Είδαμε την παράσταση “Η καρέκλα που φανταζόταν”

Η Ονειρένια είναι ένα παιδί που με τη φαντασία της βουτάει στην Ιστορία, εξερευνά παραδεισένια μέρη στο χάρτη και ταξιδεύει στους πλανήτες. Τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει ότι η καρέκλα της … μιλάει; Την λένε Κική (από Ακακία) και την ψάχνει με αγωνία η παλιά της φίλη, η σχολική καρέκλα η Κρίστη (από Κυπαρίσσι) που γνωρίζονταν από όταν ήταν ακόμη δέντρα.

Μία ευχάριστη μουσικοθεατρική παράσταση που αναζητά την ισορροπία μεταξύ της παιχνιδιάρας κυρίας Γνώσης και της πολύτιμης κυρίας Φαντασίας.

Αλήθεια, η Φαντασία ή η Γνώση είναι σπουδαιότερη; Ποιος θα διαφωνήσει ότι η γνώση είναι σημαντική; Αλλά, χωρίς φαντασία, μπορεί άραγε κανείς να οδηγηθεί στη γνώση;

«Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο ταλέντο, είμαι απλώς παθιασμένα περίεργος» είπε ο Αϊνστάιν, ο αγαπημένος της σχολικής καρέκλας Κρίστη, και το παραπάνω ίσως αποτελεί μία πρώτη κατεύθυνση σε ένα ερώτημα που προκύπτει στην παράσταση και αξίζει να συζητήσετε μετά το τέλος αυτής με τα μικρά παιδιά σας.

Ας πούμε επίσης ότι η σχολική καρέκλα, Κρίστη, μοιράζεται διάφορα απ’ όσα έχει μάθει στο σχολείο με τους θεατές της παράστασης και κάποια απ’ αυτά ίσως αποτελέσουν μία ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους για ένα ακόμη μικρό άνοιγμα στον κόσμο.

Τέλος, ας μη ξεχνάμε: «και τα αντικείμενα έχουν ψυχή!». Και πού ξέρετε, η φράση αυτή μπορεί να σας βοηθήσει την επόμενη φορά που τα παιδιά σας θα τύχει να «κακομεταχειριστούν» κάποιο αγαπημένο τους παιχνίδι, κάποιο έπιπλο ή ακόμη και μία καρέκλα του σπιτιού σας.

“Η καρέκλα που φανταζόταν”
Θέατρο Ημέρας (Νικ. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, Μετρό Πανόρμου)
Κυριακές 11:15 π.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ