Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μας παιδικό βιβλίο “Η Ευρώπη και το δίευρω”

Κυκλοφόρησε το νέο παιδικό βιβλίο του Δημήτρη Σταματόπουλου “Η Ευρώπη και το δίευρω” από τις Εκδόσεις Forin Σταματόπουλος.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο παιδικό βιβλίο του Δημήτρη Σταματόπουλου. Μετά το “Πρώτο Χωριό στη Γη” και την “Πρώτη Πόλη στη Γη” έρχεται “Η Ευρώπη και το δίευρω”, ένα πρωτότυπο βιβλίο με στόχο να πληροφορήσει, να διδάξει αλλά και να διασκεδάσει τα παιδιά.

Μέσα από το μύθο του Δία και της Ευρώπης, ο Δημήτρης Σταματόπουλος καταφέρνει να ταξιδέψει τα παιδιά ως τη σημερινή Ευρώπη. Οι μικροί πρωταγωνιστές αγοράζουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και ύστερα αναζητούν πόσοι και ποιοι τελικά συνεργάστηκαν για να φτάσει αυτό το παιχνίδι στα χέρια τους και απαντούν σε ερωτήματα όπως:

Τι πληρώνουμε όταν αγοράζουμε κάτι; Σε ποιον πηγαίνουν αυτά τα χρήματα; Ποιος τα εισπράττει;

Ένα ταξίδι που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, το μύθο της όμορφης Ευρώπης και του Δία και φτάνει στο σήμερα, στη σύγχρονη Ευρώπη και τη λειτουργία της.

Ένας μύθος, ένα ποίημα, μία διδακτική ιστορία και ένα παιχνίδι που αναζητά μαζί με τα παιδιά το “πού πηγαίνουν τα χρήματα”.

Από το οπισθόφυλλο:

«Δεν είσαι ζώο εσύ της γης!
Δεν περπατάνε τα δελφίνια στη στεριά
και οι ταύροι μες το κύμα,
μα εσύ τρέχεις και πηδάς,
με μένα στα φτερά σου!

Τρέχεις και θαρρώ
στον ουρανό θ’ ανέβεις!
Ικετεύω τους θεούς!
Ποιος είσαι; Τι γυρεύεις;»

Αυτά έλεγε η Ευρώπη στο Δία που την μετέφερε ως ταύρος στη ράχη του στην Κρήτη. Ένα παραμύθι για το πώς περάσαμε από τη μυθολογία στην πραγματικότητα και στη σημερινή Ευρώπη! Ένας μύθος και ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που το λένε: «Τα Άστρα μιλάνε». Ένα παιχνίδι που μας λέει πού πηγαίνουν τα Ευρώ που πληρώσαμε για να το αγοράσουμε.

Μια μικρή δημιουργία που δείχνει πόσοι πολλοί χρειάζεται να συνεργαστούν και να συνεννοηθούν για να φτάσει στα χέρια μας.

Συγγραφέας: Δημήτρης Σταματόπουλος
Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας
ISBN: 978-618-85495-1-7
Εκδόσεις: Forin Σταματόπουλος
Διαστάσεις: 26 x 21 εκ
Σελίδες: 40

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο από το e-shop του weread.gr εδώ ή και τηλεφωνικά στο 210/3387566.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ