Διαβάσαμε το νέο εντυπωσιακό βιβλίο “Έφαγα λιακάδα για πρωινό” των εκδόσεων Petita Demas

Οι Εκδόσεις Petita Demas μας έχουν συνηθίσει σε πρωτότυπα βιβλία και τελικά κάθε φορά ανυπομονούμε για το επόμενο. Αυτή τη φορά το νέο τους βιβλίο “‘Εφαγα λιακάδα για πρωινό” είναι λίγο διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει, καθώς είναι ένα φανταστικό βιβλίο γνώσεων που πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη μικρών αναγνωστών από 6-7 ετών και πάνω!

Αυτό το βιβλίο εντυπωσιάζει μικρούς αλλά και μεγάλους με τον πλούτο γνώσεων που περιέχει, τις λεπτομέρειες αλλά και τα υπέροχα χρώματα!

Είναι μια σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια όχι μόνο για τα φυτά αλλά και για την καθημερινότητά μας, καθώς διαβάζοντας μαθαίνεις για αντικείμενα, προϊόντα, που χρησιμοποιείς κάθε μέρα, που τρως, που φοράς. Μαθαίνεις πώς έχουν δημιουργηθεί, τι περιέχουν ή πώς αλλιώς μπορείς να τα εκμεταλλευτείς και φυσικά εκπλήσσεσαι, γιατί ούτε που είχες σκεφτεί ποτέ πως από την πατάτα μπορείς να παράγεις ηλεκτρικό ρεύμα ή πως ο λωτός έχει εμπνεύσει τους επιστήμονες να εφεύρουν αυτοκαθαριζόμενη μπογιά και γυαλί που δεν θολώνει!

Αυτό που μας άρεσε πολύ ήταν πως το βιβλίο περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά, που μπορούν να γίνουν είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω. Οι δραστηριότητες αυτές δίνουν κίνητρο στα παιδιά να πειραματιστούν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να γίνουν και οι ίδιοι μικροί επιστήμονες! Επίσης, μεταφέρει τη γνώση βιωματικά κάνοντας την ανάγνωση του βιβλίου ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Αγαπημένη μας δραστηριότητα ο Λαβύρινθος με φυτά μέσα από την οποία τα παιδιά μαθαίνουν για τη διαδικασία του φωτοτροπισμού, το πώς δηλαδή ένα φυτό «ψάχνει να βρει το φως»! Στην αρχή του βιβλίου τα παιδιά θα βρουν περιεχόμενα και στο τέλος θα βρουν γλωσσάρι και ευρετήριο, εργαλεία πολύ χρήσιμα για να μάθουν το πώς αναζητάμε μια πληροφορία σε ένα βιβλίο γνώσεων ή σε μια εγκυκλοπαίδεια.

Όσο για την εικονογράφηση είναι με μια λέξη εντυπωσιακή! Χάνεσαι μέσα στα χρώματα και πραγματικά νιώθεις πως μπαίνεις στον κόσμο των φυτών και συμμετέχεις σε αυτή τη “Γιορτή για τα φυτά όλου του κόσμου” όπως αναφέρει στο εξώφυλλο.

Από το οπισθόφυλλο:

«Έχετε αναρωτηθεί από πού προέρχονται τα δημητριακά που τρώτε για πρωινό; Ξέρετε ότι το λάστιχο στα παπούτσια σας βγαίνει από ένα δέντρο; Γνωρίζετε ποια φυτά μπορούν να σας θεραπεύσουν και ποια να σας βλάψουν;

Αυτή η μοναδικά εικονογραφημένη έκδοση, είναι μια γιορτή για τα φυτά που βρίσκουμε παντού στη ζωή μας, από την οδοντόκρεμα με γεύση μέντας μέχρι τα μπλουζάκια μας. Ο Michael Holland, ειδικός στα φυτά, εξηγεί πώς τα φυτά τρώνε λιακάδα για να φτιάξουν το φαγητό που τρώμε, τα υλικά που χρησιμοποιούμε, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Επιπλέον, γνωρίστε τον κόσμο των φυτών με διασκεδαστικές δραστηριότητες.»

Κείμενο: Michael T. Holland
Εικονογράφηση: Philip Giordano
Εκδόσεις: Petita Demas

Το βιβλίο είναι 120 σελίδων, με σκληρό εξώφυλλο και τυπωμένο σε πιστοποιημένο
με FSC χαρτί γραφής.

Κυκλοφορεί αποκλειστικά στα Public.

Διαβάστε επίσης:
Βιβλία γνώσεων για παιδιά: γιατί πρέπει να τα εντάξετε στη βιβλιοθήκη σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ