«Ημερολόγια καραντίνας: Τα εκθέματα του μουσείου μιλούν με τα καθημερινά μας αντικείμενα!» από το Παιδικό Μουσείο

«Ημερολόγια καραντίνας: Τα εκθέματα του μουσείου
μιλούν με τα καθημερινά μας αντικείμενα!»
 
Μία δράση στο πλαίσιο συμμετοχής του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου
στον ψηφιακό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
 

Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν την πρώτη, μετά την πανδημία, συλλογή του Μουσείου!

Αγαπημένα εκθέματα των επισκεπτών του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας μάς μιλούν για τη ζωή τους, το διάστημα της καραντίνας.
Πώς αισθάνονταν; Με ποιους έκαναν παρέα; Τι νοστάλγησαν; Και τα παιδιά, οι ενήλικες, που έλειψαν τόσο από το μουσείο, με τι ασχολήθηκαν στο σπίτι αυτό το διάστημα;

Εκθέματα του Παιδικού Μουσείου συνομιλούν με τα αγαπημένα καθημερινά αντικείμενα μικρών και μεγάλων για την αλλαγή της καθημερινότητάς τους, την περίοδο της πανδημίας.
Τι φαντάζεστε ότι λένε; Πώς οραματίζονται την επόμενη ημέρα;
 
Δημιουργήστε και στείλτε τους φανταστικούς διαλόγους μεταξύ εκθεμάτων και αντικειμένων σε εικονογραφημένη ψηφιακή μορφή, για να δημιουργήσουμε την πρώτη, μετά την πανδημία, συλλογή του Μουσείου που θα είναι διαθέσιμη για το κοινό  στην ιστοσελίδα: www.hcm.gr  από την Τρίτη 18 Μαΐου.
 
Στο διάστημα από 13 – 17 Μαΐου επιλέγουμε ένα έκθεμα του Μουσείου, ένα ή περισσότερα από τα αγαπημένα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας και δημιουργούμε κόμικ με τις μεταξύ τους συνομιλίες που αποστέλλουμε στο 
e-mail: secretariat@hcm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ