν ήρωας ταινίας, ποιος θα ήμουν; Αν είχα σούπερ δυνάμεις, ποιες θα ήταν αυτές και πώς θα τις χρησιμοποιούσα; Αν ήμουν ένας κακός από μια ταινία ή ιστορία, ποιος θα ήμουν;

Αυτά και άλλα ερωτήματα, θα απαντήσουν τα παιδιά σε αυτή την πολύ γεμάτη και δημιουργική εβδομάδα. Οδηγός στις αναζητήσεις θα είναι τα παιχνίδια, η μουσική και ο χορός. Στο τέλος της εβδομάδας, θα παρουσιαστούν τα έργα των παιδιών σε μια έκθεση που θα τη στήνουν μέρα με τη μέρα.

Το φετινό Summer Camp θα πραγματοποιηθεί  σε 7 πενθήμερα: 17-21/6, 25-28/6, 1-5/7, 8-12/7, 15-19/7, 22-26/7 και 29/7-2/8

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
8:00-16:00 (Η συμμετοχή περιλαμβάνει ελαφρύ γεύμα. Τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους επιπλέον σνακ/φαγητό που να μη χρειάζεται ζέσταμα)
Λεβίδου 13, Κηφισιά

“Τα Πλοκάμια του Μυστηρίου”

Ετοιμαστείτε για μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη μυστήριο και εξερεύνηση στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας! Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να λύσουμε τον γρίφο!

Το Μυστήριο Ξεκινά

Τι μπορεί να συνέβη σε ένα Μουσείο γεμάτο Συλλογές και δημιουργήθηκε αυτός ο γρίφος;

Ποιος μπορεί να ήθελε να πάρει κάτι από τις Συλλογές μας;

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα χταπόδι με όλα αυτά ;

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μικροί ερευνητές, ανακαλύπτοντας στοιχεία και ενδείξεις, που θα τους οδηγήσουν στην επίλυση του μυστηρίου. Μέσα από διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα εξερευνήσουν τις Συλλογές μας με έναν εντελώς νέο τρόπο σε ένα Μουσείο που κάθε γωνιά του, κάθε ξεχωριστό έκθεμα ανοίγει πόρτες σε νέους, ανεξερεύνητους κόσμους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της Γης και της ζωής σε αυτήν.

Ένα Καλοκαίρι Γεμάτο Δημιουργία και Ανακάλυψη

Το Summer Camp του Μουσείου προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών τους με δημιουργικότητα και περιπέτεια. Μέσα από τις δραστηριότητες μας, τα παιδιά αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και ενδιαφέροντα, δημιουργώντας φιλίες που βασίζονται στις κοινές τους αναζητήσεις. Θα πειραματιστούν και θα εξερευνήσουν τομείς που δεν έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν στην καθημερινότητά τους, ανακαλύπτοντας έτσι νέες πτυχές του κόσμου που τα περιβάλλει.

Στις δράσεις περιλαμβάνονται καθημερινά όλες οι Εκθέσεις του Μουσείου, εντυπωσιακές ταινίες στο Θόλο, αλλά και μυστικά στα οποία δεν έχουν πρόσβαση οι απλοί επισκέπτες. Τα παιδιά θα απολαύσουν Εκπαιδευτικά Προγράμματα, STEM δραστηριότητες με τη STEM Education, βιβλιοπαρουσιάσεις, γνωριμία με τους επιστήμονες του Μουσείου, καθώς και τις συλλογές και τα εργαστήριά τους. Επιπλέον, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και άφθονο παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένους, σύγχρονους και ασφαλείς χώρους προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και διασκέδαση.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
8.00-16.00 (επιλογή σίτισης ή μη)
Πειραιώς 100, Αθήνα

Φέτος, τα παιδιά εμπνέονται από τον μαγικό κόσμο των ζώων και κάθε εβδομάδα ανακαλύπτουν πλάσματα όλων των ειδών μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια εξερεύνησης και μυστηρίου, θεατρικά παιχνίδια, βόλτες σε δροσερά σημεία της πόλης και πολλά άλλα! Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, καλλιτέχνες, ηθοποιούς και έμπειρους παιδαγωγούς και προάγει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καθώς και την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα.


Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
8:00-15:30 ( Τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους φαγητό. Υπάρχει δυνατότητα ζεστάματος)
Κόδρου 9, Αθήνα

Όταν τα σχολεία θα κλείσουν, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές τους  στο πιο καλλιτεχνικό και πρωτότυπο Camp της πόλης.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του καλοκαιρινού Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα  ζωγραφίσουν με αφορμή βιβλία, έργα γνωστών καλλιτεχνών, θα εμπνευστούν  από τις εκθέσεις του Μουσείου, θα εκφραστούν σε  θεατρικά εργαστήρια, θα ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς. Και όχι μόνο!  Παιχνίδια δεξιοτήτων, μουσικοκινητική, εξερευνήσεις στην Πλάκα, παιχνίδια κίνησης στον ήσυχο πεζόδρομο του Μουσείου, αλλά και δημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία, συμπληρώνουν το πιο πλούσιο και προσεγμένο camp της πόλης! 

Στο τέλος της μέρας, τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι γεμάτα νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό!

Μουσείο Κοτσανά
8.30-13.00 ή 8.30-16.00 (περιλαμβάνει κολατσιό)
Η κάθε περίοδος είναι για δύο εβδομάδες.
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι

Το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μάς προσκαλεί να γίνουμε οι νέοι εξερευνητές της Αρχαιότητας!  Και φέτος, το ταξίδι των νεαρών μας εξερευνητών ξεκινάει από τον 15ο αιώνα π.Χ. και φτάνει μέχρι και τον 13ο αιώνα μ.Χ. Συνταξιδιώτες μας θα είναι σπουδαίοι εφευρέτες της Αρχαίας Ελλάδας, επιστήμονες και ιστορικοί, αλλά και σημαντικοί τεχνίτες που θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους! Προορισμοί μας οι συλλογές του Μουσείου και οι «θησαυροί» της γειτονιάς μας!

Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο προς τις πράσινες γειτονιές της πόλης μας το Μουσείο Κοτσανά, μας επιφυλάσσει καθημερινές απολαύσεις δροσιάς και ξεγνοιασιάς οδηγώντας μας σε χώρους υπαίθριους. Οι μικροί εξερευνητές θα επισκεφτούν και φέτος τον Εθνικό Κήπο, το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Ζάππειο και την πλατεία Δεξαμενής.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 
 8:30-13:00 ή από 8:30-16:00 (δεν περιλαμβάνεται το δεκατιανό και το μεσημεριανό γεύμα που πρέπει να το έχουν από το σπίτι σε κατάλληλη συσκευασία)
Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα

Μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, stem, τεχνολογία, μαγειρική και πολλά άλλα θα κάνουμε μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας.

Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν περιηγήσεις, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας,  θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Στο Μουσείο τα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, steam, δημιουργική κίνηση, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Φέτος μαζί μας θα είναι και ο Ντετέκτιβ Δαιμόνιος που θα μας συντροφεύσει σε παιχνίδια μυστηρίου και escape streets δίνοντάς μας τη δυνατότητα να περάσουμε δημιουργικό χρόνο στις γειτονιές της Πλάκας, εξερευνώντας τα δρομάκια της, ανακαλύπτοντας την ιστορία της και βέβαια διασκεδάζοντας!

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
8:00-16:00 (Τα παιδιά φέρνουν από το σπίτι γεύμα που δεν χρειάζεται ζέσταμα.)
Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19

Για 16η χρονιά, ένα ολοήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα στο κέντρο της πόλης γεμάτο δράσεις και εμπειρίες χαράς και ανακάλυψης, έχει τη βάση του στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

Τα παιδιά  παίζουν και συνεργάζονται, εμπνέονται και δημιουργούν, φαντάζονται και υποδύονται ρόλους, περιηγούνται και ψυχαγωγούνται συμμετέχοντας στα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται επισκέψεις στη γειτονιά του μουσείου.

Μουσείο Ηρακλειδών
8.00-16.00 (Τα παιδιά φέρνουν φαγητό από το σπίτι)
Ηρακλειδών 16, Αθήνα

Ένα Summer Camp αφιερωμένο στην STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) εκπαίδευση και στην Αρχαιολογία.

Ετοιμάσαμε μια Αστική, Θερινή Κατασκήνωση ευχάριστη, διασκεδαστική, παιγνιώδη, γεμάτη δράσεις και δραστηριότητες! Μια κατασκήνωση που κοινωνικοποιεί, χτίζει φιλίες που κρατάνε στο χρόνο, που τη χαίρονται τα παιδιά και ταυτόχρονα απασχολούνται δημιουργικά, μαθαίνοντας καινούργια πράγματα! Μια κατασκήνωση ασφαλή, για να αισθάνονται και οι γονείς άνετα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ