Το Μουσείο Πειραμάτων έρχεται σπίτι σου!

Το Μουσείο Πειραμάτων δίνει ραντεβού στο διαδίκτυο με παλιούς και νέους φίλους του, μέσω δραστηριοτήτων ελεύθερης πρόσβασης για όλους. Οι online δράσεις απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και τα βοηθούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο που μένουν στο σπίτι.

Τα πειράματα, οι κατασκευές και οι δραστηριότητες έχουν ως στόχο την επαφή των παιδιών με τον κόσμο των επιστημών, χωρίς απαιτητικές λεπτομέρειες, επιστημονική ορολογία και λεπτομερή ερμηνεία των φαινομένων. Οι προτεινόμενες δράσεις θέλουν να φέρουν το Μουσείο Πειραμάτων στο σπίτι σας, να δείξουν ότι τα πειράματα είναι για όλους και ότι η επιστήμη είναι χαρά!

Κάθε μικρός επιστήμονας, όσο μακριά και να είναι, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του εργαστήριο, όπου θα μάθει και θα ψυχαγωγηθεί. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι σε κάθε πείραμα, όσο απλό και να είναι, είναι απαραίτητη η επίβλεψη από ενήλικα. Άλλωστε, οι προτεινόμενες δραστηριότητες αποτελούν μία όμορφη πρόταση για να περάσουμε δημιουργικό και εποικοδομητικό χρόνο μαζί με τα παιδιά μας!

Με σύνθημα λοιπόν, την αγαπημένη μας φράση: “Πείραμα σημαίνει δοκιμή!”, σας προσκαλούμε στο Ψηφιακό Μουσείο Πειραμάτων και τη δράση #ΤοΜουσείοΠειραμάτωνΣτοΣπίτιΣου και περιμένουμε τις εντυπώσεις και τα αποτελέσματα των πειραμάτων σας, ώστε να κερδίσετε δωρεάν εισόδους στα εργαστήρια του μουσείου!

Πειράματα και κατασκευές: Κατέβασε τα αρχεία pdf, πειραματίσου και κατασκεύασε! To υλικό της ενότητας αυτής περιλαμβάνει προτάσεις πειραμάτων με απλά υλικά και κατασκευών με θέμα τις επιστήμες. Η επίβλεψη από ενήλικα είναι απαραίτητη.

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ

ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ

ΜΟΝΤΕΛΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ

Εδώ θα βρείτε ακόμα βίντεο, εκτυπώσιμο υλικό καθώς και on line παιχνίδια και quiz.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ