Διαβάσαμε “Το Καλό αυγό” και “Ο Κακός Σπόρος” από τις Εκδόσεις Διάπλαση

“Το Καλό αυγό” και “Ο Κακός Σπόρος” του Τζόρι Τζον σε εικονογράφηση Πιτ Όσγουολντ είναι οι δύο νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διάπλαση με πολλά νοήματα – όπως συνηθίζουν οι Εκδόσεις Διάπλαση – και πολλή τροφή για σκέψη!

“Το Καλό Αυγό” ήρθε για να αποφορτίσει λίγο τους τελειομανείς, για να χαλαρώσει όλους όσοι προσπαθούν να είναι πάντα τέλειοι. Μέσα από την εμπειρία του πρωταγωνιστή, του πάρα πολύ καλού Αυγού, αντιλαμβανόμαστε μικροί και μεγάλοι πως είναι απαραίτητο να φροντίζουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά όλους τους άλλους.

Το Καλό Αυγό ήταν ένα πάρα πολύ καλό αυγό, τόσο καλό που κουβαλούσε το βάρος των φίλων του, που δεν ήταν πάντα τόσο καλοί. Σε αντίθεση με εκείνο τα άλλα αυγά έκαναν και καμία σκανταλιά. Εκείνο ένιωθε υπεύθυνο για τη συμπεριφορά τους και προσπαθούσε να διατηρεί την τάξη, να συμμαζεύει, να είναι πάντα σωστό το ίδιο αλλά και να διορθώνει τις αταξίες της παρέας του και να μην εκφράζει τα συναισθήματά του! Οι άλλοι έκλαιγαν, θύμωναν, φώναζαν, γελούσαν, εκείνος πάντα βοηθητικός και ήρεμος.

Μια μέρα όμως άρχισε να… ραγίζει! Δεν άντεχε άλλο! Κουράστηκε! Αποφάσισε να φύγει μακριά από τους φασαριόζους φίλους του. Έμεινε μόνος, σκέφτηκε, διάβασε, κολύμπησε, ανέπνευσε… έκανε πράγματα για τον εαυτό του και μόνο. Τον φρόντισε. Πήρε όσο χρόνο ένιωσε ότι του χρειαζόταν και αποφάσισε από εκείνη τη στιγμή να επιτρέπει στον εαυτό του να μην είναι πάντα τέλειος!

Ένα βιβλίο που βοηθάει τους γονείς να θυμηθούν και τα παιδιά να αντιληφθούν την αξία της αυτοεκτίμησης και το πόσο σημαντικό είναι να θέτει κανείς τα όριά του.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, ο Κακός Σπόρος. Ένας σπόρος ζωηρός, ενοχλητικός, αγενής, που όμως δεν γεννήθηκε έτσι, αλλά κάποιο γεγονός τον οδήγησε σε αυτή τη συμπεριφορά. Και αυτό το σημείο του βιβλίου είναι που αγαπήσαμε, γιατί μας θυμίζει την ενσυναίσθηση, μας μαθαίνει να προσπαθούμε να κατανοούμε το γιατί κάποιος συμπεριφέρεται έτσι, ποια είναι τα κίνητρά του, να “μπαίνουμε στα παπούτσια του”!

‘Ενα ακόμη σημαντικό θέμα με το οποίο ασχολείται αυτό το βιβλίο είναι ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να αλλάξει, να γίνει καλύτερος. Έτσι και ο κακός Σπόρος μετά από πολλή προσπάθεια και αποφασιστικότητα κατάφερε να μην είναι πια κακός.

Πόσο σπουδαίο είναι να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες στον εαυτό μας και στους άλλους, να αλλάζουμε και να συγχωρούμε!

Θα κάνουμε και ζαβολιές, θα είμαστε και καλοί… γιατί είμαστε και καλοί και κακοί.

Μέσα από το χιούμορ , τη ζωντανή εικονογράφηση και την απλή γλώσσα οι μικροί αναγνώστες θα διασκεδάσουν πολύ αλλά και θα σκεφτούν!

Για παιδιά από 4 ετών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ