Διαβάσαμε το νέο βιβλίο “Το σφουγγάρι και η κιμωλία”

Το καινούριο βιβλίο της Μάρθας Κολοκοτρώνη “Το σφουγγάρι και η κιμωλία” μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διάπλαση και ήρθε για να μας θυμίσει κάτι σπουδαίο: το κάθετι στη ζωή μας είναι σημαντικό. Αυτό το βιβλίο μιλάει για πολλά από αυτά που οι γονείς συζητάμε με τα παιδιά μας στην καθημερινότητα, για τον εγωισμό, την απληστία, τη συνύπαρξη με τους γύρω μας, τη μοναξιά. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το, θα σας δώσει πολλά θέματα προς συζήτηση.

Ο μικρός Παύλος βρίσκεται με ένα σφουγγάρι και μια κιμωλία στα χέρια του και νομίζει ότι του δίνεται ένα τεράστιο δώρο, να σβήσει, να εξαφανίσει όσα τον ενοχλούν… και στη συνέχεια καταλαβαίνει ότι τον ενοχλούν πολλά τελικά. Σβήνει τα δέντρα που τον ενοχλούν να κάνει ποδήλατο, τη βροχή, τα παιδιά που δεν τον αφήνουν να κάνει κούνια, σχεδόν τα πάντα, ώσπου τελικά μένει μόνος… ΜΟΝΟΣ! Μα πώς; Τώρα;

Τώρα καταλαβαίνει πόσο σπουδαίο είναι το καθετί στη ζωή μας, πως όλα είναι εκεί για κάποιο λόγο, τα δέντρα είναι εκεί για να κάθονται τα πουλάκια που τόσο πολύ του άρεσε τελικά το κελάηδησμά τους, τα παιδιά για να του κανουν παρέα,το φεγγάρι για να μας φωτίζει στο σκοτάδι… και να τώρα πώς θα χρησιμοποιήσει την κιμωλία!

Αυτά τα σπουδαία μηνύματα περνούν στα παιδιά μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση της Μάρθας Κολοκοτρώνη, με τα γήινα χρώματα του φθινοπώρου και μέσα από τον απλό, απολύτως κατανοητό από τους μικρούς αναγνώστες λόγο.

Ένα πολύ γλυκό βιβλίο για να μάθει στα μικρά μας και να θυμίσει στους μεγάλους να μην είμαστε άπληστοι, να μην θέλουμε πάντα κάτι παραπάνω για να νιώσουμε ευτυχισμένοι, να εκτιμάμε και να σεβόμαστε όσα μας δίνονται στη ζωή, την ίδια τη ζωή, γιατί από μόνη της αξίζει!

Από το οπισθόφυλλο:

«Σου δίνω µια κιµωλία κι ένα σφουγγάρι. Με το σφουγγάρι µπορείς να σβήσεις ό,τι δεν σου αρέσει», είπε η κουκουβάγια στον Παύλο.

«Και µε την κιµωλία;» αναρωτήθηκε ο Παύλος, αλλά η κουκουβάγια είχε πλέον πετάξει.

Όταν βρέθηκε στα χέρια του το σφουγγάρι, ο Παύλος πίστευε ότι ήξερε ακριβώς πώς να το χρησιµοποιήσει.

Έσβηνε κι έσβηνε κι έσβηνε… µέχρι που τα είχε σβήσει σχεδόν όλα.

Όµως δεν ένιωθε καλύτερα. Γιατί όµως; Κάτι του έλειπε…

Ένα παραµύθι γι’ αυτά που νοµίζουµε ότι θέλουµε ν’ αλλάξουµε στη ζωή µας, αλλά και για όσα τελικά θέλουµε πραγµατικά να κρατήσουµε.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μάρθα Κολοκοτρώνη σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και έκανε µεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήµιο Κολούµπια της Νέας Υόρκης. Από το 2015 είναι διδάκτωρ του Πανεπιστηµίου ΕΤΗ της Ζυρίχης. Έχει συνεργαστεί µε γραφεία στη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Υόρκη και έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στη Σιγκαπούρη και στην Ινδία. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Βερολίνο, όπου µεγαλώνει τα δυο παιδιά της µε τις ιστορίες του Κροκοντούλη και της Ζιραφούλας.

Διαβάστε ακόμα:

“Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;” ένα παραμύθι γι’ αυτά που βλέπουμε και δεν βλέπουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ