Διαβάσαμε το καταπληκτικό βιβλίο “Κλασική Μουσική – Η ιστορία της σε εικόνες”

Το ολοκαίνουριο βιβλίο των Εκδόσεων Διάπλαση είναι μια εγκυκλοπαίδεια γνώσεων για την Κλασική Μουσική και την ιστορία της που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών που αγαπούν τη μουσική – και αν δεν την αγαπούν θα την αγαπήσουν μέσα από αυτό το βιβλίο!

Πόσα διαβάσαμε που μας προκάλεσαν έκπληξη ή θαυμασμό για τη ζωή διάσημων συνθετών, για το τι κρύβεται πίσω από πασίγνωστα κομμάτια και τις νότες τους…

Αναγέννηση, μπαρόκ, Μπαχ, Μπετόβεν, συμφωνίες, κουιντέτο, μουσική δωματίου… τα πάντα σχετικά με την κλασική μουσική βρίσκονται μέσα σε αυτό το βιβλίο!

Μέσα από απλό λεξιλόγιο χωρίς δύσκολους όρους – που εμείς οι “άσχετοι” δεν καταλαβαίνουμε – είναι απόλυτα κατανοητό και φυσικά πολύ ενδιαφέρον λόγω και του πλούτου πληροφοριών που περιλαμβάνει. Σε κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε σπουδαίες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής, παρουσιάζονται στοιχεία από τη βιογραφία τους άλλα σχετικά με τη μουσική και άλλα όχι! Περιλαμβάνει περιγραφές μουσικών οργάνων γνωστών ή και όχι τόσο, αναφέρεται σε σπουδαία έργα και στις περιόδους της Κλασικής μουσικής. Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα από πολύ όμορφη, κατάλληλη για παιδιά, εικονογράφηση.

Αναμφισβήτητα είναι ένα βιβλίο γεμάτο ερεθίσματα που δίνει την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να συζητήσουν για τη μουσική, την κλίση του κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντά του και πολλά πολλά ακόμη!

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει γλωσσάρι με κάποιους βασικούς όρους και ευρετήριο με τα ονόματα που θα συναντήσεις μέσα στο βιβλίο.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή Conbrio έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε 100 αποσπάσματα κλασικής μουσικής! Σκανάροντας το κάθε σαλόνι του βιβλίου, παρουσιάζονται ηχεία στην οθόνη σου, πατάς και η μουσική ξεκινά!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση και απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών…και σε μεγάλους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ