Μια νύχτα στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας γεμάτη παραμύθια, μουσική και …όνειρα

Ένα παραμύθι ταξιδεύει συνήθως τη φαντασία των παιδιών λίγο πριν πέσουν για ύπνο κάθε βράδυ. Τι γίνεται, όμως, όταν τα παιδιά αποφασίζουν να …κοιμηθούν ανάμεσα σε δεκάδες παραμύθια, ιστορίες, όμορφες εικόνες και εκατοντάδες βιβλία; Αυτή τη μοναδική εμπειρία προσέφερε σε παιδιά και γονείς η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», σε μια νυχτερινή εκδήλωση που εξελίχθηκε σε πραγματική πρόκληση για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Η διευθύντρια της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας Κατερίνα Κουμανίδου, με τους συνεργάτες της, κατάφεραν για μια ακόμα φορά να διοργανώσουν μια εντυπωσιακή εκδήλωση στους καλοφροντισμένους χώρους του κτιρίου, στην καρδιά της πόλης, που κράτησε όχι μόνο λίγες ώρες αλλά ολόκληρη τη νύχτα.

Συνολικά 16 παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή, μαζί με τους γονείς τους, πέρασαν ένα αξέχαστο βράδυ στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, παρακολουθώντας όμορφες εκδηλώσεις και στο τέλος κοιμήθηκαν όλα μαζί, ανάμεσα στα βιβλία, κάτω από το αναμμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ταξιδεύοντας τη φαντασία τους.

Είναι η πρώτη φορά που η δημοτική βιβλιοθήκη της Καβάλας διοργανώνει μια ανάλογη εκδήλωση και, όπως δηλώνει, η κ. Κουμανίδου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ούτε εμείς μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο μεγάλη αποδοχή θα είχε αλλά και πόσο όμορφα θα περνούσαν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς που τα συνόδευαν».

Μπορεί οι χώροι του κεντρικού κτιρίου της βιβλιοθήκης μας να μην είναι μεγάλοι ωστόσο, όπως λέει η κ. Κουμανίδου, «χάρη στην καλή διάθεση όλων αλλά κυρίως χάρη στην όρεξη και το μεράκι των συνεργατών μας, του λιγοστού ομολογουμένως προσωπικού που διαθέτουμε, καταφέραμε να διαμορφώσουμε τους απαραίτητους χώρους ώστε να φιλοξενηθούν τα παιδιά και να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία».

Η βραδιά ξεκίνησε με ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης, με αναζήτηση στα ράφια αγαπημένων βιβλίων των παιδιών, με ενημέρωση για το πώς λειτουργεί το δανειστικό τμήμα, με επίσκεψη στο τμήμα όπου φυλάσσονται οι τόμοι των εφημερίδων της πόλης από το 1940 και μετά, μέσα από την οποία παρουσιάζεται η νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Καβάλας.

Αμέσως μετά, οι «Παραμυθάδες» της Καβάλας, η τοπική ομάδα διάσωσης και διάδοσης των παραμυθιών, ανέλαβαν τον δικό τους ρόλο, διαβάζοντας στα παιδιά παραμύθια από την ελληνική παράδοση, πάντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ακολούθησε η μουσική νότα της βραδιάς από τις μαθήτριες του τμήματος φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου από το Ωδείο «Νεάπολις» που πλαισίωσαν αγαπημένα παραμύθια με γνωστές μελωδίες από τις ιστορίες του Disney.

Όπως σε κάθε …σπίτι που φιλοξενεί παιδιά και τους φίλους τους, αυτή η βραδιά ολοκληρώθηκε με κολατσιό, προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, αλλά και την προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών μέχρι το τελευταίο παιδί να βυθιστεί σε γλυκό ύπνο, έτοιμο να «ταξιδέψει» στον δικό του ονειρικό κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ