Διαβάσαμε και σας προτείνουμε δύο υπέροχα βιβλία για μικρά παιδάκια 3-6 ετων

Δύο υπέροχα βιβλία κυκλοφόρησαν οι Εκδόσεις Διάπλαση πριν από λίγο καιρό, που απευθύνονται στο μικρό αναγνωστικό κοινό 3- 6 ετών. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αυτά τα δύο βιβλία μπορούν να είναι πολύ όμορφα και γλυκά δώρα για παιδάκια που αγαπούν τα βιβλία.

Πάμε, γιαγιά!
Ζιλ Μπομ – Αμαντίν Πιού

Η μικρή γουρουνίτσα πηγαίνει να μείνει στη γιαγιά της, την αυστηρή, επίμονη και λίγο παράξενη γιαγιά της. Είναι αρκετά προβληματισμένη και δεν έχει άδικο, αφού αυτή τη φορά η γιαγιά είναι αποφασισμένη να μάθει στην εγγονή της ποδήλατο, ποδήλατο χωρίς βοηθητικές… και το εννοεί! Η εκμάθηση ξεκινάει και οι τούμπες είναι απανωτές αλλά η γιαγιά επιμένει και στο τέλος φυσικά η μικρή γουρουνίτσα τα καταφέρνει και είναι πανευτυχής. Και τότε καταλαβαίνει ότι η γιαγιά της, η γιαγιά που επέμενε τόσο πολύ να της μάθει ποδήλατο, δεν ξέρει η ίδια να κάνει ποδήλατο! Αλλά η μικρή είναι αυτή τη φορά που θα βοηθήσει τη γιαγιά της!

Μια συγκινητική ιστορία για τη γιαγιά που θέλει το εγγόνι της να καταφέρει πολλά, να έχει αυτοπεποίθηση, να μην φοβάται τίποτα και να είναι δυνατό! Πίσω από την ιστορία της γιαγιάς κρύβεται η ίδια η γιαγιά, το ευτυχισμένο παρελθόν της, ο χαμός του παππού και η απέραντη αγάπη για την εγγονή της, η οποία βέβαια ανταποδίδει την αγάπη ενθαρρύνοντας τη γιαγιά, αφού ποτέ δεν είναι αργά για να καταφέρεις όσα ονειρεύεσαι.

Όλα αυτά περνούν στα παιδιά μέσα από την “καθαρή” εικονογράφηση και με τη γιαγιά να αλλάζει ανάλογα με το πώς τη βλέπει η μικρή γουρουνίτσα!

Αγαπημένη φράση:

“Πάμε γιαγιά!
Δυο λεξούλες σαν δυο μικρά φτερά στην πλάτη σου.”

Μην παίρνεις τον ελέφαντα στο λεωφορείο
Πατρίσια Κλίβελαντ-Πεκ

Αγαπάμε τα βιβλία με ομοιοκαταληξία για τους μικρούς αναγνώστες. Είναι αστεία, έξυπνα και κάνουν τα παιδάκια να γελούν με την ψυχή τους!

“Κι έτσι καθώς τρεκλίζουν τα μικρά του ποδαράκια
θα φάει καμιά τούμπα και θα δει και αστεράκια!”

Ο ελέφαντας, η καμηλοπάρδαλη και πολλά τεράστια ή άγρια ζωάκια προσπαθούν να χωρέσουν σε διάφορα μέσα μεταφοράς αλλά πώς; Άλλο παχουλό, άλλο ψηλό, άλλο άγριο και άλλο πολύ φαγανό… Προκαλούν πανικό στην πόλη και πολλά γέλια στα παιδιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ