Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε με τα παιδιά Νο1

Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε βιβλία, παίζουμε και κάνουμε κάθε είδους κατασκευές με τα παιδιά, απομακρύνοντάς τα από το φόβο!

Το weread.gr προτείνει απλές δραστηριότητες με πράγματα που έχουμε στο σπίτι, που θα απασχολήσουν όμως με δημιουργικό τρόπο τα παιδιά!

Κατασκευάζουμε ανοιξιάτικα στεφάνια
Με φύλλα από τις γλάστρες μας ή με φύλλα που θα ζωγραφίσετε σε χαρτόνι, φτιάξτε στεφάνια με τα οποία θα στολίσετε τα μπαλκόνια σας!

Φυτεύουμε γλαστράκια και ομορφαίνουμε τα μπαλκόνια
Δώστε στα παιδιά κάθε είδους γλαστράκια να τα ζωγραφίσουν, να τα στολίσουν και έπειτα φυτέψτε βωλβούς ή κλαράκια από άλλες γλάστρες ή ακόμα και φακές! Τα παιδιά θα ανυπομονούν να δουν τα πρώτα φυλλαράκια να ξεπροβάλουν!

Δημιουργούμε γωνιές παιχνιδιού στο σπίτι
Εκμεταλλευτείτε τα παιχνίδια που έχετε, για να φτιάξετε γωνιές παιχνιδιού όπως ο φούρνος, το εστιατόριο, το συνεργείο, το ιατρείο, το βιβλιοπωλείο, το σούπερ μάρκετ που θα ενισχύσουν το παιχνίδι ρόλων. Οι εναλλαγές δεν θα σας αφήσουν να βαρεθείτε!

Φτιάχνουμε παζλ ή δημιουργούμε ένα δικό μας
Σε περίπτωση που έχετε εκτυπωτή εκτυπώστε μια εικόνα σε χαρτί Α4, ζωγραφίστε τη και στη συνέχεια κόψτε τη σε 4, 6 ή 8 κομμάτια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Κάνουμε δραστηριότητες που αναπτύσσουν τις αισθήσεις
Ζωγραφίστε με δαχτυλομπογιές
Κατασκευάστε με πλαστελίνη και πηλό
Παίξτε με υλικά της κουζίνας, όπως το αλεύρι, το ρύζι, τα φασόλια. Χρωματίστε τα με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή “θάψτε” μέσα διάφορα μικροαντικείμενα για να ανακαλύψετε το “θησαυρό”!

Παίζουμε με νερό και σαπούνι
Σε μια λεκάνη ή στη μπανιέρα βάζουμε λίγο νερό, σαπούνι, χρώμα ζαχαροπλαστικής -αν θέλουμε- και οργανώνουμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, το μπάνιο για τις κούκλες ή τα ζώα κλπ.

Φτιάχνουμε διακοσμητικά μόμπιλε για το παιδικό δωμάτιο
Σχηματίστε σε χαρτόνι διάφορα σχέδια ή γράμματα, ζωγραφίστε τα και κρεμάστε τα με κλωστές από ένα ξύλο ή κλαδάκι ή ακόμα και από το ρολό που περισσεύει από το χαρτί κουζίνας ή το αλουμινόχαρτο!

Φτιάχνουμε γωνιά βιβλίου
Επιλέξτε ένα μέρος του σπιτιού που θα γίνει η μόνιμη γωνιά βιβλίου. Στρώστε μαξιλάρια ή χαλάκια, βάλτε φωτάκια, στολίστε τον τοίχο με ζωγραφιές των παιδιών και διαβάστε βιβλία…πολλά βιβλία!

Πρέπει όλοι να Μένουμε σπίτι αλλά πρέπει επίσης να φροντίσουμε να περνούν καλά και ήρεμα και τα παιδιά. Το σπίτι θα είναι σίγουρα λίγο ακατάστατο με τις παραπάνω δραστηριότητες αλλά, αν και είναι απλές, τα παιδιά θα τις απολαύσουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ