Διαβάσαμε και προτείνουμε “Το μεγάλο ταξίδι στο ποτάμι” για παιδιά 3-6 ετών

Η μικρή Μπάνι μένει σε ένα σπίτι ψηλά στο παγωμένο βουνό δίπλα στο ποτάμι, το οποίο όμως παρασέρνει το αγαπημένο της παπάκι με το κόκκινο μαντήλι. Το ποτάμι θα ταξιδέψει το παπάκι και τους μικρούς αναγνώστες από το βουνό, στις πεδιάδες, μέσα από καταρράκτες και ρυάκια, περνώντας από μέρη ήρεμα αλλά και πολύβουα. Έτσι, με αυτό το πανέμορφο ταξίδι τα παιδιά αντιλαμβάνονται την πορεία και τον κύκλο του νερού και το ρόλο που αυτό παίζει στη ζωή μας. Το ταξίδι αυτό δεν είναι μόνο πανέμορφο αλλά και γεμάτο εικόνες, χρώματα και πλούτο πληροφοριών, που οξύνουν την παρατηρητικότητα των παιδιών. Σε κάθε σελίδα έχουν μια αποστολή: να εντοπίσουν το μικρό παπάκι – και να είστε σίγουροι ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο!

Οι υπέροχες και γεμάτες εικόνες κάνουν τους μικρούς αναγνώστες να παρατηρούν, να ψάχνουν με αγωνία και περιέργεια το παπάκι και τους γονείς να έχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για συζητήσεις για τα πάντα, για το περιβάλλον, τη μόλυνση, τη ζωή στη φύση και τη ζωή στην πόλη, για το εμπόριο και τα λιμάνια, για τα καιρικά φαινόμενα… οι πληροφορίες που δίνονται είναι ανεξάντλητες πραγματικά και ανάλογα με την οπτική του καθενός τα θέματα για κουβέντα με τα παιδιά ποικίλουν!

Στην αρχή του βιβλίου δίνεται μια μικρή ιστοριούλα για καθέναν από τους υπόλοιπους “αφανείς” ήρωες, όπως τα μηχανόβια γουρουνάκια, τα ελαφάκια με τα ποδήλατα, τον κόκορα με τα πατίνια και πολλούς ακόμα αστείους τύπους, ώστε τα παιδιά μαζί με το παπάκι να ακολουθήσουν και τη δική τους πορεία στο ταξίδι αυτό.

Ένα βιβλίο που όσες φορές και να το διαβάσεις πάντα θα ανακαλύπτεις και κάτι που δεν το είχες ξαναπροσέξει, κάτι που ήταν χαμένο στην ηρεμία του πυκνού δάσους ή στη βουή της τεράστιας πόλης!

Υπέροχο για παιδιά 3-6 ετών!

Το μεγάλο ταξίδι στο ποτάμι κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και είναι στη λίστα ΙΒΒΥ των ΗΠΑ με τα πιο αξιοσημείωτα παιδικά βιβλία για το 2021!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και εικονογράφο:

Magnus Weightman

O Magnus Weightman γεννήθηκε στο Σάντερλαντ της Μ. Βρεταννίας το 1974. Έχει νορβηγικές ρίζες, αλλά τώρα ζει με την οικογένειά του στο Ρότερνταμ. Σπούδασε αρχιτεκτονική, αλλά ήταν αναπόφευκτο γι’ αυτόν να ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Το γεγονός ότι έγινε πατέρας ήταν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του πρώτου του βιβλίου Ο Κάστορας και η Χαμένη Φωλιά με θέμα τα ταξίδια και τη φύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ