Διάβασμα στο παιδί μας: Πώς δένει τη σχέση μας;

Το να διαβάζουμε ένα βιβλίο στο παιδί μας σαφώς και έχει πάρα πολλά οφέλη για το ίδιο, όπως η ανάπτυξη της φαντασίας του, του λεξιλογίου του και πολλά άλλα! Πέρα, όμως, από όσα προσφέρει το βιβλίο στο ίδιο το παιδί, το διάβασμα μάς δένει συναισθηματικά με τα παιδιά μας!

Η ανάγνωση ενός βιβλίου με το μικρό σου πρώτα από όλα σου δίνει την ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί του. Είναι ένας τρόπος να χαλαρώσετε, να ηρεμήσετε μετά από τις στιγμές έντασης – που είναι αρκετές στα παιδιά αλλά και στους γονείς!

Μέσα από ένα βιβλίο περνάμε στα παιδιά αρχές, αξίες και ιδανικά με τρόπο ζωντανό, ευχάριστο και πολύ πιο ξεκούραστο από μια μεγάλη συζήτηση ή ένα «κήρυγμα» περί δικαιοσύνης, ευγένειας, συνεννόησης κ.λπ.

Πολλά από τα θέματα που θίγουν τα βιβλία κάνουν τα παιδιά να σκέφτονται, να προβληματίζονται και στη συνέχεια εκφράζουν τους προβληματισμούς αυτούς και τα συναισθήματα στους γονείς. Μπορείς, λοιπόν, να ανταποκριθείς σε αυτήν την έκφραση του παιδιού, να γίνεις ακροατής και να το βοηθήσεις να οδηγηθεί σε συμπεράσματα. Έτσι, τονώνεται η αυτοπεποίθηση του παιδιού, το οποίο γνωρίζει καινούρια πράγματα και νιώθει δυνατό αλλά και του ίδιου του γονέα ο οποίος νιώθει χρήσιμος που εισάγει το παιδί σε νέους κόσμους!

Διαβάζοντας, λοιπόν, ένα βιβλίο στο παιδί μας, ανοίγεται ένας μεγάλος δρόμος συζήτησης, γνώσεων, έκφρασης και σας προτείνουμε να τον απολαύσετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ