“Παιδί και Τέχνη” η σειρά των εκδόσεων Διάπλαση για την αγάπη στην Τέχνη

Δύο βιβλία γραμμένα από εκπαιδευτικούς που καταφέρνουν να εισάγουν τους μικρούς αναγνώστες – αλλά και τους μεγάλους – στον κόσμο της τέχνης. Τα βιβλία αυτά ανήκουν στη σειρά “Παιδί και Τέχνη” των εκδόσεων Διάπλαση και πραγματικά μας ενθουσίασαν με την απλότητα και τη φυσικότητα με την οποία συστήνουν και συνδυάζουν στα μάτια των παιδιών τη μουσική και τη ζωγραφική!

«Ζωγραφική… Όλα ξεκινούν με μια τελεία!»
Η πρωταγωνίστρια, η μικρή Μυρτώ, αγαπάει τη ζωγραφική και μέσα από πολλούς πειραματισμούς, σχέδια, χρώματα, συναισθήματα φτάνει να εκθέσει τα έργα της στη δική της έκθεση ζωγραφικής.
Ο αναγνώστης μέσα από τους πειραματισμούς της Μυρτούς κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στα περισσότερα ρεύματα ζωγραφικής, γνωρίζοντας μεγάλους δημιουργούς όπως ο Βαν Γκογκ, ο Καντίνσκι και άλλοι. Οι πίνακες των δημιουργών αυτών εισάγονται διακριτικά, απόλυτα αρμονικά και ταιριαστά με τη ροή της ιστορίας στο βιβλίο!

Ένα βιβλίο που ενθαρρύνει τα παιδιά να δημιουργήσουν, ξεκινώντας από μια τελεία, δίνοντάς τους ιδέες και έμπνευση και φυσικά δημιουργώντας τους αυτοπεποίθηση, αφού το μήνυμα τελικά είναι ότι «Καλλιτέχνης είναι κάποιος σαν εσένα»!

«Στραντ…ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα»
Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ο Μάρκος, που αγαπάει να παίζει βιολί, και ο Στραντ, το βιολί, που αγαπάει να κάνει τον κόσμο χαρούμενο με τη μουσική του.
Σε αυτό το βιβλίο συνδυάζεται η μουσική γνωστών μουσουργών όπως ο Μπαχ και ο Μπετόβεν με διάσημους πίνακες ζωγραφικής κάνοντας τη μια τέχνη να φαίνεται συνέχεια της άλλης!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετές σελίδες στο τέλος των βιβλίων αφιερώνονται σε δραστηριότητες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, καθώς καλούνται να αποτυπώσουν τη φαντασία τους και να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους, να εξοικειωθούν με έργα τέχνης, δημιουργούς και μουσικά όργανα.

“Στραντ… ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα”
Νίκη Κάντζου , Φυλλιώ Νικολούδη
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Σειρά: Παιδί και Τέχνη
ISBN: 978-960-567-182-2


“Ζωγραφική… όλα ξεκινούν με μια τελεία”
Νίκη Κάντζου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Σειρά: Παιδί και Τέχνη
ISBN: 978-960-567-181-5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ