“Μελισσάκια στα θρανία” εκπαιδευτικό υλικό με αφορμή τα βιβλία της Μαρίνας Γιώτη

Η Μαρίνα Γιώτη είναι εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Το πρώτο της βιβλίο “Η Στιγμούλα” εκδόθηκε το 2014. Από τότε έχει εκδώσει πλήθος παιδικών βιβλίων μεταξύ των οποίων και τη σειρά “Μελισσάκια στα θρανία” που περιλαμβάνει τα βιβλία: “Δώσε Λύση στο Μελίσσι” και “Το Κάτι Τι;” με θέμα τις μέλισσες και τον κόσμο τους!

Μέσα από αυτόν τον κόσμο τα παιδιά μαθαίνουν για έννοιες και αξίες όπως η δημοκρατία, η αξιοκρατία, ο σεβασμός στην άποψη των άλλων. Απευθύνονται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Η Μαρίνα Γιώτη παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα δύα αυτά βιβλία στην τάξη!

Το υλικό αυτό περιλαμβάνει ιδέες για μουσικοκινητικές δραστηριότητες, κατασκευές, θέματα προς συζήτηση και φυσικά οδηγίες για να ανεβάσετε τη δική σας θεατρική παράσταση στην τάξη με πρωταγωνίστριες τις μέλισσες!

Η χρονιά που ξεκινάει είναι ιδιαίτερη για τα παιδιά και τι καλύτερο από το να δώσουμε λίγη ζωντάνια στις σχολικές δραστηριότητες!

Το υλικό θα το βρείτε εδώ.

Δώσε λύση στο μελίσσι
Σειρά:Μελισσάκια στα θρανία – No 1
Συγγραφέας: Μαρίνα Γιώτη
Εκδόσεις: Διόπτρα
ISBN:978-960-605-890-5
Ηλικίες: 4+

“Κρίση μέσα στο Μελίσσι, ποιος το πρόβλημα θα λύσει;
Μεγάλη συμφορά έπεσε στην Κυψέλη και πρέπει το συντομότερο να βρεθεί νέα βασίλισσα. Γιατί όμως βασίλισσα; Γιατί όχι βασιλιάς; Ή ακόμα καλύτερα να υπάρχει πρόεδρος ή μπορεί να μην είναι κανείς αρχηγός!
«Ας κάνουμε εκλογές!» αποφάσισαν τότε οι μέλισσες και ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα. Οι τσακωμοί έδιναν κι έπαιρναν στο Μελίσσι,με αποτέλεσμα όλοι να παραμελούν τις δουλειές τους.
Θα βρει ο Μίλτος και η Μελίνα τη λύση ή θα αφήσουν να καταστραφεί η Κυψέλη;”

Ένα βιβλίο για τις εκλογές, τη δημοκρατία, την αξιοκρατία και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τους ηγέτες μας.

Το Κάτι τι;
Σειρά: Μελισσάκια στα θρανία – No 2
Συγγραφέας: Μαρίνα Γιώτη
Εκδόσεις: Διόπτρα
ISBN: 978-960-653-081-4
Ηλικίες: 4+

“Ο χειμώνας έφτασε στη Μελισσούπολη και τα μελισσάκια αρχίζουν να ξεμένουν από τροφή. Μια μέρα το καπάκι της Kυψέλης ανοίγει και ένα λαμπερό φως απλώνεται παντού. Ένα γιγάντιο Κάτι εμφανίζεται αφήνοντας ένα παράξενο ζυμάρι, κλείνει ο καπάκι και εξαφανίζεται. Τα μελισσάκια τρομοκρατούνται. «Τι ήταν αυτό;» «Τι θέλει από εμάς;» «Λέτε να ξανάρθει;» Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή μέσα στην Κυψέλη.

«Θέλει να μας καταστρέψει», είπε ο Φώντας ο Φρουρός.
«Θέλει να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Φρίξος ο Κηφήνας.
«Θέλει να μας μάθει», κατέληξε η Ράνια η Παραμάνα.

Θα αφήσει ο Μίλτος και η Μελίνα να καταστραφεί η Κυψέλη ή τελικά θα επικρατήσει η λογική;
Ίσως όμως χρειάζεται κι ένα μικρό βήμα πίστης για να προχωρήσουν παρακάτω.”

Ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ