“Τα πάντα για τα συναισθήματα”

Διαβάσαμε το βιβλίο των Εκδόσεων Ψυχογιός “Τα πάντα για τα συναισθήματα”, ένα βιβλίο που μπορείτε να το διαβάζετε ξανά και ξανά όσο μεγαλώνουν τα παιδιά και όταν βρίσκονται σε διαφορετική ηλικιακή και συναισθηματική περίοδο! Αυτό συμβαίνει γιατί το βιβλίο είναι ένας οδηγός συναισθημάτων για παιδιά αλλά και γονείς. Διαβάζοντάς το τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν ότι είναι ανακουφιστικό να τα εκφράζουν και, σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να τα εκφράζουν με λέξεις, τους διδάσκει άλλους τρόπους έκφρασης, όπως να τα παρομοιάζουν με ένα χρώμα ή να το ζωγραφίζουν.

“Νιώθω σαν να γλιστράω σε ένα ουράνιο τόξο”

“Νιώθω ΘΥΜΟ. Το χρώμα μου είναι ΚΟΚΚΙΝΟ”

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι κινητοποιεί τα παιδιά να εκφράσουν τι νιώθουν την ώρα που διαβάζουν ή να σκεφτούν ποιο συναίσθημα από αυτά ένιωσαν τον τελευταίο καιρό, κάνοντας το βιβλίο πιο ενδιαφέρον και τις δραστηριότητες πιο βιωματικές.

Το σημαντικό, επίσης, είναι ότι η πλούσια εικονογράφηση δίνει τροφή για συζήτηση στους γονείς. Δίνει την ευκαιρία στους γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά, να διαχειριστούν συναισθήματα που φέρνουν σε δύσκολη θέση τα παιδιά αλλά και τους ίδιους.

Προτείνεται για παιδιά άνω των 4 ετών αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο και σε μικρότερα παιδιά διαβάζοντας το αποσπασματικά ή εάν οι γονείς χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα σημεία.

Από το σπισθόφυλλο:

Τι νιώθεις σήµερα; Με αυτό τον πλήρη και συναρπαστικό οδηγό, τα παιδιά θα εξερευνήσουν τα διαφορετικά συναισθήµατα που µπορεί να νιώθουν και θα µάθουν
να απαντούν µε ειλικρίνεια και σαφήνεια σε αυτή την τόσο σηµαντική ερώτηση.

“Τα πάντα για τα συναισθήματα”
Σελίδες: 32
Μεταφραστής: Πάλλη Έρρικα, USBORNE PUBLISHING LTD
ISBN 978-618-01-3273-1
Σχήμα (πλάτος x ύψος) 24.5 x 29.5 cm
Εκδόσεις Ψυχογιός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ