Διαβάσαμε το “Ταξίδι με το σύννεφο” των Εκδόσεων Διάπλαση

Ένα βιβλίο που μόλις το πήρα στα χέρια μου ομολογώ πως με ξένισε! Ίσως τα μικρά κείμενα σε σχέση με το μεγάλο μέγεθος του βιβλίου, ίσως η λιτότητα, ίσως που ήταν στη μέση του καλοκαιριού και εγώ είχα στα χέρια μου ένα βιβλίο για τη βροχή…

Όλα αυτά, όμως, ήταν τελικά που λάτρεψα σε αυτό το βιβλίο!

Διαβάζοντάς το με τα παιδιά πριν τον ύπνο, αντιλήφθηκα την αξία αυτού του υπέροχου βιβλίου. Δεν αναφέρω τυχαία ότι το διαβάσαμε πριν τον ύπνο, καθώς είναι ένα βιβλίο που ολοκληρώνοντάς το σου αφήνει συναισθήματα γαλήνης, ηρεμίας, ανακούφισης, νιώθεις ότι αυτό που έπρεπε να γίνει έχει γίνει!

Το βιβλίο ξεκινάει με μια πρόταση σε παρελθοντικό χρόνο “είχα μια πικροδάφνη” γιατί η βροχή έχει καταστρέψει την πικροδάφνη αλλά και τα χωράφια, τα δέντρα, τα σπίτια και συνέχιζε να πέφτει αδιάκοπα…

Τότε όμως έρχεται η συνάντηση με το ίδιο σύννεφο και τότε με θάρρος ο ήρωας αποφασίζει να το ξυπνήσει, να του ουρλιάξει για να σταματήσει να βρέχει αλλά και να το ακολουθήσει σε ένα ταξίδι σε τόπους ξερούς, άνυδρους, όπου θα σώσει τη γη αλλά και τους ανθρώπους, θα σβήσει φωτιές, θα ποτίσει, θα ξεδιψάσει.

Στο τέλος ο ήρωας θα αποχωριστεί το σύννεφο, όπως ο γονιός το παιδί, θα το αφήσει να κάνει το δικό του ταξίδι…

“Μην ανησυχείς, τώρα που έμαθες, θα βρεις μόνο σου τον σωστό δρόμο πέρα απ’ τα βουνά”

Και τότε θα βρει την πικροδάφνη του ξανά ανθισμένη!

Τι να πει κανείς για την υπέροχη εικονογράφηση … η κάθε σελίδα του βιβλίου είναι ένας μίνιμαλ πίνακας ζωγραφικής με απαλά χρώματα και γεωμετρία που υποστηρίζει απόλυτα τα όσα λέει το κείμενο! Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην το κάνει αφού η εικονογράφηση έχει γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα, τον Μάρκο Σκαλτσόνε.

Ένα βιβλίο που σε γεμίζει συναισθήματα, συγκίνηση, δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και φυσικά διδάσκει στα παιδιά την αξία του νερού και το πόσο αναγκαία είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός στη φύση!

Το αγαπήσαμε και σας το προτείνουμε!

Κατάλληλο ακόμα και για παιδιά από 2,5 – 3 ετών για τα απλά κείμενα και την πανέμορφη εικονογράφηση.


Από το οπισθόφυλλο:

Ένα σύννεφο περιμένει κάτι ή κάποιον να το ξυπνήσει, αλλά και να το καθοδηγήσει. Μέχρι να γίνει αυτό, εξακολουθεί να βρέχει συνεχώς στο ίδιο σημείο. Ώσπου μια μέρα ο ήρωάς μας αποφασίζει να δράσει. Τότε το σύννεφο θα σταματήσει να καταστρέφει και θα γίνει δημιουργικό, θα γίνει ποτιστικό, θα χαρίσει ζωή σε τόπους που υποφέρουν από τη ζέστη, τις πυρκαγιές και την ξηρασία.

Μια ιστορία για τη σημασία της καθοδήγησης, της συντροφικότητας, αλλά και τη μετατροπή ενός μειονεκτήματος σε πλεονέκτημα, εικονογραφημένη εξαιρετικά από τον ίδιο τον συγγραφέα.”

Ταξίδι με το σύννεφο
Μάρκο Σκαλτσόνε
Εικονογράφος: Μάρκο Σκαλτσόνε
Σειρά: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εκδόσεις Διάπλαση
Χώρα: Ισπανία
Μετάφραση: Αμάλια Βάργκας
Σχήμα: 25Χ35
Σελίδες: 36
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-225-6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ