Κατ’οίκον παραδόσεις βιβλίων από δύο βιβλιοθήκες της Ελλάδας

 Με ένα «κλικ» μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου Παύλου Μελά, δημότες όλων των ηλικιών, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να επιλέξουν πλέον το βιβλίο της αρεσκείας τους, το οποίο στη συνέχεια θα φτάσει στην εξώπορτα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας τους με όλα τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορονοϊού.

Το Τμήμα Πολιτισμού και οι τρεις δημοτικές βιβλιοθήκες του δήμου Παύλου Μελά, μέσω του προγράμματος «Βιβλίο στο σπίτι για μικρούς και μεγάλους», δίνουν τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη των δημοτικών βιβλιοθηκών να επιλέξουν έως δύο βιβλία κι αυτά να παραδοθούν στην πόρτα τους, με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, τόσο από το προσωπικό όσο και από τους παραλήπτες.

   Είχε προηγηθεί με επιτυχία το πρόγραμμα «Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία», το οποίο πλέον επεκτείνεται σε όλους. Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να μπουν απευθείας στη σελίδα του δήμου Παύλου Μελά www.pavlosmelas.gr ή απευθείας στον σύνδεσμο http://opac.pavlosmelas.gr/ και να αναζητήσουν τα βιβλία που επιθυμούν. Στη συνέχεια, επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη βιβλιοθήκη για την κράτηση του βιβλίου που έχουν επιλέξει και τον χρόνο παραλαβής πάντα σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους των βιβλιοθηκών.

   Τα βιβλία παραδίδονται στην εξώπορτα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας των βιβλιόφιλων με τις απαραίτητες προφυλάξεις για τη νόσο covid-19 (μάσκα, γάντια, τοποθέτηση του βιβλίου σε σακούλα).

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Αλεξανδρούπολη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Σε κατ’ οίκον παράδοση και παραλαβή βιβλίων, κατόπιν ραντεβού και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τη διασφάλιση της υγείας του κοινού και του προσωπικού της, προχωρά, από τις 18 Ιανουαρίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, ως προς τη διαδικασία παραγγελίας των βιβλίων, οι χρήστες μπορούν ν’ αναζητούν στον ηλεκτρονικό κατάλογο του OPEN ABEKT της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τη βιβλιογραφία που επιθυμούν στον σύνδεσμο axdlibrary.openabekt.gr. Ακολουθεί η αποστολή e-mail στη διεύθυνση axdlibrary@gmail.com , των στοιχείων των βιβλίων που επιθυμούν να δανειστούν, αναγράφοντας τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως τον αριθμό μέλους της βιβλιοθήκης, ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, ενώ εναλλακτικά μπορεί να γίνει και τηλεφωνική κράτηση στο 2551089690. Απαραίτητη για το δανεισμό είναι η κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης και στην περίπτωση που δεν υπάρχει μπορεί να ζητηθεί η έκδοσή της.

Σημειώνεται ότι η κατ’ οίκον διανομή θα γίνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής από την είσοδο της βιβλιοθήκης, πάντα κατόπιν συνεννόησης. Σε ,ότι αφορά τα μέτρα διασφάλισης της υγείας τόσο του κοινού όσο και του προσωπικού, τα βιβλία θα παραδίδονται με όλες τις προφυλάξεις για τη νόσο COVID 19, ήτοι γάντια, μάσκα, απολυμάνσεις και όλα τα δανειζόμενα βιβλία με την επιστροφή τους στη βιβλιοθήκη θα κρατούνται σε ξεχωριστό χώρο καραντίνας για 72 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ