Ανάγνωση βιβλίων με τα παιδιά την εποχή της καραντίνας

Η περίοδος που ζούμε είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Οι περισσότεροι είμαστε ήδη ένα μήνα μέσα στο σπίτι και όσοι είναι γονείς έχουν αρχίσει να κουράζονται, να μην έχουν υπομονή και να εξαντλούν πια τις ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά. Από την άλλη, τα ίδια τα παιδιά, κυρίως προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, ίσως έχουν βαρεθεί με τις δημιουργικές δραστηριότητες και τις ζωγραφιές. Αυτό όμως που δεν τα κουράζει ποτέ είναι να ταξιδέψουν με ένα καλό βιβλίο!

Παρά την κούρασή σας, που είναι απολύτως αναμενόμενη και φυσιολογική, μην αφήσετε πίσω την ανάγνωση των βιβλίων μαζί με τα μικρά σας παιδιά, ειδικά τώρα την εποχή της καραντίνας! Τα παιδιά είναι κλεισμένα στο σπίτι για πολύ καιρό χωρίς ερεθίσματα˙ τα βιβλία είναι, όμως, εδώ για να βοηθήσουν και να δώσουν στα παιδιά τα ερεθίσματα που δεν προσλαμβάνουν από τον έξω κόσμο.

Επίσης, τα βιβλία δίνουν κίνητρο στα παιδιά να εκφράσουν προβληματισμούς, άγχη, φόβους σε μια περίοδο που τα έχει φορτίσει αρκετά ψυχολογικά και συναισθηματικά αλλά και στους γονείς να συζητήσουν αρκετά θέματα, να βοηθήσουν, να τα καθησυχάσουν και να τους δώσουν την ασφάλεια που επιζητούν αυτή την περίοδο.

Ας μην ξεχνάμε, τέλος, ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου αποφορτίζει και χαλαρώνει παιδιά και γονείς μετά από μια ημέρα μέσα στο σπίτι και μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε λίγο ήρεμο και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά.

Ας εκμεταλλευτούμε όλοι την περίοδο που Μένουμε σπίτι και να απολαύσουμε, να “χορτάσουμε” εμείς τα παιδιά μας και αυτά τους γονείς τους!

Διαβάστε επίσης:

Διάβασμα στο παιδί μας: Πώς δένει τη σχέση μας; εδώ
Ποια βιβλία είναι κατάλληλα ανά ηλικία; εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ