Καλοκαιρινή διαδικτυακή Λέσχη ανάγνωσης!

Είναι μεσημέρι, κάνει ζέστη, κι όλοι οι μεγάλοι μοιάζουν ακινητοποιημένοι. Βρες μια γωνιά στο σπίτι που ο ανεμιστήρας, το αιρκοντίσιον ή το ανοιχτό παράθυρο φέρνουν μια υποψία δροσιάς. Συνδέσου στον υπολογιστή σου (Η ΜΗΧΑΝΗ) και ζήσε μια παράξενη εμπειρία ανάγνωσης: θα ακούς την ιστορία, θα μπορείς να σχολιάζεις, θα αφηγείσαι ξανά εσύ με το δικό σου τρόπο, θα συμπληρώνεις τις σκέψεις σου στο ημερολόγιο της ανάγνωσης που θα κρατάς.

Μια ώρα κάθε μέρα, από Δευτέρα ως και Παρασκευή στις  16:00-17:00 θα έχεις την ευκαιρία να σου διαβάζουν ζωντανά κεφάλαιο – κεφάλαιο μια συναρπαστική ιστορία που θα κρατήσει έναν ολόκληρο μήνα. Μαζί σου θα συμμετέχουν παιδιά από διαφορετικά μέρη, άλλα δωμάτια, κήπους, περιβόλια. Θα φτιάχνετε τη δική σας αφήγηση και θα ζήσετε την εμπειρία να «διαβάζετε μαζί». Στο τέλος, θα βλέπεις δημοσιευμένα στο Bookbook.gr την αφήγησή σου, μια ζωγραφιά σου ή την κριτική σου σε σχέση με το βιβλίο.

Τρεις λέσχες θα διαρκέσουν από τις 6 ως 31 Ιουλίου και μία ακόμη από τις 20 Ιουλίου ως τις 10 Αυγούστου κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσα από  τη διαδικτυακή πλατφόρμα zoom, θα είναι ζωντανές και δεν θα μαγνητοσκοπούνται.

Οι λέσχες απευθύνονται σε παιδιά 7-15 ετών.

Κάθε λέσχη θα διαβάσει ένα βιβλίο σε συνέχειες. Μέσα από την ανάγνωση, τη συζήτηση, την αναδιήγηση και άλλες δραστηριότητες, θα δημιουργηθεί μια ομάδα με παιδιά από διαφορετικά μέρη που θα τους δένει η εμπειρία του μοιράσματος ενός βιβλίου.

Τα παιδιά θα ακούνε ζωντανά την ιστορία, θα έχουν τη δυνατότητα να εικονογραφήσουν μια σκηνή, να συζητήσουν και να κρίνουν την εξέλιξη της ιστορίας. Θα μπορούν, αν θέλουν, να ηχογραφήσουν μια δική τους εκδοχή ανάγνωσης. Στην ιστοσελίδα του Bookbook, τα παιδιά θα ενημερώνονται για τα έργα των άλλων παιδιών και θα βλέπουν δημοσιευμένα τα δικά τους. Το Bookbook.gr μπορεί να αναδημοσιεύει επιλεγμένα έργα των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εκπαιδευτικοί που θα καθοδηγήσουν την κάθε ομάδα σ’ αυτά τα βήματα είναι έμπειροι παιδαγωγοί που έχουν ερευνήσει τόσο τη διαδικασία της διαδικτυακής επικοινωνίας με τα παιδιά αλλά και τις πρακτικές καλλιέργειας της ανάγνωσης.

Αν κάποιο παιδί δεν μπορέσει να παρακολουθήσει μια συνάντηση, τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας θα αναλάβουν να του διηγηθούν τι συνέβη.

Λέσχες 6-31 Ιουλίου:

Βάλτερ Μέρς, Οι 131/2 ζωές του Μπλέ Αρκούδου, Άγρα με την την Καταλίνα Μαυροειδή,εκπαιδευτικό, μέλος του Boobkook.gr 

Τζέραλντ Ντάρελ, Η οικογένειά μου και άλλα ζώα, Καλειδοσκόπιο με τη Νατάσα Παπαγγελή, εκπαιδευτικό

Ελένη Κατσαμά, Γορίλλας στο φεγγάρι, Πατάκης, για έφηβους 12-15 ετών με τη συγγραφέα Μελίνα Σιδηροπούλου

Λέσχη 20 Ιουλίου-10 Αυγούστου:

Λουίς Σέιτσαρ, Τρύπες, Πατάκης, με το Βαγγέλη Κτιστόπουλο, εκπαιδευτικό, μέλος του Boobkook.gr  

Πηγή: bookbook.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ