Διαβάσαμε το πιο γλυκό παιδικό βιβλίο για τον έρωτα “Γη και ουρανό” της Άννας Κοντολέων

Πώς ερωτεύεσαι; Είναι δυνατόν να ερωτευτείς έναν άγνωστο από μία φωτογραφία; Είναι δυνατόν να βρεις τελικά αυτόν τον άγνωστο; Η απάντηση είναι ναι και βλέπουμε τον τρόπο μέσα σε αυτό το υπέροχο βιβλίο… αν κινήσεις Γη και Ουρανό. Αν κινήσεις Γη και Ουρανό, αν έχεις πείσμα, αν δεν το βάζεις κάτω στη ζωή, θα καταφέρεις τα πάντα ακόμα και να βρεις έναν εντελώς άγνωστο άνθρωπο και να τον αγαπήσεις για πάντα! Για πάντα; Διαρκεί ο έρωτας για πάντα; Και πώς τελικά θα βρεις αυτόν τον έρωτα;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα του μικρού γιου του απαντάει ο μπαμπάς μέσα από μια ταξιδιάρικη, ρομαντική και πρωτότυπη ιστορία της Άννας Κοντολέων. Η Άννα Κοντολέων σε αυτό το νέο βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη, καταφέρνει να μιλήσει στα παιδιά για ένα θέμα δύσκολο, με το οποίο είναι η αλήθεια δεν καταπιάνονται πολλοί συγγραφείς παιδικών βιβλίων, τον έρωτα και μάλιστα τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά, αφού μιλάει για τον έρωτα με την τρυφερότητα, την αγνότητα και τον ρομαντισμό που αρμόζει σε αυτήν την ηλικία. Μιλάει με απλό λόγο χρησιμοποιώντας ομοιοκαταληξία μέσα στην αφήγηση κάτι που δίνει ρυθμό στην ανάγνωση – χωρίς όμως να υπερβάλλει – και το κάνει πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά είτε το διαβάζουν με κάποιον μεγαλύτερο είτε το διαβάζουν μόνα τους. Όσο για την εικονογράφηση της Carla Cartagena δίνει με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την ταξιδιάρικη διάθεση και την τρυφερότητα και μάλιστα μέσα από μία καθαρότητα που αγαπάμε πολύ στα παιδικά βιβλία.

Το βιβλίο ξεκινάει με το διάλογο μπαμπά και γιου και τον προβληματισμό του δεύτερου για τον έρωτα. Ο μικρός “βομβαρδίζει” τον μπαμπά του με ερωτήσεις και ο μπαμπάς αποφασίζει να του αφηγηθεί μια ιστορία ενός άνδρα που βρισκόταν σε μία παραλία. Ο άνδρας αυτός έπεσε πάνω σε κάτι πολύ περίεργο στην παραλία, σε ένα μπουκάλι που μέσα είχε μία φωτογραφία, μία φωτογραφία της πιο όμορφης κοπέλας που είχε δει! Τότε αποφάσισε να ψάξει παντού αυτήν την κοπέλα, να ταξιδέψει με πλοίο, να ρωτήσει τους κατοίκους, να ξαναταξιδέψει ώσπου να την αντικρύσει ξαφνικά μπροστά του, γιατί αυτό που είναι να γίνει θα γίνει, μα όποτε το θέλει αυτό!

Πραγματικά αυτό το βιβλίο αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας, γιατί μέσα από αυτό θα μιλήσετε στα παιδιά σας με τον πιο γλυκό τρόπο για τον έρωτα, την αγάπη, τη μοναξιά, το καρδιοχτύπι και για το πόσο σημαντικός είναι ο σύντροφός μας στη ζωή! Οι απορίες του μικρού είναι οι απορίες του κάθε παιδιού που προσπαθεί να κατανοήσει κάτι δύσκολο, κάτι που δεν το έχει ζήσει ακόμα και οι απαντήσεις του μπαμπά είναι αυτές που όχι μόνο βγάζουν από τη δύσκολη θέση εμάς τους γονείς αλλά μας βοηθούν να απαντήσουμε με τον πιο όμορφο τρόπο.

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 8 ετών και προτείνουμε να το διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας!

Από το οπισθόφυλλο:

«Μπαµπά, πώς ερωτευόµαστε;» ρωτά µια µέρα το αγόρι τον µπαµπά του. Κι εκείνος αποφασίζει να εξηγήσει στο γιο του τα µυστήρια του έρωτα, µε την αφήγηση µιας ιστορίας: Ενός νέου άντρα που µαζί µε το σκύλο του ανακαλύπτουν ένα πρωί στην αγαπηµένη τους παραλία ένα µπουκάλι στο οποίο υπάρχει η φωτογραφία µιας όµορφης κοπέλας. Ο άντρας νιώθει την καρδιά του να χτυπά δυνατά και αποφασίζει να κινήσει Γη και Ουρανό για να βρει την κοπέλα. Αλλά το µόνο στοιχείο που έχει για κείνη είναι η φωτογραφία της. Θα καταφέρει, άραγε, να την ανακαλύψει; Ή µήπως στο τέλος θα δώσει τη λύση η ίδια η ζωή;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ