Διαβάσαμε τις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Διάπλαση – Παρουσίαση των βιβλίων στο βιβλιοπωλείο τους το Σάββατο

Οι Εκδόσεις Διάπλαση πριν από λίγο καιρό εξέδωσαν τέσσερα νέα μικρά και πρωτότυπα βιβλία με τα οποία εμπλούτισαν τη συλλογή Πολύχρωμοι Χαρταετοί για παιδιά 5-10 ετών.

Τρεις σοφοί της Σπυριδούλας Μπιρμπίλη

Τρεις σοφοί απομονωμένοι στο κάστρο τους έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη και την παρακολούθηση των χωρικών χωρίς να βγαίνουν ποτέ μα ποτέ από εκεί. Όταν όμως οι χωρικοί τούς καλούν στη γιορτή, εκείνοι σαστίζουν αλλά τελικά δέχονται τη πρόσκληση. Σε αυτή τη γιορτή οι σοφοί θα χρειαστούν βοήθεια και οι χωρικοί θα τους την προσφέρουν απλόχερα αλλά οι ίδιοι “θα πιαστούν αδιάβαστοι”.

Τι είναι σημαντικότερο, να προσφέρεις μια κουβέρτα σε κάποιον που κρυώνει ή να ξέρεις να απαντήσεις σε ερωτήσεις γνώσεων; Η ζυγαριά δεν θα γείρει σε κανένα από τα δύο αλλά θα ισορροπήσει!

Κανείς δεν τα ξέρει όλα. Πάντα μαθαίνουμε, ζούμε και αποκτάμε εμπειρίες. Δεν υπάρχουν απαντήσεις για όλα. Στο βιβλίο οι σοφοί υποτιμούν τους χωρικούς ως κατώτερους και αμόρφωτους αλλά στο τέλος αντιλαμβάνονται ότι όλοι είναι ίσοι και συγχρόνως διαφορετικοί. Ο κάθε άνθρωπος έχει αξία. Ο καθένας κουβαλά τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες του και τα βιώματά του. Πρωτότυπη ιστορία για την ισότητα, το σεβασμό στο συνάνθρωπο και την ενσυναίσθηση.

Μαξιλάρι για όνειρα γλυκά της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου

Σε αυτό το βιβλίο πρωταγωνιστής είναι ένα μαξιλάρι, ένα μοναχικό μαξιλάρι που αναζητάει κάποιον να ξαπλώσει πάνω του και να ονειρευτεί. Συναντάει πολλούς στο δρόμο του αλλά κανείς δεν προλαβαίνει να κοιμηθεί. Μετά από πολλές περιπέτειες ένα κορίτσι τού προτείνει να το πάρει μαζί του και τότε το μαξιλάρι βρίσκει επιτέλους την παρέα του και νιώθει ξανά χαρούμενο. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πεζό λόγο με ομοιοκαταληξία κι έτσι γίνεται πολύ ρυθμικό και ενδιαφέρον για τους μικρούς αναγνώστες.

Είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο για καληνύχτες και όνειρα γλυκά!

Το Πέπλο των αστεριών του Βασίλη Λιάκου

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε ρομαντισμό και μαγεία, θα βρείτε αγάπη και αθωότητα. Ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο για να μιλήσετε με τα παιδιά σας για την αγάπη, τον έρωτα, τα όνειρα αλλά και τη διαφορετικότητα, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αγάπη και τη συντροφικότητα!

“Το πέπλο των αστεριών” γραμμένο από ένα νέο δημιουργό έχει πρωταγωνίστρια μια μικρή πριγκίπισσα που αναζητά τον πρίγκιπά της και θα κάνει τα πάντα για να τον βρει. Φεύγει λοιπόν από το παλάτι και μόνη ξεκινάει για μέρη άγνωστα με μόνη συντροφιά το αστεράκι της. Θα έρθει η στιγμή που θα συναντήσει ένα αγόρι, το οποίο όμως δεν μπορεί να τη δει αλλά τη νιώθει και αυτό είναι αρκετό για να την αγαπήσει και να φύγουν μαζί για το δικό τους ταξίδι!

Νεραϊδούλες γύρω μου της Δώρας Ανδρεαδάκη

Το βιβλίο “Νεραϊδούλες γύρω μου” είναι το πρώτο παραμύθι της Δώρας Ανδρεαδάκη και μιλάει για τα παιδικά διλήμματα και τη σχέση εμπιστοσύνης παιδιού-γονιών.

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο μικρό Απόλλωνα. Κάτι που τον κάνει να μην ξέρει πώς να αντιδράσει. Κάθε φορά που πρέπει να πάρει μια απόφαση γυρίζουν γύρω από το κεφάλι του δύο μικρές νεραϊδούλες, η Χρυσηίς και η Ίρις. Αυτές οι μικρές νεράιδες του λένε ποια απόφαση πρέπει να πάρει αλλά τσακώνονται συνέχεια γιατί διαφωνούν. Ο καημένος ο Απόλλωνας δεν ήξερε πια τι να κάνει! Μετά από διάφορες λανθασμένες αποφάσεις αλλά και μια πολύ χρήσιμη συζήτηση με τη μαμά του, κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει!

Ένα γλυκό βιβλίο για παιδάκια από 5 ετών για το σωστό και το λάθος και τα διλήμματα στα οποία βρίσκονται τα παιδιά καθημερινά.

Η εικονογράφηση είναι της Ναταλίας Καπατσούλια και οι εικόνες της εκφράζουν μια γλυκύτητα και μια αθωότητα όπως μας έχει συνηθίσει.

Τα βιβλία της σειράς αυτής είναι χρήσιμα για τη μετάβαση από τα πιο παιδικά βιβλία στα βιβλία με μεγαλύτερα κείμενα, τα πιο “λογοτεχνικά”. Τα παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας μπορούν να τα διαβάσουν μόνα τους.

Τρία από αυτά τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι Εκδόσεις αύριο στο χώρο τους Σόλωνος 19 στο Κολωνάκι. Οι Εκδόσεις Διάπλαση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μας καλούν το Σάββατο 2 Απριλίου  σε μια γιορτή για να γιορτάσουμε και να  διασκεδάσουμε με αγαπημένους συγγραφείς . Μαζί με τους συγγραφείς θα δούμε τους ήρωες των ιστοριών τους και θα περιπλανηθούμε σε ξεχωριστές βιβλιοπεριπέτειες!


Στις 12:00 Σπυριδούλα Μπιρπίλη
Οι τρεις σοφοί

Στις 14:30 Βασίλης Λιάκος
Το πέπλο των στεριών

Στις 17:00 Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου
Μαξιλάρι για όνειρα γλυκά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ