Ομήρου Οδύσσεια-Ραψωδία ε διαδικτυακά από το ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει να «παίζει» διαδικτυακά το μνημειώδες έργο της Οδύσσειας, όπως το απέδωσε ο διακεκριμένος φιλόλογος, ο πανεπιστημιακός δάσκαλος και μεταφραστής αρχαίων συγγραφέων, ο κριτικός λογοτεχνίας και δοκιμιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Μαρωνίτης. Από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 θα είναι διαθέσιμη η ραψωδία Ε΄ στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού www.ntng.gr και στα podcast του ΚΘΒΕ στο soundcloud.com/ntngreece. Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Δρόσου τριάντα οκτώ ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, εν μέσω καραντίνας, ένωσαν τις δυνάμεις τους κι «έντυσαν» με τις φωνές τους, είκοσι τέσσερις ραψωδίες. Στην πέμπτη Ραψωδία ο Όμηρος ιστορεί γεγονότα 22 ημέρων: 4 για την κατασκευή της σχεδίας και 18 για το ταξίδι του ήρωα προς τη χώρα των Φαιάκων.

«Πολύτλας, πολύτροπος, πολύμητις: αυτά τα τρία επίθετα συγκεφαλαιώνουν την ουσία του ΟΔΥΣΣΕΑ κι η σχεδία του είναι το σύμβολο που την οπτικοποιεί», αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Κολοβός, συστήνοντας την πέμπτη Ραψωδία.

Είκοσι τέσσερις ραψωδίες, 12.110 στίχοι, 10 χρόνων γεγονότα σε 41 ημέρες, αποτυπώθηκαν σε ένα έργο 23ων ωρών (η κάθε Ραψωδία έχει διάρκεια περί τα 45 λεπτά της ώρας).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία- Συντονισμός: Έφη Δρόσου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση, Ηχογράφηση, Μοντάζ και Μίξη ήχου: Διονύσης Κωνσταντινίδης

Μουσικοί: Κική Κριμιτζά (κλασική κιθάρα), Διονύσης Κωνσταντινίδης (πλήκτρα, ακουστική κιθάρα, συνθεσάιζερ, programming)

Φωτογραφικά εξώφυλλα: Τάσος Θώμογλου

Γραφικά: Σιμώνη Γρηγορούδη

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αφήγηση: Γιάννης Παλαμιώτης

Αθηνά: Λίλιαν Παλαντζά

Δίας: Έφη Δρόσου

Ερμής: Χρήστος Παπαδημητρίου

Οδυσσέας: Στέργιος Τζαφέρης

Καλυψώ: Πολυξένη Σπυροπούλου

Ινώ: Νατάσα Δαλιάκα

Ποσειδών: Βασίλης Σπυρόπουλος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ