Καλώς ήρθες Άνοιξη! 7 βιβλία για την Άνοιξη για όλες τις ηλικίες

Η Άνοιξη κατέφθασε και πάλι και ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά για την πανέμορφη αυτή εποχή, για τις αλλαγές στη φύση δεν είναι άλλος από ένα όμορφο βιβλίο. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα βιβλία για την Άνοιξη σε αυτό το άρθρο!

Για παιδιά 2-3 ετών

Το βιβλίο της άνοιξης
Συγγραφέας: Rotraut-Susanne Berner
Εκδόσεις Νεφέλη

Μετά τον χειμώνα έρχεται η άνοιξη. Άνθρωποι και ζώα απολαμβάνουν τον ωραίο καιρό: στον κήπο και στο αγρόκτημα, στον δρόμο και στην αγορά, στο πάρκο και στο εμπορικό κέντρο. Οι εικόνες του βιβλίου μας διηγούνται πολλές μικρές ιστορίες μιας ανοιξιάτικης μέρας.
Αναζήτησε τους ήρωές τους σε κάθε σελίδα!

Άνοιξη στη λιμνούλα
Εκδόσεις Πατάκη

Ψάχνοντας το μυστικό μες στις τρυπούλες του βιβλίου, θ’ ανακαλύψεις έναν τρισδιάστατο κόσμο. Τι συμβαίνει στη λιμνούλα την άνοιξη; Γνώρισε τα ζωάκια και ανακάλυψε τι τους αρέσει να κάνουν την άνοιξη.


Για παιδιά από 4 ετών

Η κατσούφα πασχαλίτσα
Συγγραφέας: Eric Carle
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Η κατσούφα πασχαλίτσα είναι μια κακομαθημένη εγωίστρια που δεν λέει «ευχαριστώ» και «παρακαλώ», που δεν μοιράζεται τίποτα με κανέναν και πιστεύει πως είναι μεγαλύτερη και καλύτερη απ’ όλους τους άλλους. Στο τέλος όμως, η φαντασμένη πασχαλίτσα θα συναντήσει έναν ισάξιο αντίπαλο και θα μάθει να συμπεριφέρεται καλύτερα!

Αυτή η διασκεδαστική ιστορία καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τις έννοιες του χρόνου, των μεγεθών και των σχημάτων, αλλά και να σκεφτούν γύρω από τους καλούς τρόπους.

Και βέβαια ο φυσιοδίφης Carle δεν χάνει την ευκαιρία να αποκαλύψει τα μικρά μυστικά της φύσης στους μικρούς αναγνώστες.

«Οι μελίγκρες είναι μικρά έντομα. Ρουφούν τους χυμούς των φύλλων, και τα φύλλα πεθαίνουν. Οι πασχαλίτσες τρώνε τις μελίγκρες. Αυτό είναι καλό για τα δέντρα, τους θάμνους και άλλα φυτά που έχουν φύλλα. Στις πασχαλίτσες λοιπόν, αφιερώνω αυτό το βιβλίο μου. Ζήτω οι πασχαλίτσες!»

Η δική μας Άνοιξη
Συγγραφέας: Αννα Αθανασιάδου
Εκδόσεις Ωρίων

Τι κρύβεται στο μεγάλο μπαούλο της γιαγιάς Αναστασίας;

Ποιός κρατάει τον Αντρέα και δεν τον αφήνει να βρεί τους φίλους του;
Και πως χορεύει κανείς τον «χορό των χρωμάτων»;

Ο Άρης και η Έλσα συναντούν τον Ραζ,την Έρικα και τον Αντρέα και περνούν μια καταπληκτική μέρα στον ανοιξιάτικο κήπο τους.
Συναισθήματα, πολύχρωμες εικόνες και παιχνίδια ξεπηδούν μέσα απο τις σελίδες αυτής της ανοιξιάτικης ιστορίας!

Το βιβλίο «Η δική μας Άνοιξη» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και μπορεί να αξιοποιηθεί απο γονέις και εκπαιδευτικούς για να γνωρίσουν τον χαρακτήρα της ελληνικής άνοιξης και όχι μόνο.

Περιεχόμενα CD:

– Παραμύθι: Η δική μας Άνοιξη
– Τραγούδι: Τα παιδιά της Άνοιξης
– Τραγούδι: Χιλιάδες λουλούδια
– Ορχηστρικά τραγουδιών
– Ορχηστρικά τραγουδιών
– Ορχηστρικά θέματα παραμυθιού

Η κυρία Μίνα και η Άνοιξη
Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης
Εκδόσεις Διάπλους

“Έρχεται η κυρία Μίνα! Έρχεται!” Κι ο αντίλαλος της φωνής του μπερδεύτηκε με τις χαρούμενες φωνές όλων των κατοίκων: “Έρχεται, έρχεται… η κυρία Μίνα, η κυρία Μίνα, Μίνα, Μίνα!” Αυτή τη φορά, εκτός απ’ την κόκκινη βαλίτσα της, κουβαλούσε η ευαίσθητη κυρία Μίνα και μια μενεξεδιά βαλίτσα, γεμάτη βελόνες και πολύχρωμες κλωστές κι ένα ύφασμα μεταξωτό. Κι ήταν λεπτό κι αραχνοΰφαντο το ύφασμα, τόσο αραχνοΰφαντο που χωρούσε ακόμη και στη χούφτα ενός μωρού.


Για παιδιά από 6 ετών

Είμαι η Δήμητρα
Συγγραφέας: Κώστας Πούλος
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Με λένε Δήμητρα και είμαι θεά της γεωργίας. Τον περισσότερο καιρό βοηθώ τους ανθρώπους στα χωράφια. Μαζί μου έχω και την κόρη μου την Περσεφόνη. Όταν έρχεται ο χειμώνας με τα κρύα, η κόρη μου φεύγει για τον Κάτω Κόσμο. Εκεί μένει ο απαίσιος άντρας της, ο Πλούτωνας. Αυτούς τους μήνες μένω μόνη μου στο σπίτι και περιμένω. Περιμένω την άνοιξη να φέρει ξανά πίσω τη χαρά και τη ζωή, να φέρει και την Περσεφόνη.

Έφαγα λιακάδα για πρωινό
Συγγραφέας: Michael Holland FLS & Philip Giordano
Εκδόσεις Petita Demas

Αυτή η μοναδικά εικονογραφημένη έκδοση, είναι μια γιορτή για τα φυτά που βρίσκουμε παντού στη ζωή μας, από την οδοντόκρεμα με γεύση μέντας μέχρι τα μπλουζάκια μας. Ο Michael Holland, ειδικός στα φυτά, εξηγεί πώς τα φυτά τρώνε λιακάδα για να φτιάξουν το φαγητό που τρώμε, τα υλικά που χρησιμοποιούμε, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Επιπλέον, γνωρίστε τον κόσμο των φυτών με διασκεδαστικές δραστηριότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ