Το διαδικτυακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ για το Σαββατοκύριακο με Γαλάνη, Καρυωτάκη αλλά και άθληση και δημιουργία για τους μικρούς

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μάς κρατάει συντροφιά και στο σπίτι με μουσική, ποίηση αλλά και άθληση και δημιουργία για τα παιδιά.

Σάββατο 09 Μαΐου 2020, 10:00

Το ΚΠΙΣΝ, με σκοπό να ενθαρρύνει τα παιδιά να βάλουν την άσκηση και τη δραστηριότητα στη ζωή τους, παρουσιάζει το νέο διαδικτυακό αθλητικό πρόγραμμα “Fit Kids”. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ασκήσεων με δυναμικό χαρακτήρα και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών, τα παιδιά ενισχύουν την ευκινησία και ενδυναμώνουν το σώμα τους.

Σάββατο 09 Μαΐου 2020, 21:00

Η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ μετά από μία συναυλία που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2017 στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της σειράς Parklife. Αυτή τη φορά, τη συνοδεύουν δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής, ο δεξιοτέχνης στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα Θωμάς Κωνσταντίνου και ο εξαιρετικός πιανίστας της τζαζ Σπύρος Μάνεσης.

Κυριακή 10 Μαΐου 2020, 10:00

Η κ. Βλεφαρίδου πετάει μέχρι το Παρίσι και το Μουσείο του Λούβρου, όπου αντικρίζει έναν πολύ ασυνήθιστο πίνακα ζωγραφικής σαν φτιαγμένο από φύλλα και λουλούδια. Μοιράζεται μαζί μας έναν εύκολο αλλά μαγικό τρόπο να κατασκευάσουμε σφραγίδες λουλουδιών, να τις χρησιμοποιήσουμε για να σφραγίζουμε ξανά και ξανά και να δημιουργήσουμε ανθισμένους κήπους και αγρούς. Θα μάθουμε άραγε και το μυστικό που έχει για να πετάει;

Κυριακή 10 Μαΐου 2020, 19:00

Ένα πορτραίτο του Κώστα Καρυωτάκη, μέσα από τα ποιήματα, τα πεζά και τις επιστολές του, σκιαγραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στο πλαίσιο των Παραβάσεων, του Θεατρικού Αναλογίου του ΚΠΙΣΝ. Σε σκηνοθετική επιμέλεια της Έφης Θεοδώρου, οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής και Εύη Σαουλίδου αποκάλυψαν τη μελαγχολική φύση του ποιητή, μέσα από μια δραματουργική σύνθεση που συνέδεε αποσπάσματα από όλο το φάσμα του λογοτεχνικού του έργου, ενώ ο Διονύσης Μαλλούχος τους συνόδεψε στο πιάνο.

Ο Κώστας Καρυωτάκης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του Μεσοπολέμου. Εκφραστής της σύγχρονης λυρικής ποίησης και παράλληλα κοινωνικός αν όχι βαθιά πολιτικός ποιητής, αρνητής της κρατούσας τάξης, μεταφραστής καταραμένων ποιητών, είναι ο «ιδανικός αυτόχειρας» που έδωσε τέλος στη ζωή του στα τριάντα δύο του χρόνια, καθώς οι συνεχείς μεταθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες από πόλη σε πόλη, οι διώξεις για τη συνδικαλιστική του δράση, οι συκοφαντίες και η κλονισμένη του υγεία έριχναν βαριά σκιά πάνω στην, ούτως ή άλλως, ευαίσθητη κράση του.

“Μόνο μπορεί να μείνουνε κατόπι μας οι στίχοι,
δέκα μονάχα στίχοι μας να μείνουνε, καθώς                     
τα περιστέρια που σκορπούν οι ναυαγοί στην τύχη,
κι όταν φέρουν το μήνυμα δεν είναι πια καιρός”.       

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ