“Τέλεια” το νέο βιβλίο του Κανισάλες που αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας

Ο πάντα ανατρεπτικός Κανισάλες έγραψε το καινούριο του βιβλίο “Τέλεια” με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά την Καρλίνα, ένα διάσημο κορίτσι, πρότυπο για τα κορίτσια της ηλικίας της, που ΠΡΕΠΕΙ να έχει την τέλεια εμφάνιση. “Η Καρλίνα δεν είναι όποια κι όποια” λέει η δεσποινίς Γερτρούδη και γι’ αυτό πρέπει πριν από κάθε επίδειξη να “υφίσταται” το στολισμό, το βάψιμο, το ντύσιμο με σκοπό πάντα να είναι σε όλα Τέλεια. Εκείνη, όμως, το μόνο που θέλει είναι να φοράει ό,τι θέλει, να είναι όπως θέλει, να είναι ελεύθερη. Ήρθε η μέρα που δεν άντεξε άλλο πια και με ένα τέχνασμα ξέφυγε και κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της!

“Ξύπνια, ελεύθερη και δημιουργική!”

Τα βιβλία του Κανισάλες έχουν όλα να κάνουν με τη διαφορετικότητα, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και είναι όλα υπέροχα αλλά αυτό για μένα είναι το ωραιότερο, με το πιο εύστοχο και απόλυτα κατανοητό από τα παιδιά μήνυμα: Να είναι πάντα ο εαυτός τους.

Μέσα από αυτό το βιβλίο, οι μικροί αναγνώστες αντιλαμβάνονται τη μοναδικότητά τους, τη σπουδαιότητα του εαυτού τους και των γύρω τους. Μαθαίνουν ότι όλοι είμαστε μοναδικοί. Μαθαίνουν ότι πρέπει να μας οδηγούν τα θέλω μας και όχι τα πρέπει αλλά και να σεβόμαστε τα θέλω των άλλων.

Όσο για την εικονογράφηση, είναι ευφυέστατη, λιτή και παράλληλα πλήρως βοηθητική και επεξηγηματική στα μάτια των μικρών αναγνωστών, με ωραία χρώματα και φιγούρες! Το βιβλίο είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα με εντυπωσιακότατο εξώφυλλο!

Αναμφισβήτητα ένα βιβλίο που ξεχωρίζει στη βιβλιοθήκη λόγω εμφάνισης και κυρίως λόγω περιεχομένου! Το προτείνουμε για ηλικίες από 4 ετών και πάνω.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση.

Από το οπισθόφυλλο:

Η Καρλίνα θα ήθελε να µπορεί να ντύνεται

και να φέρεται όπως της αρέσει, αλλά είναι αναγκασµένη να υπακούει

σε αυστηρούς κανόνες και να υποµένει για ατέλειωτες ώρες µακιγιάζ,

χτένισµα και ντύσιµο επειδή πρέπει να είναι…

τέλεια!

Πρέπει να περάσει στις θαυµάστριές της το µήνυµα

ότι και αυτές πρέπει να γίνουν τέλειες.

Έτσι όµως πρέπει να είναι τα πράγµατα;

Η Καρλίνα δεν συµφωνεί, πιστεύει ότι τα κορίτσια

πρέπει να είναι όπως τα ίδια επιθυµούν.

Θα καταφέρει η Καρλίνα να γίνει ο εαυτός της και να αποδείξει

ότι τα κορίτσια δεν χρειάζεται να είναι τέλεια;

Μπορεί η προσωπική έκφραση να νικήσει

τις κοινωνικές πιέσεις;

Διαβάστε ακόμα:

Ο “Παράξενος” που ήθελε να είναι απολύτως φυσιολογικός από τις Εκδόσεις Διάπλαση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ