“Ο Βασίλης και ο Άγιος Βασίλης” δεν είναι μια ακόμη χριστουγεννιάτικη ιστορία…

Πολλοί απο εσάς έχετε μπει ήδη στο κλίμα των Χριστουγέννων και αρχίζετε να προμηθεύεστε βιβλία για τα Χριστούγεννα για να διαβάσετε με τα μικρά σας! Αυτό το βιβλίο είναι από αυτά που αξίζει να μπει στη “Χριστουγεννιάτικη Βιβλιοθήκη” σας!

Ένα βιβλίο για τα Χριστούγεννα που έχει κάτι να δώσει, χωρίς να είναι μια ακόμη χριστουγεννιάτικη ιστορία!

Πρωταγωνιστής ο μικρός Βασίλης ο οποίος – όπως όλα τα παιδιά – προσπαθεί να μείνει ξύπνιος για να συναντήσει επιτέλους τον Άγιο Βασίλη.

Όταν ξαφνικά τον βλέπει να προσγειώνεται λίγο άτσαλα έξω από το σπίτι του, σαστίζει και βγαίνει γρήγορα να τον βοηθήσει. Τότε βρίσκει το θάρρος να του ζητήσει να τον πάρει μαζί του στην παράδοση των δώρων και φυσικά, προς μεγάλη του έκπληξη, ο ασπρομάλλης κύριος δέχεται την πρότασή του και ανεβαίνουν και οι δύο στο έλκηθρο για να ξεκινήσει το ταξίδι τους.

Αυτό το ταξίδι επιφυλάσσει απρόοπτα που θα στεναχωρήσουν τον Άγιο Βασίλη και θα δώσουν την ευκαιρία στο μικρό αγόρι να δείξει τη γενναιοδωρία του και τη μεγαλοψυχία του.

Μέσα από το μικρό Βασίλη τα παιδιά καταλαβαίνουν να εκφράζουν και να διεκδικούν αυτό που θέλουν με θάρρος. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως καταλαβαίνουν να εκτιμούν τις μικρές στιγμές της ζωής που τους κάνουν ευτυχισμένους αλλά και να προσφέρουν κάτι δικό τους με χαρά σε κάποιον που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Γι’ αυτό και δεν είναι απλώς ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο…

Αν και τα κείμενα είναι μεγάλα, δεν κουράζουν καθόλου τον αναγνώστη, αφού η απλή γλώσσα και οι ζωντανοί διάλογοι κάνουν την ιστορία να ρέει γλυκά!

Όσο για την εικονογράφηση είναι γλυκιά, τρυφερή βγάζοντας την παιδικότητα που πρέπει να έχει ένα βιβλίο για μικρά παιδιά!

Ο Βασίλης και ο Άγιος Βασίλης
Συγγραφέας: Ντομένικα Μίκαϊτς
Εικονογράφος: Λέλα Στρούτση
Εκδόσεις Διάπλαση

Από 4 ετών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ