Διαβάσαμε τα υπέροχα Φλαφ της ευτυχίας

Για μια ακόμα φορά η ευρηματική Μαρίνα Γιώτη παίζει με μια μαγική λέξη, τη λέξη “ευχαριστώ” και έχει στόχο να μας κάνει πιο ευτυχισμένους, να μας μάθει να βρίσκουμε κάθε μέρα λόγους για να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Μας θυμίζει ότι όσα έχουμε, όσα πετυχαίνουμε και καταφέρνουμε είναι σπουδαία και για αυτά πρέπει να λέμε ευχαριστώ. Και λέω “μας” γιατί τα βιβλία της δεν απευθύνονται μόνο σε μικρούς αλλά και σε εμάς τους μεγάλους, αφού μας δίνει πολύτιμα εργαλεία για να συζητήσουμε με τα παιδιά μας για την ευγνωμοσύνη, τη φιλία, το σεβασμό για τη ζωή!

Ο ΟΧ-Ι ζει σε έναν πλανήτη με έναν παράξενο ουρανό γεμάτο με λαμπερά Φλαφ! Ο ΟΧ-Ι θα γινόταν πολύ ευτυχισμένος, εάν κατάφερνε να αγγίξει ένα από αυτά, αλλά ήταν ακατόρθωτο! Ήταν τόσο μακριά! Μια μέρα συνέβη κάτι φοβερό… ένα Φλαφ έπεσε από τον ουρανό εκεί κοντά του! Δεν το πίστευε! Ήταν τόσο ευτυχισμένος! Όχι όμως για πολύ, γιατί μετά από λίγο καιρό άρχισε να το βαριέται και μάλιστα να θαυμάζει τα άλλα Φλαφ στον ουρανό, θεωρώντας ότι είναι πιο φωτεινά και πιο όμορφα από το δικό του. Το δικό του ήταν χαλασμένο! ( εδώ τα μικρά ξεκαρδίζονται!) Η ΝΑ-Ι, η φίλη του, όμως, μόλις βλέπει το Φλαφ του, ενθουσιάζεται και απορεί με τον φίλο της που το έχει παραπεταμένο… και τότε ο ΟΧ-Ι προβληματίζεται! Το γλυκό και μαγικό τέλος της ιστορίας των δύο φίλων σας το αφήνουμε να το διαβάσετε στα δικά σας βιβλία με τα μικρά σας, γιατί είναι ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να τους χαρίσετε και να μπει στη βιβλιοθήκη σας.

Διαβάζοντας οι μικροί (και οι μεγάλοι) αναγνώστες, αντιλαμβάνονται ότι η ευτυχία υπάρχει στην καθημερινότητά μας σε απλά πράγματα, σε μικρές στιγμές. Όταν αποκτήσεις το δικό σου Φλαφ μην το παραπετάξεις και το βαρεθείς αλλά, ακόμη κι αν το βαρεθείς, να είσαι ευγνώμων που το απέκτησες. Πες ευχαριστώ και ξεκίνα για τον επόμενο στόχο σου!

Σε μια εποχή που όλοι μας και κυρίως τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαφόρων ειδών κρίσεις, θα έλεγα ότι το βιβλίο αυτό είναι πάνω από όλα επίκαιρο. Το Φλαφ και ο ανικανοποίητος ΟΧ-Ι δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε όσα έχουμε, να αγαπήσουμε τη ζωή μας και ίσως να προσφέρουμε λίγα από όσα έχουμε σε κάποιους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Τα βιβλία της Μαρίνας Γιώτη μου αφήνουν πάντα μια γλυκιά γεύση στην ψυχή, ένα αίσθημα γαλήνης και αισοδοξίας και παράλληλα με κάνουν να προβληματιστώ και να οργανώσω λίγο διαφορετικά την καθημερινότητά μου με τα παιδιά. Θεωρώ ότι αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για γονείς αλλά και για εκπαιδευτικούς!

Η εικονογράφηση της Μαρίνας Γιώτη πάντα ευφάνταστη, εντυπωσιακή και παράλληλα λιτή – ένας πολύ σπουδαίος συνδυασμός για βιβλία που απευθύνονται σε μικρά παιδιά – μαγεύει και ταξιδεύει τα μικρά μας στον πλανήτη του ΟΧ-Ι.

Στο τέλος του βιβλίου προτείνονται ασκήσεις ευγνωμοσύνης από την εκπαιδευτικό και Προπονήτρια Ζωής για παιδιά Γεωργία Σολωμού, για να βάλουμε στη ζωή μας το “ευχαριστώ”. Αγαπημένες μας οι “Καληνύχτες ευτυχίας” και το “Βαζάκι του ευχαριστώ”. Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στο Εκπαιδευτικό υλικό που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αλλά οι περισσότερες δραστηριότητες είναι κατάλληλες για το σπίτι και η μία πιο ενδιαφέρουσα από την άλλη. Επίσης, η συγγραφέας στο παρακάτω βίντεο προτείνει απλούς τρόπους για να φτιάξουν τα παιδιά το δικό τους Φλαφ και να θυμούνται κάθε μέρα όλα για όσα είναι ευγνώμονες.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και προτείνεται για παιδιά από 4 ετών.

Διαβάστε επίσης:
“Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης” από την αγαπημένη μικρών και μεγάλων Μαρίνα Γιώτη

“Το Γέτι η δύναμη του ακόμη” ένα σύγχρονο βιβλίο ιδανικό για παιδιά 4-6 ετών

10 ερωτήσεις στη συγγραφέα και εικονογράφο Μαρίνα Γιώτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ