«Είναι αυτό Τέχνη;» εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου από τον ΝΕΟΝ και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στη σκιά της πανδημίας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού ΝΕΟΝ «Είναι αυτό Τέχνη;» συνεχίζει για έκτη χρονιά την εφαρμογή του, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και συνεπιμέλεια της εικαστικού Κατερίνας Ζαχαροπούλου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με στόχο να φέρει τους εφήβους σε επαφή με μία ποικιλία μορφών της σύγχρονης τέχνης και ορισμένους από τους σημαντικότερους δημιουργούς της – Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Μαρσέλ Ντυσάμπ, Γιόζεφ Μπόυς, Άντυ Γουόρχολ, Γιάννης Κουνέλλης κ.ά.- διευρύνοντας την γκάμα των πολιτιστικών παραδόσεων της σύγχρονης τέχνης.

Είναι το πρώτο πρόγραμμα του είδους του που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και βασίζεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, που συνδυάζει βίντεο μικρής διάρκειας με πληροφορίες γύρω από τη σύγχρονη τέχνη, τα σημαντικότερα κινήματά της και τη ζωή των δημιουργών. Ένα συνοδευτικό εκπαιδευτικό πακέτο περιέχει εκπαιδευτικά παιχνίδια και οπτικά υλικά που ενδυναμώνουν τη σχέση του μαθητή με την τέχνη. Τα τελευταία έξι χρόνια το πρόγραμμα έχει απευθυνθεί σε περισσότερους από 16.200 μαθητές γυμνασίου και 961 καθηγητές. Φέτος συνεχίζεται κανονικά, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας για μάσκες και αποστάσεις.

Περισότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είναι αυτό Τέχνη;»στην ιστοσελίδα neon.org.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ