Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορείΟ Πελεκάνος”, το νέο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου, σε εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια.

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων μετά την επιτυχημένη πορεία του βιβλίου του Σιλουανή, επιστρέφει στη μεγάλη φόρμα για παιδιά με τον Πελεκάνο.

Για παιδιά από 9 ετών

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μιας τάξης μαθητών σε ένα μουσείο γλυπτών, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα έργο τέχνης με τον αινιγματικό τίτλο Ο Πελεκάνος.

Με αφορμή αυτό το έργο, ο συγγραφέας, δημιουργεί έναν αφηγητή, τον γλύπτη Αστέριο, ο οποίος μιλώντας τους για το έργο τα ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, κι έτσι γεννάται μια ιστορία μέσα στην ιστορία.

Γιατί ονομάστηκε έτσι το έργο; Τι συμβολίζει άραγε; Μήπως κρύβει κάποιο μυστικό;

Οι μαθητές, με οδηγό τον Αστέριο, έρχονται σε επαφή με μια άλλη εποχή, καθώς τους μιλά για την περιπέτεια της μόρφωσης, το κυνήγι των ονείρων και τη μαγεία της τέχνης. Θα τους αποκαλύψει άραγε ποιος είναι ο πραγματικός πελεκάνος;

Επίσης κυκλοφορεί το παραμύθι της Marie Voigt, Το χαμόγελο, σε μετάφραση του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Ελάτε να δούμε πώς ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, στο νέο λαμπερό βιβλίο της Marie Voigt.

Για παιδιά από 3 ετών

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Κάθε χαμόγελο είναι δώρο μεγάλο, απ’ το ένα πρόσωπο στο άλλο.

Κι από χαμόγελα ποτέ δεν ξεμένεις, κι ας τα δίνεις απλόχερα όπου πηγαίνεις.

Με ένα χαμόγελο που ξεκινάει το ταξίδι του και γεμίζει χαρά όλο τον κόσμο ―σε οικογένειες, συγγενείς, φίλους αλλά και τελείως αγνώστους μεταξύ τους― η Marie Voigt  δημιουργεί ένα τρυφερό παραμύθι για τους δεσμούς που μας ενώνουν, ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετικοί μπορεί να μοιάζουμε με την πρώτη ματιά.

Όταν ένα μωρό χαμογελά στην αδερφή του, η χαρά που αυτή νιώθει είναι τόσο δυνατή που κινητοποιεί μια αλυσίδα καλοσύνης που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο… και επιστρέφει και πάλι πίσω.

Μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη ενός απλού χαμόγελου και της χαράς που χάρισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ