Διαβάσαμε το “Όλα τα σώματα όμορφα τα βρίσκω”, διαβάστε το κι εσείς

Το νέο βιβλίο “Όλα τα σώματα όμορφα τα βρίσκω” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πουά και δεν πρέπει να λείψει από τη βιβλιοθήκη σας! Είναι γραμμένο και εικονογραφημένο από την Τάιλερ Φέντερ, μια καλλιτέχνη που με το έργο της εξερευνά τα μεγάλα συναισθήματα, το φεμινισμό και την ποπ κουλτούρα. Είναι από τα βιβλία που μας αρέσουν πολύ, γιατί δίνουν τροφή – πολλή τροφή – για συζήτηση! Αυτό το βιβλίο θα αποτελέσει ένα εργαλείο για να μιλήσετε στα παιδιά σας για τη διαφορετικότητα και την ισότητα παράλληλα, για το σεβασμό στο συνάνθρωπο αλλά και στο ίδιο τους το σώμα, για το δικαίωμα του ανθρώπου στην ελεύθερη βούληση και πολλά ακόμα.

Το βιβλίο απεικονίζει άπειρα διαφορετικά σώματα με διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά, με διαφορετικά ρούχα, μαλλιά, διαφορετικό χρώμα αλλά και ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια, με πατερίτσες, με τεχνητά μέλη, με γυμνασμένα σώματα ή με αγύμναστα σώματα, με τατουάζ… θα δείτε κάθε λογής ανθρώπους, με τους οποίους όλα τα παιδιά δεν είναι εξοικειωμένα. Και αυτό είναι που μας ενθουσιάζει στο βιβλίο αυτό, ότι σου δίνει την ευκαιρία να συζητήσεις με το παιδί σου για τόσα πολλά θέματα, κοινωνικά θέματα. Βοηθάει εμάς τους γονείς να δείξουμε με εικόνες όσα προσπαθούμε για καιρό να διδάξουμε τα παιδιά. Βοηθάει τα παιδιά να αντιληφθούν πιο εύκολα μέσα από την τόσο δυνατή και ζωντανή εικονογράφηση όλα όσα τους λέμε για τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά τους!

Μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για όσα συμβαίνουν στο σώμα μας είτε από επιλογή είτε γιατί έτσι έπρεπε ή έτσι έτυχε

Κι αν έχουν σημάδια ορατά, σημάδια αόρατα,
πληγές και ράμματα στα χέρια, στην κοιλιά,
σημάδια καινούρια και παλιά,
όλα τα σώματα όμορφα τα βρίσκω!

Μέσα από πολύ απλό λόγο και ρυθμό γίνεται απόλυτα κατανοητό και από πολύ μικρά παιδάκια από 3 ετών και είναι κατάλληλο για παιδιά στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού που εξοικειώνονται με την ανάγνωση.

Αυτό το επίκαιρο βιβλίο είναι απαραίτητο σε όλα τα σπίτια αλλά και στις σχολικές τάξεις!

Γραμμένο και εικονογραφημένο από την ταλαντούχα Τάιλερ Φέντερ, αυτό το συναρπαστικό βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο στην ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα των ανθρώπινων σωμάτων. Η ανάδειξη των ποικίλων αποχρώσεων του  δέρματος, των σχημάτων σώματος και των τύπων μαλλιών, είναι μόνο η αρχή αυτού του τολμηρού και πραγματικά συμπεριληπτικού βιβλίου. Με φόντο πάρκα, πισίνες και χαρούμενα πάρτι, η συγγραφέας και εικονογράφος Τάιλερ Φέντερ απεικονίζει ανθρώπους διαφορετικού φύλου, από διάφορες φυλές και με διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά, να απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά του άλλου, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση παρά στην εξήγηση.

Με τη «ζωντανή» εικονογράφηση και τον υπέροχο ρυθμό του, το «ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ όμορφα τα βρίσκω» θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν πάνω στο ίδιο τους το σώμα και δουν με διαφορετικό τρόπο τα σώματα των άλλων ανθρώπων.

Συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τα 10 καλύτερα φεμινιστικά βιβλία του 2022 για μικρούς αναγνώστες, από το πρόγραμμα Rise: A Feminist Book Project List της Ένωσης Βιβλιοθηκών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Λεπτομέρειες έκδοσης

Συγγραφέας:  Τάιλερ Φέντερ
Εικονογράφος: Τάιλερ Φέντερ
ISBN: 978-618-84133-7-5
Έκδοση: Εκδόσεις Πουά
Συντελεστές: Φίλιππος Μανδηλαράς (μετάφραση), Αντωνία Κιλεσσοπούλου (επιμέλεια), Στέλιος Χέλμης (σελιδοποίηση – προσαρμογή)
Σελίδες: 32
Διαστάσεις βιβλίου: 26 Χ 26
Εξώφυλλο: Σκληρό
Ηλικίες: 2+

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ