Οι νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Διάπλαση


Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησαν δύο νέοι τίτλοι στη σειρά «Οι Μεγάλοι Μουσουργοί», σε κείμενα της Γιούλας Μιχαήλ και εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, τη σειρά που παρουσιάζει στα παιδιά τη ζωή και το έργο σπουδαίων συνθετών μέσα από ιστορίες που διηγούνται γι’ αυτούς τα αγαπημένα τους αντικείμενα, τα όργανα της ορχήστρας ή ακόμα και τα ίδια τους τα έργα!

Στο “Ψάχνοντας τον Μπετόβεν”, τα ίδια τα παλιά όργανα της ορχήστρας αφηγούνται στην Ελίζα, ηρωίδα ενός διάσημου κομματιού για πιάνο του Γερμανού συνθέτη, την πολυτάραχη ιστορία του. Στο “Μαγειρεύοντας με τον Ροσίνι” το ρόλο του αφηγητή αναλαμβάνουν τα αγαπημένα μαγειρικά σκεύη του διάσημου Ιταλού συνθέτη, που λάτρευε το καλό φαγητό όσο και την όπερα. Τα βιβλία περιέχουν QR Code με την αφήγηση και τη μουσική επένδυση του κειμένου.

Ψάχνοντας τον Μπετόβεν – Γιούλα Μιχαήλ
Όλοι ξέρουμε το έργο του Μπετόβεν “Für Elise” (Για την Ελίζα). Σ’ αυτή την πρωτότυπη βιογραφία η Ελίζα, ολοζώντανη, ψάχνει να μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή του δημιουργού της. Η αναζήτησή της την οδηγεί σε μια παλιά αίθουσα για πρόβες με παρατημένα τα όργανα της εποχής. Τα ξυπνάει και αυτά, πιο πρόθυμα από ποτέ, διηγούνται τις εμπειρίες τους με τον Μπετόβεν. Η Ελίζα θα ζήσει συγκλονιστικές στιγμές με τις ιστορίες που θα της πουν το βιολοντσέλο, το πιάνο, το βιολί… Τι θα έλεγες να τις ζήσεις κι εσύ μαζί της;
Το βιβλίο περιέχει QR Code, το οποίο σκανάρετε για ν’ ακούσετε την αφήγηση και τη μουσική επένδυση της ιστορίας.
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Μαγειρεύοντας με τον Ροσίνι – Γιούλα Μιχαήλ
Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να χωθείς στο κελάρι ενός ακριβού εστιατόριου και παρέα με τα παλιά κατσαρολικά να μάθεις την ιστορία της ζωής του Ιταλού συνθέτη Τζοακίνο Ροσίνι; Τι σχέση έχουν; Ε λοιπόν, θα σου μαρτυρήσω ότι ο Ροσίνι, εκτός από διάσημος συνθέτης της όπερας, ήταν και εξαιρετικός μάγειρας. Το μαγείρεμα και το καλό φαγητό τον ενέπνεαν να γράφει τα διάσημα έργα του. Τα παλιά του κατσαρολικά θα σου πουν τα πάντα. Κι αν πεινάσεις, θα σου μαγειρέψουν και κάτι να φας!
Το βιβλίο περιέχει QR Code, το οποίο σκανάρετε για ν’ ακούσετε την αφήγηση και τη μουσική επένδυση της ιστορίας.
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Για παιδιά από 4 ετών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ