Νέες περιπέτειες του Ματθαίου Γατιάδη στη σειρά Νιαρ Νουάρ

Παρέα με τον Ματθαίο Γατιάδη, τον γοητευτικό γάτο ντετέκτιβ, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Νιαρ Νουάρ», οι αναγνώστες από 9 ετών και πάνω καλούνται να λύσουν τους πιο ανατρεπτικούς γρίφους! Τη σειρά υπογράφει η Ειρήνη Μητροπούλου και την εικονογράφηση ο Πέτρος Χριστούλιας. Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

“Φαντάσματα στο Γάτερβιλ”
Σε αυτή την ιστορία ο Ματθαίος Γατιάδης πηγαίνει μέχρι τη Σκωτία, σ’ ένα ταξίδι που κρύβει ένα σκοτεινό αίνιγμα αλλά και μια διασκεδαστική αποκάλυψη.

Ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης, ένας πανέξυπνος γάτος με πυκνή ασπρόμαυρη γούνα, και η στενή του φίλη Βεατρίκη Γκουρμέ ταξιδεύουν στη Σκωτία για να περάσουν τα Χριστούγεννα στον πύργο των Γάτερβιλ.

Ο θρύλος λέει ότι ο μεσαιωνικός πύργος είναι στοιχειωμένος. Και πραγματικά, η ευγενική οικοδέσποινα λαίδη Μαίρη Γάτερβιλ αρχίζει να βλέπει τα καταραμένα φαντάσματα των προγόνων της να την απειλούν: ο ιππότης Ριχάρδος Γάτερβιλ κρατάει ένα σπαθί έτοιμος να τη χτυπήσει, και η άτυχη γυναίκα του, η Αλίκη, εμφανίζεται σαν λευκή οπτασία, φορώντας ένα μακρύ νυφικό.

Ο Ματθαίος αναλαμβάνει αμέσως δράση! Ποιοι από τους καλεσμένους στον πύργο παριστάνουν τα φαντάσματα, και γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν την πλούσια λαίδη Μαίρη;

Θα μπορέσει ο Ματθαίος να ξεσκεπάσει τους ενόχους, προτού να είναι πολύ αργά;

“Ο υπερ-Γατάσκοπος των δύο ηπείρων”
Σε αυτή την ιστορία ο Ματθαίος Γατιάδης ταξιδεύει στη Σίκινο με σκοπό να εντοπίσει και να ξεσκεπάσει τον υπεργατάσκοπο των δύο ηπείρων, πριν να είναι αργά για όλους.

Ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης, ένας πανέξυπνος γάτος με πυκνή ασπρόμαυρη γούνα, ρίχνεται σε μια περιπέτεια διεθνούς κατασκοπείας: ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών τού αναθέτει μια άκρως επικίνδυνη αποστολή.

Ο Ματθαίος πρέπει να ανακαλύψει ποιος είναι ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων, ο διαβόητος πράκτορας που έκλεψε τα απόρρητα σχέδια ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους. Η υπόθεση οδηγεί τον Ματθαίο και τη στενή του φίλη Βεατρίκη Γκουρμέ σε μια πανσιόν στη Σίκινο. Οι ένοικοι φαίνονται αθώοι, αλλά ο Ματθαίος δεν αργεί να ξεσκεπάσει τα σκοτεινά μυστικά τους.

Ποιος από όλους είναι ο υπεργατάσκοπος;

Θα προλάβει ο Ματθαίος να τον πιάσει και να σώσει τη χώρα;

Διαβάστε επίσης:

Στα … χνάρια του Ματθαίου Γατιάδη. Η Ειρήνη Μητροπούλου μιλάει για τα παιδικά βιβλία της με ήρωες γάτες που ανιχνεύουν μυστήρια

10 ερωτήσεις στον εικονογράφο Πέτρο Χριστούλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ