“Ο Αρκούδος, το Πιάνο, ο Σκύλος και το Βιολί”, ένα βιβλίο για τη φιλία

Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, ζώα αλλά και άνθρωποι, είναι δύο καλοί φίλοι και στόχος του συγγραφέα να αναδείξει το μεγαλείο της φιλίας. Ο Έκτορας, γέρος πια, χάνει την ελπίδα του να μπορέσει να παίξει βιολί δίπλα στο διάσημο Αρκούδο-πιανίστα και βάζει στην άκρη το βιολί του. Τότε, όμως, ο σκύλος Ούγκο, ο πιστός του φίλος, πιάνει για πρώτη φορά το βιολί στα χέρια του και ανακαλύπτει το φοβερό ταλέντο του…τέτοιο ταλέντο που ο ίδιος ο Αρκούδος θα τον καλέσει να παίξει μαζί του. Ο Ούγκο ενθουσιάζεται! Η φιλία του με τον Έκτορα δοκιμάζεται, ο Έκτορας θυμώνει πολύ, πληγώνεται που δεν μπόρεσε ο ίδιος να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, ο Ούγκο φεύγει και η φιλία τους χάνεται…όχι όμως για πολύ!

«Ο Αρκούδος, το πιάνο, ο Σκύλος και το Βιολί» είναι ένα βιβλίο για τις αρχές της φιλίας, για την πίστη, την αυτογνωσία, την κατανόηση, την εμπιστοσύνη, την ενσυναίσθηση και τη συγχώρεση. Ο συγγραφέας και εικονογράφος, David Litchfield, μέσα από τη δράση των πρωταγωνιστών καταφέρνει να μιλήσει στα παιδιά για το τι σημαίνει πραγματικός φίλος και για το ότι τελικά χρειάζεται κόπος και θέληση για να έχεις πραγματικούς φίλους αλλά και για να είσαι πραγματικός φίλος!

Στο βιβλίο επίσης κυριαρχούν τα συναισθήματα καθώς γίνονται πολλές εναλλαγές, κάτι που δίνει τροφή για συζήτηση με τα παιδιά.

Αξίζει να πούμε για την εικονογράφηση ότι είναι πολύ πλούσια και ενδιαφέρουσα! Απεικονίζει πολύ όμορφα το τοπίο της πόλης τη νύχτα, κάτι που κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό το βιβλίο! Είναι, ακόμα, πολύ λεπτομερής στα πρόσωπα κάτι που, όπως αναφέραμε, δίνει την ευκαιρία να συζητήσετε με τα παιδιά για τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών!

Το βιβλίο είναι κατάλληλο από 4 ετών

Από το οπισθόφυλλο:

“Τι θα κάνουμε Ούγκο;” είπε ο Έκτορας καθώς περπατούσαν παρέα προς το σπίτι.
“Η μουσική μου είναι ξεπερασμένη. Ποιος θέλει να ακούσει έναν γέρο βιολιστή, όταν μπορεί να ακούσει τον διάσημο Αρκούδο-πιανίστα;

Ο αρκούδος, το πιάνο, ο σκύλος και το βιολί

David Litchfield
μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
εικονογράφηση: David Litchfield
Μικρή Σελήνη, 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ