“Ιστορίες από το δάσος με τις βελανιδιές” επετειακή έκδοση για παιδιά από 1 έτους

Στην καρδιά του δάσους με τις βελανιδιές, τα ζωάκια παίζουν κρυφτό, χάνουν πράγματα, ζουν διάφορες μικρές περιπέτειες και οι μικροί αναγνώστες ανοίγουν παραθυράκια, πορτούλες και κουρτινάκια για να τα βοηθήσουν να βρουν ό,τι ψάχνουν. Μια σειρά βιβλίων που πρωτοεκδόθηκε πριν από 20 χρόνια και οι Εκδόσεις Πατάκη εκδίδουν τώρα την επετειακή αυτή έκδοση. Βιβλία για παιδιά από 1 έτους που τα βοηθούν να ανακαλύψουν τον κόσμο!

Σε αυτήν την ηλικία, προτείνονται βιβλία με σκληρό εξώφυλλο και σκληρές σελίδες, ώστε να μπορεί να τις πιάσει και να τις γυρίσει, ή πάνινα.

Τα βιβλία με παραθυράκια τούς εξάπτουν τη φαντασία, τους αιφνιδιάζουν και συχνά τους προκαλούν γέλιο και απορία. Ο Piaget υποστηρίζει πως στην ηλικία του ενός έτους περίπου τα παιδιά είναι σε θέση να αντιληφθούν τη μονιμότητα των αντικειμένων, δηλαδή πως τα αντικείμενα συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και αν χαθούν από το οπτικό τους πεδίο.

Συγγραφέας: Ντόναλντσον Τζούλια
Μεταφραστής: Μανδηλαράς Φίλιππος
Εικονογράφος: Σέφλερ Άξελ
Εκδόσεις Πατάκη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η Τζούλια Ντόναλντσον γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1948 στο Λονδίνο. Είναι συγγραφέας πολλών επιτυχημένων παιδικών βιβλίων, όπως το “Room on the Broom” και το βραβευμένο “The Gruffalo”, που κέρδισε τα βραβεία Nestle Smarties, Blue Peter Best Book to Read Aloud, Childrens Audio Book of the Year, και πολλά άλλα βραβεία. Επίσης, έχει γράψει παιδικά θεατρικά έργα και τραγούδια, και διευθύνει τακτικά εργαστήρια αφήγησης παραμυθιού και θεατρικά εργαστήρια. Ζει στη Γλασκόβη με το σύζυγό της Μάλκολμ και τους δύο γιούς της. Το 2011 της απονεμήθηκε ο βασιλικός τίτλος MBE για τις υπηρεσίες της στη λογοτεχνία, καθώς και ο τίτλος Childrens Laureate (“δαφνοστεφής συγγραφέας παιδικών βιβλίων”), διαδεχόμενη σ αυτό το πόστο τον εικονογράφο Anthony Browne.

Διαβάστε σχετικά: Ποια βιβλία είναι κατάλληλα ανά ηλικία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ