Παγκόσμια Ημέρα ειρήνης: 8 προτάσεις παιδικών βιβλίων

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης σήμερα 21 Σεπτεμβρίου και το weread.gr συγκέντρωσε μερικά από τα βιβλία που μιλάνε για την Ειρήνη αλλά και για τον πόλεμο, δείχνοντας τη βιαιότητά του και αναδεικνύοντας έτσι τη σπουδαιότητα και τη αναγκαιότητα της Ειρήνης. Επιλέξαμε μόνο μερικά που απευθύνονται σε μικρές ηλικίες από την πλούσια κυκλοφορία παιδικών βιβλίων.

«Α μα πια! Όλο μαλώνετε εσείς οι άνθρωποι της γης» είπαν οι θεοί κι έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους τον Πόλεμο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
«Ως τον ουρανό θα σκαρφαλώσουμε» είπαν αυτοί «αλλά θα φέρουμε πίσω την Ειρήνη».

Από τις Εκδόσεις Πατάκη

«Ο Βενιαμίν θέλει να μάθει γιατί όλοι οι λαοί δε ζουν ειρηνικά. Και εγώ έβαλα τα δυνατά μου για να του μιλήσω για την ειρήνη. Όταν ακόμη και ένας μεγάλος δυσκολεύεται να κατανοήσει και να αποδεχτεί τις αιτίες ενός πολέμου, πώς μπορείς να τις εξηγήσεις σε κάποιον τόσο μικρό; Κι όμως, νομίζω πως τα κατάφερα!»

Από τις Εκδόσεις Κέδρος

“Δρόμοι και πλατείες, ντροπαλά αγάλματα, παραμυθόδεντρα και σιντριβάνια που χορεύουν. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους… εκτός από αυτόν… τον Πόλεμο. Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση στην πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο, στην πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας…”

Από τις Εκδόσεις Πατάκη

Μία σειρά αντιπολεμικών έργων του Ευγένιου Τριβιζά από τις Εκδόσεις Μίνωας. Μέσα από πολύ χιούμορ και αστεία περιστατικά περιγράφει τη βιαιότητα του πολέμου αναδεικνύοντας την αξία της παγκόσμιας ειρήνης.

“Ονειροπόλοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς, άνθρωποι που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά μας. Από το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στην ειρηνική διαμαρτυρία του Γκάντι και στον αγώνα του Νέλσον Μαντέλα, σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε πώς μεγάλες προσωπικότητες αφιέρωσαν τη ζωή τους για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο με ειρηνικό τρόπο. Ποια θα επιλέξετε ως δικό σας πρότυπο;
Για να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο του χθες και του σήμερα.”

Από τις Εκδόσεις Μίνωας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ