4 πρωτότυπα και δημιουργικά summercamp στην πόλη για το φετινό καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι είναι – αν μη τι άλλο – πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει… υπάρχουν, όμως, τρόποι να απασχολήσουμε τα παιδιά με δημιουργικό και ασφαλή τρόπο και αυτό το καλοκαίρι. Δείτε 4 πρωτότυπα summercamp, στα οποία τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν, θα μάθουν και θα έρθουν σε επαφή με τη φύση!

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης «Φτιάχνοντας τον δικό μας χάρτη»

Στο φετινό Summer Camp, με αφορμή την περιπέτεια που όλοι βιώνουμε, μπαίνουμε, σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας, στο καράβι μας και φτιάχνουμε τον δικό μας χάρτη για να ταξιδέψουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Αφού αντιμετωπίσουμε τους Λαιστρυγόνες, τους Κύκλωπες και τους φόβους που αναδύονται, βρίσκουμε το δικό μας ασφαλές μέρος, τη δική μας Ιθάκη, όπου μπορούμε να δημιουργούμε και να εκφραζόμαστε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο.

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα δίνουν λόγια στις αγωνίες και τους φόβους μας, η παρατήρηση του κόσμου γύρω μας δίνει στίγμα για το πού βρισκόμαστε κάθε στιγμή και η εικαστική δραστηριότητα εκφράζει όλα τα συναισθήματα που νιώθουμε μέσα μας. Με αφετηρία την ηλιόλουστη αίθουσα του Μεγάρου Σταθάτου δημιουργούμε τα δικά μας ασφαλή νησιά, ταξιδεύουμε με τη φαντασία μας στα ακρογιάλια του μύθου και των παραμυθιών, βάζουμε πλώρη για να επισκεφθούμε με ασφάλεια τους χώρους του Μουσείου.

Στο τέλος, ρίχνουμε άγκυρα στο νησί μας για να εκφράσουμε με διάφορα υλικά και τεχνικές ό,τι μας έδωσε έμπνευση. Αυτοπροσωπογραφίες, καλλιτεχνικά ημερολόγια, αφηρημένα έργα και γλυπτά με ασυνήθιστα υλικά γίνονται αντικείμενα της έκθεσης που θα πραγματοποιείται  στο τέλος κάθε εβδομάδας. Οι γονείς, που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έργα που δημιούργησαν τα παιδιά τους όλη την εβδομάδα.

5 κύκλοι Συναντήσεων: 6-10/7, 13-17/7, 20-24/7, 27-31/7, 3-7/8
Δευτέρα – Παρασκευή 10.30-13.30 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα, που τα παιδιά θα έχουν μαζί τους από το σπίτι).
Αριθμός παιδιών ανα εργαστήριο: 10
Ηλικίες: 7-10 ετών

Summer camp στο Μουσείο Κοτσανά


Το φετινό summer camp του Μουσείου «βγαίνει έξω» και επιφυλάσσει στους μικρούς «εφευρέτες» του ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γεμάτο πρωτότυπες δραστηριότητες!
Το Μουσείο Κοτσανά ανοίγει και πάλι τις πύλες του και προσκαλεί τους μικρούς
του «εφευρέτες» στην πιο δροσερή καλοκαιρινή κατασκήνωση της πόλης! Το
Μουσείο ετοιμάζει τις μουσειοσκευές του και «κατασκηνώνει» στον Εθνικό
Κήπο, στο Ζάππειο και στο Λύκειο του Αριστοτέλη
! Καλεσμένοι του, όλοι οι
μικροί του φίλοι που ανυπομονούν να γνωρίσουν τους εμβληματικούς
εφευρέτες της Αρχαιότητας και του σήμερα! Ο Αρχιμήδης, ο Πυθαγόρας, ο
Κτησίβιος, ο Φίλων, ο Ήρων, ο Πυθαγόρας και φυσικά ο ιδιοφυής Νίκολα Τέσλα
θα είναι συνοδοιπόροι μας σε ένα ταξίδι γεμάτο γνώση, δημιουργία και
συναρπαστικά παιχνίδια!

Ημερομηνίες:
Α’ Δεκαήμερο: 29/6 – 10/7/2020
Β’ Δεκαήμερο: 13/7 – 24/7/2020
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 8
Ηλικίες: 5-10 ετών

Summer Camp στην Τεχνόπολη 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν από τις 29 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου 2020 ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να προσφέρει στα παιδιά ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, με πρώτιστη μέριμνα την ασφάλεια και την υγεία τους. 

Από τις 08.00 το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες, όπως ένα ολοκαίνουριο escape room, δημιουργικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και πολλά άλλα, με θέμα την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον!

Το Summer Camp περιλαμβάνει τρεις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

1η εβδομάδα | Πολύ παιχνίδι! | 29/6-3/7
2η εβδομάδα | STEAM: Τέχνη και Μηχανική | 6-10/7
3η εβδομάδα | Άνθρωποι και περιβάλλον | 13-17/7 

Ημερομηνίες: 29 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου 2020
Ηλικίες: 7-11 ετών

Summercamp από τις Μορφές Έκφρασης στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι

Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-14 ετών κάτω από τη μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και να αναπτύξουν την επαφή τους με τη φύση. Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών ξεκινάνε φέτος με δημιουργία, με νέες φιλίες και χαρά μέσα σ’ ένα πανέμορφο δάσος πολύ κοντά στην πόλη. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας.

1η εβδομάδα|Μύθοι της Φύσης 1 (ο πράσινος κόσμος)  
2η εβδομάδα|Φίλοι για πάντα
3η εβδομάδα|Μύθοι της Φύσης 2 (Ο γαλάζιος κόσμος)
4η εβδομάδα|Ο κόσμος ανάποδα
5η εβδομάδα|Μύθοι της Φύσης 3 (ο κίτρινος κόσμος)
6η εβδομάδα|Το λιθαράκι

Ημερομηνίες: 29 Ιουνίου έως 7 Αυγούστου 2020
Ηλικίες: 5-14 ετών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ