“Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης” από την αγαπημένη μικρών και μεγάλων Μαρίνα Γιώτη

Δεν αποκαλούμε τυχαία τη Μαρίνα Γιώτη “αγαπημένη μικρών και μεγάλων”, αφού ό,τι δημιουργεί αγαπιέται πρώτα από τους μεγάλους και μετά από τους μικρούς. Ό,τι δημιουργεί είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη για τα παιδιά και κρύβει από πίσω του πολλή δουλειά. Έτσι και το “Γέτι+” για αυτούς τους λόγους το αγαπήσαμε μόλις το πήραμε στα χέρια μας!

Δεν είναι βιβλίο αλλά ένα ημερολόγιο μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να ζουν την κάθε τους μέρα με θετική σκέψη! Κάνει τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους, να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να καταλάβουν πως μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Τα λάθη είναι αναγκαία για να γίνουμε καλύτεροι και να προσπαθήσουμε περισσότερο, γιατί άλλωστε η προσπάθεια μετράει.

Ημερολόγιο θετικής σκέψης στο πρωινό φως

Δίνει την ελευθερία στο παιδί να το συμπληρώσει όποτε θέλει, αφού δεν αναγράφει συγκερκριμένες ημερομηνίες και σε κάθε σελίδα θα βρει τρόπους για να σκεφτεί τους στόχους του, το τι κατάφερε μέσα στην ημέρα του και πολλά ακόμα που θα δεις όταν το πάρεις, γιατί αν έχεις παιδί άνω των 7 πρέπει να το πάρεις! Αγαπημένα μου: οι κορυφές της ημέρας και η προοδο-λίστα, γιατί κάνουν τα παιδιά να κατανοήσουν πως η κάθε μέρα αξίζει και πάντα υπάρχει κάτι που θα σε κάνει χαρούμενο.

Αρκεί να το ξεφυλλίσεις – και ας μην είσαι παιδί – για να νιώσεις πιο δυνατός και αισιόδοξος και να σου πάρει λίγο από την γκρίνια και το βάρος της καθημερινότητας!

Και βέβαια πέρα από τα οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, αξίζει να τονίσουμε ότι το ημερολόγιο βοηθάει την ανάπτυξη του γραπτού λόγου και την έκφραση μέσα από αυτόν. Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό είναι πως δημιουργούνται αναμνήσεις στα παιδιά με το να καταγράφουν αγαπημένες στιγμές και συναισθήματα της καθημερινότητας, τα οποία μάλιστα θα ξαναθυμούνται και μετά από χρόνια!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Διαβάστε επίσης:

“Το Γέτι η δύναμη του ακόμη” ένα σύγχρονο βιβλίο ιδανικό για παιδιά 4-6 ετών

10 ερωτήσεις στη συγγραφέα και εικονογράφο Μαρίνα Γιώτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ