“Ο Μπράουν και οι φίλοι του” ένα πολύ γλυκό βιβλίο για τη δύναμη του μαζί, τη δύναμη της φιλίας

Ο Μπλε, ο Κίτρινος και ο Κόκκινος, τρία μικρά πουλάκια του δάσους ζουν μέσα στον κορμό ενός πεσμένου δέντρου. Ζουν αρμονικά μαζί και συνεργάζονται στις δουλειές που πρέπει να γίνουν στον κορμό. Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται η ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρκούδα, ο Μπράουν, που αναζητούσε ένα σπίτι. Τα πουλάκια τον καλωσόρισαν αλλά δυστυχώς καταλάβαιναν ότι δεν μπορεί να χωρέσει στο δικό τους σπίτι, στον κορμό τους. Εκείνος θέλοντας πολύ να μείνει μαζί τους, για να τους πείσει ότι χωράει, προσπάθησε, προσπάθησε πολύ να χωρέσει αλλά ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ… και τότε θύμωσε, θύμωσε τόσο πολύ που από το θυμό του έσπασε τον κορμό! Μεγάλη ζημιά… όμως το μετάνιωσε και τα χρωματιστά πουλιά αντί να του κρατήσουν κακία και να τον διώξουν, προσπάθησαν μαζί να βρουν τη λύση. Και τα κατάφεραν γιατί όλοι μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα!

Μέσα από τους λιτούς διαλόγους και τις πανέμορφες ολοζώντανες εικόνες, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι πρέπει να διαχειριζόμαστε το θυμό μας, γιατί μπορεί να πληγώσουμε κάποιον, να καταστρέψουμε κάτι και τότε εμείς οι ίδιοι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Παράλληλα, αντιλαμβάνονται πόσο σπουδαίο είναι να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες, να συγχωρούμε, να γινόμαστε φίλοι και να βοηθάμε τους άλλους.

Αγαπημένος χαρακτήρας ο γκρινιάρης Κόκκινος, με το θυμωμένο βλέμμα που κάνει τα παιδάκια να γελούν!

Ένα πολύ γλυκό βιβλίο για τη δύναμη του μαζί, τη δύναμη της φιλίας και της αλληλοβοήθειας.

Το βιβλίο είναι του Στάθη Πετρόπουλου, ο οποίος εικονογραφεί παιδικά βιβλία αλλά γράφει για πρώτη φορά. Έργα του έχουν αποσπάσει βραβεία εικονογράφησης στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονογράφησης 3×3 International Illustration Competition, το 2015 και το 2020. Παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική λαμβάνοντας μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

“Ο Μπράουν και οι φίλοι του” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και προτείνεται για παιδιά 3-6 ετών.

Προτείνουμε, επίσης, το βιβλίο για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας, καθώς οι μικροί διάλογοι με καθημερινό λεξιλόγιο και με μεγάλη γραμματοσειρά είναι ιδανικοί για παιδιά που ξεκινούν τις πρώτες τους αναγνώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ